Rozšírené hľadanie
Štvrtok 28. Marec 2024 |
meniny má Soňa
Recenzia: ASUS Zenbook 14 a ROG GX502GW

30.12.2019 20:33 Otestovali sme dva notebooky od spoločnosti ASUS. Jeden z nich je tenký a zameraný najmä na mobilitu a časté prenášanie , zatiaľ čo druhý je určený na výkon a pre hráčov . Začnime s modelom ZenBook 14. Má zaujímavý dizajn, ladený do modrej farby . Upúta používateľa najmä tzv.  ScreenPadom. V podstate to The post Recenzia: ASUS Zenbook 14 a ROG GX502GW appeared first on DigitalPortal.sk.

Boeing vyhodil generálneho riaditeľa

28.12.2019 20:34 Katastrofa Boeing 737 Max dospela k finále. To, o čom sa už dlho šepkalo, nakoniec prišlo. Správna rada firmy sa dohodla na okamžitom vyhodení Dennisa Muilenburga, generálneho riaditeľa spoločnosti. Zdroje z priemyslu hovoria o doslova brutálnom prepustení. Riaditeľ sa totiž o svojom konci dozvedel cez telefón. Muilenburg pôsobil vo firme 34 rokov a jeho pád The post Boeing vyhodil generálneho riaditeľa appeared first on DigitalPortal.sk.

Telefonica aj Vodafone chvú Huawei pre 5G v Nemecku

28.12.2019 20:34 Spoločnosť Telefonica Germany poslala v novembri poslancom Bundestagu neverejný list. V ňom sa vyjadrila k téme zákazu Huawei, ktorý požadujú USA, kvôli rizikám úniku dát pri zavádzaní sieti 5G. Spojené štáty tvrdia, že 5G siete postavené na zariadeniach Huawei sú nabúrateľné a môžu obsahovať zadné dvierka pre prieniky čínskych tajných služieb. Avšak podľa listu jediné The post Telefonica aj Vodafone chvú Huawei pre 5G v Nemecku appeared first on DigitalPortal.sk.

Hackeri prerušili vysielanie španielskej TV, nahradili ho RT

21.12.2019 21:30 Hackeri napadli webové vysielanie španielskej verejnoprávnej televízie RTVE. Namiesto pôvodného vysielania hackeri pustili rozhovor ruskej štátnej televízie RT s bývalým premiérom Katalánska Carlesom Puigdemontom. Ten je momentálne v Belgicku, kde sa skrýva pred španielskymi súdmi. Doma v Španielsku ho vinia zo vzbury, pretože nelegálne usporiadal referendum o nezávislosti Katalánska v roku 2017. Španielsko čelilo za The post Hackeri prerušili vysielanie španielskej TV, nahradili ho RT appeared first on DigitalPortal.sk.

ADATA predstavuje pamäte XPG Hunter pre PC aj notebooky

21.12.2019 21:30 ADATA oznámila uvedenie pamäťového modulu XPG Hunter DDR4, ktorý je určený pre PC nadšencov a hráčov, pričom ponúka všetky výhody DDR4 s vysokým výkonom. Podporuje XMP 2.0 pre jednoduché pretaktovanie a ponúka stabilitu, takže je ideálny pre všetkých, ktorí požadujú výkon. Dodáva sa vo variantoch U-DIMM a SO-DIMM, aby boli spokojní používatelia stolových PC aj The post ADATA predstavuje pamäte XPG Hunter pre PC aj notebooky appeared first on DigitalPortal.sk.

Česká vláda odvolala riaditeľa pre kybernetickú bezpečnosť

19.12.2019 21:34 Česká vláda v pondelok odvolala Dušana Navrátila z funkcie riaditeľa Národného úradu pre kybernetickú a informačnú bezpečnosť . Oficiálnym dôvodom bola jeho nízka odbornosť a nedostatočné manažérske a komunikačné schopnosti. Dočasne bude úrad riadiť jeho štatutárny námestník Jaroslav Šmíd, ktorý doteraz zodpovedal za sekciu bezpečnosti digitalizácie, výskumu a vzdelávania. „Vláda jednomyseľne pristúpila k odvolaniu Ing. The post Česká vláda odvolala riaditeľa pre kybernetickú bezpečnosť appeared first on DigitalPortal.sk.

