Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava
Heger je otvorený diskusii o oddlžovaní nemocníc

12.06.2020 21:07 Minister financií Eduard Heger tvrdí, že je otvorený férovej diskusii o reforme zdravotníctva, či o tom, že nemocnice musia byť oddlžené. Považuje to za cestu k úspechu. Hovorí o tom, že v sektore zdravotníctva sa dlhodobo diali deformácie, no "nikto sa nikdy neozýval".

VIDEO Minister Mikulec o policajnom prezidentovi Lučanskom: dohodli sme sa

12.06.2020 21:07 Minister vnútra Roman Mikulec zatiaľ nechce oznámiť, či prezident Policajného zboru Milan Lučanský zostane vo funkcii. Odvoláva sa na dohodu s Lučanským, na základe ktorej nebude prezentovať žiadne závery, až kým neprijme šéf polície definitívne rozhodnutie. Mikulec to uviedol v rozhovore pre TASR.

VIDEO Kolíková: Debata o budúcom predsedovi nie je uzavretá

12.06.2020 15:11 Podpredsedníčka vlády pre investície a informatizáciu Veronika Remišová je človek, ktorý by bol pripravený sa zhostiť roly predsedníčky koaličnej strany Za ľudí. Uviedla to ministerka spravodlivosti Mária Kolíková , ktorá vylúčila, že by sa o funkciu predsedníčky sama uchádzala.

VIDEO Kolíková: Remišová je pripravená ujať sa predsedníckeho kresla

12.06.2020 13:35 Podpredsedníčka vlády pre investície a informatizáciu Veronika Remišová je človek, ktorý by bol pripravený sa zhostiť roly predsedníčky koaličnej strany Za ľudí. Uviedla to ministerka spravodlivosti Mária Kolíková , ktorá vylúčila, že by sa o funkciu predsedníčky sama uchádzala.

Pellegrini spravil podraz. Egoistické rozhodnutie. Čakal, že mu donesieme predsednícku stoličku pod

12.06.2020 13:35 „Bolo to vyslovene egoistické a sebecké rozhodnutie... A je to škoda. Členská základňa, ani ľudia ktorí ho podporovali si toto od neho nezaslúžili,” vyhlásila na margo odchodu Petra Pellegriniho zakladateľka Smeru, europoslankyňa Monika Beňová. Jeho ďalší osud ju viac nezaujíma, povedala v rozhovore pre ParlamentneListy.sk.

Trnka neuspel so sťažnosťou. Zneužil právomoc v kauze Gorila?

12.06.2020 12:26 Bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka zostáva naďalej obvinený zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa v kauze Gorila. Trnka na Generálnej prokuratúre SR neuspel s podaním mimoriadneho opravného prostriedku. Informovala o tom hovorkyňa GP SR Andrea Predajňová.

Školské organizácie: Skláňame sa pred odvahou učiteľa Budza

12.06.2020 11:03 Viaceré školské organizácie poukazujú na odvahu učiteľa Jaroslava Budza, ktorý vo štvrtok zahynul pri tragédii na Spojenej škole vo Vrútkach. Zhodli sa na tom predstavitelia Slovenskej komory učiteľov a Asociácie pracovníkov súkromných základných škôl a školských zariadení Slovenska .

VIDEO Vrútky: Stovky ľudí, sviečky, fotografie, spomienky. Ľudia si uctili pamiatku učiteľa Budza

12.06.2020 10:00 Tragická smrť učiteľa Spojenej školy vo Vrútkach Jaroslava Budza otriasla stovkami ľudí, ktorí mu vo štvrtok večer prišli zapáliť sviečku k budove školy.

Kto bude lídrom Za ľudí namiesto Kisku?

12.06.2020 08:01 Predseda strany Za ľudí Andrej Kiska po volebnom debakli nenastúpil na miesto poslanca parlamentu, koaličné rozhovory viedla podpredsedníčka strany Veronika Remišová. Kto však stranu ďalej reálne povedie? Podľa prieskumu agentúry Polispre TV Joj by za ľudí v súčasnosti skončila pred bránami parlamentu, keď by ju volilo 4,8 percenta opýtaných.

Pellegrini spravil podraz. Egoistické rozhodnutie. Čakal, že mu donesieme predsednícku stoličku pod

12.06.2020 06:08 „Bolo to vyslovene egoistické a sebecké rozhodnutie... A je to škoda. Členská základňa, ani ľudia ktorí ho podporovali si toto od neho nezaslúžili,” vyhlásila na margo odchodu Petra Pellegriniho zakladateľka Smeru, europoslankyňa Monika Beňová. Jeho ďalší osud ju viac nezaujíma, povedala v rozhovore pre ParlamentneListy.sk.

Vrútky: Stovky ľudí, sviečky, fotografie, spomienky. Ľudia si uctili pamiatku učiteľa Budza

12.06.2020 01:30 Tragická smrť učiteľa Spojenej školy vo Vrútkach Jaroslava Budza otriasla stovkami ľudí, ktorí mu vo štvrtok večer prišli zapáliť sviečku k budove školy.

Školy sú tým posledným miestom, kde má úradovať nenávisť a zlo. Politici reagujú na tragédiu vo Vrút

11.06.2020 19:36 Školy sú tým posledným miestom, kde má úradovať nenávisť a zlo, reagovala na štvrtkovú tragickú udalosť vo Vrútkach strana SaS. Akékoľvek násilie na školách považuje za neprípustné aj predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš. Viacerí politici vyjadrili úprimnú sústrasť pozostalým.

VIDEO Premiéri V4 podporujú spoločný postup EÚ pri riešení koronakrízy, uviedol slovenský premiér

11.06.2020 19:36 Krajiny Vyšehradskej štvorky podporujú spoločný postup EÚ v súvislosti s krízou spôsobenou pandémiou nového koronavírusu, potrebujú však zo strany Európskej komisie cítiť viac dôvery, slobody a spravodlivosti pri prerozdeľovaní prostriedkov. Povedal to vo štvrtok premiér SR Igor Matovič na tlačovej konferencii po skončení sa stretnutia premiérov krajín V4.

VIDEO Zranení z útoku sú mimo nebezpečia, ubezpečil minister vnútra

11.06.2020 19:36 Zranení z útoku v škole vo Vrútkach sú zatiaľ mimo ohrozenia života, jedného policajta práve operujú. Vo štvrtok o tom informoval minister vnútra SR Roman Mikulec , ktorý navštívil martinskú nemocnicu.

Tragédia vo Vrútkach: Policajný prezident z miesta činu

11.06.2020 15:18 Útočník na škole vo Vrútkach mal konať sám, počas služobného zákroku sa zranili aj policajti z odrazených guliek. Sú ošetrovaní a mimo ohrozenia života. Na mieste činu vo Vrútkach to uviedol prezident Policajného zboru Milan Lučanský.