Rozšírené hľadanie
Štvrtok 28. Marec 2024 |
meniny má Soňa
Šefčoviča grilovali v europarlamente. O veľký rozruch sa postaral Bilčík zo Spolu

30.09.2019 18:10 Slovenský eurokomisár Maroš Šefčovič neunikol počas pondelňajšieho vypočúvania pred poslancami Európskeho parlamentu ani "nepríjemným" otázkam. Slovenský europoslanec Vladimír Bilčík mu pripomenul určitú názorovú nekonzistentnosť počas výkonu jeho funkcie v Bruseli a počas marcovej prezidentskej kampane na Slovensku.

Sulík nás vymenil. SaS nemá šancu vo voľbách, tvrdí Galko s Rajtárom

30.09.2019 18:10 Platforma Demokratické jadro SaS predloží na nominačný snem SaS vlastný návrh kandidátky. Návrh predsedu strany Richarda Sulíka označili za rozčesnutie strany. Predstavitelia platformy o tom informovali na pondelkovom brífingu. Podpredseda strany Ľubomír Galko odmietol tvrdenia, že by po voľbách opustili poslanecký klub SaS a ohrozili tak jeho stabilitu. Na sobotňajšom sneme chcú diskutovať aj o budúcnosti strany a kompromise.

Truban môže mať problémy. Sú v tom drogy. Na ťahu je polícia

30.09.2019 16:34 Polícia sa zaoberá výrokmi lídra mimoparlamentného Progresívneho Slovenska Michala Trubana o drogách, ktoré mali zaznieť na konferencii Manager Expo v roku 2012. Potvrdila to pre TASR s tým, že prijala trestné oznámenie a vec momentálne preveruje. Na to, že tento prípad rieši aj polícia, upozornil v pondelok denník Nový Čas vo svojom vydaní. Denník N zas v polovici augusta poukázal na samotné video z konferencie.

VIDEO: Exprezidenta Kisku budú operovať

30.09.2019 14:35 Exprezident Andrej Kiska podstúpi v utorok zákrok v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb v Bratislave. Informoval o tom na sociálnej sieti.

Tvrdý odkaz Kiššovej Sulíkovi: Na kandidátku pôjdem, ale...

30.09.2019 14:35 Podpredsedníčka SaS Jana Kiššová nebude na kandidátke SaS, ak na nej nebudú "kľúčoví saskári". Uviedla to na sociálnej sieti v reakcii na Sulíkov návrh kandidátky, ktorý predstavil na pondelkovej tlačovej konferencii.

AKTUALIZOVANÉ: Silný vietor zabil 14-ročné dievča, ďalšie deti sú zranené

30.09.2019 14:35 Silný vietor, v dôsledku ktorého padol strom, zabil v Nitre 14-ročné dievča a zranil ďalšie dve deti. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti a zároveň ju potvrdila pre TASR. Tragédia sa stala na cyklistickej ceste na nábreží rieky za futbalovým štadiónom pod Zoborom, žiaci základnej školy tam boli na prechádzke.

VIDEO Sulík predstavil svoj návrh kandidátky: Nicholsonová dvojkou, trojka je rezervovaná

30.09.2019 12:38 Predseda SaS Richard Sulík predstavil svoj návrh kandidátky strany do parlamentných volieb.

Hrnko kritizuje a pýta sa: Už úplne stratili zdravý rozum. Odkiaľ sa budú brať spermie?

30.09.2019 11:05 To, že vo Francúzsku dolná komora parlamentu prijala zákon umožňujúci lesbám a slobodným ženám podstúpiť umelé oplodnenie pomocou spermií od darcov, pobúrilo poslanca SNS Antona Hrnka. A hneď v úvode svojho statusu na sociálnej sieti sa rečnícky pýta, či budeme mať plemenných mužov.

Hlavní aktéri ešte nezaspievali. Bezpečnostný analytik reaguje aj na zadržanie policajtov v kauze Ko

30.09.2019 11:05 ROZHOVOR Horúca jeseň je pred nami a kauza Kočner je ešte ďaleko pred svojím vrcholom – aj to si myslí bezpečnostný analytik Juraj Zábojník. „Občania očakávajú, že padnú v tejto rulete tie najvyššie čísla,” uviedol Zábojník pre ParlamentnéListy.sk. S bývalým šéfom Úradu na ochranu ústavných činiteľov sme riešili aj to, že bývalý premiér Robert Fico je stále štátom chránenou osobou.

Boj o Zemana? Divadlo. Ale aj slová uznania. Erik Best prekvapil

30.09.2019 08:03 Greta časom zmizne, svoju úlohu už splnila a jej vnímanie začína prechádzať do fázy výsmechu. Je o tom presvedčený politický analytik Erik Best. Ten pre Parlamentné listy zhodnotil aj vystúpenie českého premiéra v OSN a otvorene povedal, že mu neverí, keď hovorí, že by odmietol abolíciu. Prerokúvanie žaloby v Poslaneckej snemovni proti prezidentovi Zemanovi bolo podľa jeho slov totálne divadlo, ale malo jeden kladný prínos.

Šéf Čapího hnízda: Tá kauza sa nás zásadne dotkla. Čapí hnízdo však nie je žiadny problém a už vôbec

30.09.2019 01:09 ROZHOVOR „Keď už to spomínate, tak si osobne myslím, že farma Čapí hnízdo nie je žiadny problém a už vôbec nie pána premiéra Babiša. Zatiaľ čo inde by boli na počin, akým je farma Čapí hnízdo, hrdí, tak v Českej republike stále niektorí ľudia používajú farmu ako zámienku, ako pánovi Babišovi znepríjemniť jeho pôsobenie v politike. To je celé,“ povedal nám v rozhovore František Šlingr, člen predstavenstva spoločnosti IMOBA, ktorá prevádzkuje Čapí hnízdo.

Danko: Toto mi smeráci musia vysvetliť. Na koaličnej rade sa budem pýtať

29.09.2019 18:31 Predseda Národnej rady a SNS Andrej Danko chce na najbližšej koaličnej rade počuť od Smeru-SD vysvetlenie, aké je ich stanovisko k reforme nemocníc a tiež, aký je finálny návrh stratifikácie. SNS odmieta rušenie štátnych nemocníc a poukazuje na to, že reforma išla do vlády, hoci premiér Peter Pellegrini nemal jednotný mandát od Smeru-SD.

HLINA: Matovičovi nevychádzajú prieskumy, robí zúfalé kroky

29.09.2019 16:34 Spojenie hnutia OĽaNO s maďarskou stranou SMK do parlamentných volieb je správne. Myslí si to líder hnutia Igor Matovič. Predseda KDH Alojz Hlina naopak v tejto súvislosti tvrdí, že "Matovič takto položí Maďarov na zem." Obaja to uviedli v nedeľnej diskusnej relácii televízie Markíza Na telo.

Remišová: Vďaka Kiskovi nie je Fico prezident. Očakávam tvrdé útoky

29.09.2019 15:08 Mimoparlamentná strana Za ľudí očakáva útoky voči exprezidentovi Andrejovi Kiskovi v súvislosti s daňovými kauzami, ktoré ešte stále nie sú doriešené. Povedala to poslankyňa a podpredsedníčka novovzniknutej strany Za ľudí Veronika Remišová v nedeľňajšej diskusnej relácii televízie TA3 V politike.

Orbánova strana Fidesz si na zjazde zvolí vedenie

29.09.2019 15:08 Na 28. zjazde maďarskej vládnej strany v Budapešti, ktorý sa začal v nedeľu predpoludním, zvolí 1809 delegátov vedenie strany, informovala agentúra MTI.