Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek
Výrazný rozdiel? Fico o zvýšení rodičovského príspevku informoval stroho

30.04.2019 20:34 Vládna strana Smer-SD bude na pondelkovej koaličnej rade presadzovať namiesto zvýšenia materskej nárast rodičovského príspevku. Strana však chce zvýhodniť ženy, ktoré pred nástupom na materskú dovolenku pracovali. Informoval o tom v utorok novinárov po skončení zasadnutia predsedníctva predseda strany Robert Fico.

Gál nechce stiahnuť návrh zákona o zastavení starých exekúcií. Takto to vysvetlil

30.04.2019 19:32 Minister spravodlivosti Gábor Gál považuje vládny návrh zákona o zastavení starých exekúcií za spravodlivý.

Smer ´požehnal´ novému ministrovi. Som veľmi spokojný, pochvaľoval si Kamenického nominá

30.04.2019 18:32 Predsedníctvo vládnej strany Smer-SD v utorok schválilo nomináciu Ladislava Kamenického na post ministra financií. Parlamentný poslanec a predseda finančného výboru by podľa premiéra Petra Pellegriniho mohol do funkcie nastúpiť po vymenovaní prezidentom Andrejom Kiskom už v priebehu budúceho týždňa.

Pôdohospodárska platobná agentúra: Farmár klame a zavádza. Z eurofondov získal vyše 7 miliónov eur

30.04.2019 17:18 Pôdohospodárska platobná agentúra absolútne odmieta nepravdivé a zavádzajúce tvrdenia agropodnikateľa Františka Oravca. V utorok to uviedla agentúra v reakcii na tvrdenia nespokojných farmárov.

Totálne zlyhanie generálnej prokuratúry? Klus žalobu ani nečítal, tvrdí Čižnárov úrad. Ide o Kotlebu

30.04.2019 15:14 Generálna prokuratúra SR poslala stanovisko k vyjadreniu poslanca Martina Klusa o zamietnutí žaloby generálneho prokurátora SR na rozpustenie politickej strany Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko.

Lajčák: Turecko je náš spojenec. Treba si uvedomiť, že prichýlili najviac migrantov na svete

30.04.2019 15:14 Turecko zohráva dôležitú úlohu na bezpečnosť v Európe, povedal v utorok minister zahraničných vecí SR Miroslav Lajčák .

Lajčák: Turecko je náš spojenec. Treba si uvedomiť, že prichýlili najväčší počet migrantov na svete

30.04.2019 14:06 Turecko zohráva dôležitú úlohu na bezpečnosť v Európe, povedal v utorok minister zahraničných vecí SR Miroslav Lajčák .

Čaputová dôrazne vyzýva: Nemôžeme si myslieť, že súd vyrieši problém s extrémizmom a fašizmom za nás

30.04.2019 13:00 Najvyšší súd SR včera zamietol žalobu generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára z roku 2017 na rozpustenie Ľudovej strany Naše Slovensko. „Rozhodnutie Najvyššieho súdu nie je správne chápať ako verdikt, ktorý by vyvrátil podozrenie, že ĽSNS je extrémistická strana. Súd rozhodol, že konkrétne podanie, ktoré pripravila generálna prokuratúra, neobsahuje dostatok dôkazov o tom, že by činnosť strany smerovala k odstráneniu demokratického zriadenia,“ napísala dnes k rozhodnutiu na facebookovej sieti Zuzana Čaputová.

Gál: Najskôr musí byť zhoda v koalícii, potom príde na rad opozícia

30.04.2019 11:30 Most-Híd vidí medzi kandidátmi na ústavných sudcov dostatok kvalitných uchádzačov. Poslanci tejto strany sú pripravení hlasovať. Povedal to minister spravodlivosti Gábor Gál po rokovaní v ústavnoprávnom parlamentnom výbore.

Nicholsonová: Veľmi ma oberala o chuť a energiu vojna s istými mužmi. Majú problém sami so sebou a š

30.04.2019 00:33 ROZHOVOR Už mám tej nemožnosti niečo zmeniť ako opozičná politička dosť, aj takto zdôvodňuje podpredsedníčka parlamentu Lucia Ďuriš Nicholsonová svoju ambíciu kandidovať do europarlamentu. Ktorí kolegovia z Národnej rady SR by jej v prípade zvolenia určite nechýbali? A necukalo s jej manželom, aby si išiel vysvetliť invektívy Andreja Danka priamo s ním?

Národniari vracajú úder liberálom! Danko: Sulík zase klame! Matečná: Galko sa podieľal na vykorisťov

29.04.2019 18:07 Tému dvojakej kvality potravín otvárala ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná v rámci Vyšehradskej štvorky a predsedníctva SR v Rade EÚ. Dokázala z nej spraviť európsku tému. Povedal to v pondelok predseda koaličnej SNS a parlamentu Andrej Danko v reakcii na kritiku opozičnej SaS v oblasti dvojakej kvality potravín a vyzval ju, aby sa ospravedlnila a prestala s urážkami. Zároveň ocenil prácu ministerky.

Pellegrini v reakcii na verdikt o ĽSNS napísal, čo je vážnou úlohou demokratických strán

29.04.2019 18:07 Premiér Peter Pellegrini rešpektuje verdikt Najvyššieho súdu SR o nerozpustení ĽSNS.

VIDEO Takto z kamióna vyskočili v Prešove migranti. Ľudia masovo posielali videá polícii

29.04.2019 17:13 Polícia zadržala v Prešove migrantov, ktorí vyskočili z kamióna. Upozornili ich na to videá, ktoré im z miesta činu začali posielať svedkovia.

Danko rozsudok o ĽSNS komentovať nemieni. A takto reagoval na spoluprácu s kotlebovcami

29.04.2019 16:08 Predseda Národnej rady SR Andrej Danko rešpektuje rozsudok Najvyššieho súdu SR, ktorý nerozpustil ĽSNS. Komentovať ho nemieni. Na tlačovej konferencii v parlamente zároveň vyhlásil, že s ĽSNS nikdy spolupracovať nechce.

Ondrejcsák: Počkáme si na hákový kríž nad hradom?

29.04.2019 15:01 Na Slovensku bude naďalej legálne existovať a pôsobiť strana spochybňujúca základné ľudské práva, propagujúca nenávisť a ktorá má za cieľ demontáž demokracie. Napísal vo svojom facebookovom statuse Róbert Ondrejcsák , štátny tajomník Ministerstva obrany SR.