Rozšírené hľadanie
Štvrtok 18. Apríl 2024 |
meniny má Valér
FOTO Pochod nesmrteľného pluku. Nedovoľme poľudšťovať fašistický režim, odkazuje Pellegrini

31.08.2019 19:36 Obeta partizánov je pre nás morálnym odkazom, aby sme vždy tvrdo konali voči tým, ktorí sa dnes snažia prepisovať dejiny, poľudšťovať fašistický režim a popierať holokaust. Uviedol to v sobotu vo svojom príhovore počas osláv 75. výročia Slovenského národného povstania na Jankovom vŕšku pri Uhrovci premiér Peter Pellegrini . Spolu s ním prišli vzdať hold bojovníkom i ministerka vnútra SR Denisa Saková , predstavitelia samospráv a ďalších organizácií.

Veľvyslanec Weiss hovoril z rozhlasu o povstaní proti Nemcom. Aj tí vraj len vyvaľovali oči

31.08.2019 17:30 Do štvrtkovej relácie Dvacet minut Radiožurnálu Českého rozhlasu zavítal veľvyslanec Slovenskej republiky v Prahe Peter Weiss. Hovoril o Slovenskom národnom povstaní , ktoré vypuklo pred 75 rokmi. Vyjadril nesúhlas s tými, ktorí na úkor SNP vyzdvihujú nežnú revolúciu z roku 1989.

Vymývajú deťom mozgy, aby ich niekto volil! Šichtařová sa poriadne naštvala

31.08.2019 13:07 Ekonómka Markéta Šichtařová bije na poplach. Liberáli vraj prišli na spôsob, ako si získať nových voličov. Údajne vymývajú mozgy deťom.

Pravda či konšpirácia? Toto bolo pri rokovaniach Mosta a SMK garantované, trvá na svojom Simon

31.08.2019 10:34 ROZHOVOR Most-Híd od začiatku viedol rokovania s SMK tak, aby sa nedohodli, hovorí pre ParlamentnéListy.sk predseda Maďarského fóra a polanec NR SR Zsolt Simon, pre ktorého je najdôležitejšie, aby Maďari na Slovensku mali svoje zastúpenie v parlamente. Zároveň však odmieta, že by to malo byť cez maďarskú platformu Progresívneho Slovenska. Tento nápad beriem ako kontraproduktívny, dodáva.

Mimoriadny kongres? Toto sú tvrdé odkazy straníkov Sulíkovi

31.08.2019 09:16 Podpredsedovia SaS Jana Kiššová a Ľubomír Galko, ani predsedníčka poslaneckého klubu SaS Natália Blahová sa mimoriadneho kongresu strany 7. septembra nezúčastnia. Podľa slov jej lídra Richarda Sulíka, ktorý kongres zvolal, aby sa volil nový predseda, väčšina straníkov účasť potvrdila.

Čo robia strany, aby pred voličmi nevyzerali hlúpo? Je to začarovaný kruh, tvrdí jedna z ´Bebl

31.08.2019 07:38 ROZHOVOR Rodové stereotypy? Máme ich okolo seba plno, stačí si otvoriť niektorý časopis, hovorí pre ParlamentnéListy.sk jedna z tvárí novozaloženej ženskej organizácie Ženy Spolu Jaroslava Lukačovičová. Podľa nej naše politické strany, keď nechcú vyzerať pred voličmi a voličkami hlúpo, dva mesiace pred odovzdaním kandidátok panikária a zháňajú nejaké ženy na kandidátke, pretože so žiadnymi dlhodobo nespolupracujú.

Tereza Spencerová: Pohyb na Ukrajine. Bude všetko inak? A tu už Američanov rovno vyháňajú

31.08.2019 00:36 OKNO DO SVETA TEREZY SPENCEROVEJ Nie práve dobré správy pre americkú diplomaciu: turecký Erdogan vyrazil na nákup zbraní do Moskvy a izraelské útoky na Blízkom východe hrozia prispieť k vyhnaniu Američanov z Iraku. Z Afganistanu odídu, to sa už skoro podpisuje, uvádza analytička Tereza Spencerová. Tá v rámci pravidelného zhrnutia udalostí z ostatných dní na Parlamentných listoch upozorňuje, že USA sa zamýšľajú nad účinnosťou dodávok zbraní na Ukrajinu a že sa blíži vyšetrenie masakra v Odese, kde v roku 2014 upálili asi 50 ľudí.

Rezort zdravotníctva zvažuje trestné oznámenie. Ide o náhradu za Falck

30.08.2019 22:06 Ministerstvo zdravotníctvo SR zvažuje podanie trestného oznámenia na neznámeho páchateľa pre záchrankový tender. Dôvodom sú medializované informácie o prepojeniach členov výberovej komisie na najúspešnejšiu firmu v tendri. Podľa Úradu pred dohľad nad zdravotnou starostlivosťou bol tender v súlade s príslušnou legislatívou.

Toto odporuje slušným mravom, odkazuje Pellegrini Matovičovi

30.08.2019 21:03 Predseda vlády Peter Pellegrini vníma iniciatívy lídra OĽaNO Igora Matoviča ako snahu prekryť jeho zlyhania z minulosti, keď sa stretával s podnikateľom Marianom K. Pre TASR to uviedla premiérova hovorkyňa Patrícia Macíková v reakcii na iniciovanie mimoriadnej schôdze parlamentu, kde chcú opoziční poslanci vysloviť Pellegrinimu nedôveru. Chcú tak urobiť, pretože Pellegrini neodvolal Moniku Jankovskú z postu štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti.

Viacerí liberáli sú proti, Sulík však už rozhodol: O toto mi ide

30.08.2019 19:47 Mimoriadny kongres SaS, ktorý zvolal predseda strany SaS Richard Sulík na sobotu 7. septembra, bude. To, či sa ho zúčastnia členovia predsedníctva, ktorí s novou voľbou predsedu nesúhlasia, je podľa slov hovorcu SaS Róberta Bučeka otázka na nich.

Za každú cenu liať špinu, len nenávisť! Fico takto bráni Pellegriniho

30.08.2019 16:41 Zúfalstvo opozície vyplývajúce z jej neschopnosti prináša len ďalšie a ďalšie hlúpe nápady. Reaguje predseda najsilnejšej parlamentnej strany Smer – SD Robert Fico na aktivitu opozície odvolať predsedu vlády Petra Pellegriniho. Strana bude podľa neho brániť premiéra všetkými dostupnými prostriedkami.

To môže byť premiérom rovno Don Kočner, odkazuje Matovič Pellegrinimu. Podpisy už má

30.08.2019 15:06 Premiér Peter Pellegrini bude čeliť odvolávaniu v parlamente. Líder hnutia OĽaNO Igor Matovič v piatok potvrdil, že má dostatok podpisov poslancov na iniciovanie mimoriadnej schôdze NR SR, na ktorej chce premiérovi vysloviť nedôveru. Pellegrinimu chce opozícia vysloviť nedôveru, pretože neodvolal Moniku Jankovskú z postu štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti.

Čaputová prezidentovi Rakúska: Slovensko nezabúda

30.08.2019 15:06 Rakúsko bolo v období totality pre Slovákov nádejou, že slobodný svet za ostnatým drôtom existuje. Preto je povinnosťou slobodu si chrániť. Na prvej oficiálnej návšteve Rakúska to v piatok povedala prezidentka SR Zuzana Čaputová. Zároveň vo viedenskom Hofburgu poďakovala rakúskemu prezidentovi Alexandrovi Van der Bellenovi za to, že ako susedia pred 30 rokmi podali Rakúšania Slovákom pomocnú ruku.

Bývalý Matovičov poslanec vstupuje ku kollárovcom

30.08.2019 13:18 Nezaradený poslanec Národnej rady SR Jozef Lukáč, ktorý v júni odišiel z klubu OĽaNO, vstupuje do poslaneckého klubu hnutia Sme rodina. TASR o tom informovali z tlačového oddelenia hnutia. Lukáč sa zároveň stáva aj členom Sme rodina, bude pôsobiť v jeho štruktúrach v Prešovskom kraji, kde zastáva aj funkciu podpredsedu samosprávneho kraja.

FOTO Gajdoš hodnotil vojenskú prehliadku na oslavách SNP, tu sú jeho slová

30.08.2019 11:48 Minister obrany Peter Gajdoš je hrdý na vojakov a vojačky, ktorí sa podieľali na slávnostnej vojenskej prehliadke v Banskej Bystrici pri príležitosti 75. výročia Slovenského národného povstania . Uviedol to na piatkovej tlačovej konferencii spoločne s náčelníkom Generálneho štábu Ozbrojených síl SR Danielom Zmekom.