New Orleans vyhlásilo núdzový stav, PC napadol ransomvér

17.12.2019 20:31 Mesto New Orleans v americkom štáte Louisiana sa minulý týždeň stalo obeťou kybernetického útoku. Prvé známky útoku zaznamenalo v piatok o piatej ráno. Zamestnancom neskôr prikázalo, aby vypli a odpojili všetky počítače a servery od siete. Úrady a webstránka mesta dodnes fungujú v obmedzenom režime. Obnova dát potrvá minimálne ešte týždeň. Podľa vedúcej informačného oddelenia The post New Orleans vyhlásilo núdzový stav, PC napadol ransomvér appeared first on DigitalPortal.sk.

Kyjev verí, že kyberzbrane budú dôležitejšie než jadrové

17.12.2019 20:31 Tajomník ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany Oleksij Danilov na stretnutí s delegáciou amerického senátu povedal, že kybernetická bezpečnosť je jednou z top priorít jeho úradu a kľúčovou zložkou národnej bezpečnosti. Môže za to fakt, že v dnešnom globalizovanom svete sa objavujú stále viac hybridné formy vedenia vojny. Najčastejšími obeťami kyberútokov na Ukrajine sú The post Kyjev verí, že kyberzbrane budú dôležitejšie než jadrové appeared first on DigitalPortal.sk.

Phishingová kampaň zasiahla vládne agentúry po celom svete

16.12.2019 20:34 Výskumný tím spoločnosti Anomali informoval o rozsiahlej phishingovej kampani, ktorej cieľom bola krádež prihlasovacích údajov vládnych dodávateľov z verejného aj súkromného sektora z celého sveta. V súčasnosti nie je známe, kto je za útok zodpovedný. Svoje terče si našla medzi vládnymi agentúrami Japonska, Kanady, USA, ale aj inými odvetviami z Austrálie, Číny, Mexika, Peru, Poľska The post Phishingová kampaň zasiahla vládne agentúry po celom svete appeared first on DigitalPortal.sk.

Zachyťte 50 odtieňov ľadu s Lumixom DC-G9

16.12.2019 20:34 Pre používateľov, ktorí radi svoje zážitky a život okolo seba dokumentujú a uchovávajú nielen v pamäti, má Panasonic pripravený kompaktný fotoaparát Lumix DC-G9, ktorý ponúka špičkovú kvalitu obrazu s jedinečnou škálou farebnosti. Milovníci prírody a fotografie si neodpustia dobrodružné potulky ani v mrazivom počasí. Zima zdanlivo ponúka obmedzenejšie spektrum farieb ako ostatné ročné obdobia. Má The post Zachyťte 50 odtieňov ľadu s Lumixom DC-G9 appeared first on DigitalPortal.sk.

Ransomvér zasiahol nemocnicu v ČR, plánované operácie rušia

14.12.2019 20:32 Nemocnicu Rudolfa a Stefanie Benešov v stredu nadránom napadol ransomvér, ktorý ochromil jej počítačový systém. Prístroje sa nedajú spustiť a všetky nadchádzajúce operácie sú zrušené. Obnovenie prevádzky môže trvať aj týždne. Prvé náznaky výpadku nastali v chirurgickej ambulancii počas noci, kedy sa počítače začali náhle spomaľovať. O 02:50 bol už celý nemocničný IT systém nefunkčný. The post Ransomvér zasiahol nemocnicu v ČR, plánované operácie rušia appeared first on DigitalPortal.sk.

Dajú sa zlepšiť identifikačné systémy? Pomôže inštitút NIST

14.12.2019 20:32 Americký Národný inštitút pre štandardy a technológie vo štvrtok oznámil, že zverejnil svoje databázy biometrických záznamov. Celkovo ide o tri súbory dát, ktoré obsahujú odtlačky prstov, fotografie tvárí alebo skeny dúhoviek. Podľa odborníka pomôžu najmä multimodálnym systémom, ktoré kombinujú viacero identifikačných postupov. Hlavným cieľom je pomôcť vylepšiť systémy pre riadenie prístupu. Podľa inštitútu vývojárom The post Dajú sa zlepšiť identifikačné systémy? Pomôže inštitút NIST appeared first on DigitalPortal.sk.

Pozor na masívne podvodné prezváňanie zo Srbska

14.12.2019 20:32 Odporúčame zákazníkom, ktorí zaznamenajú hovor z podozrivého zahraničného čísla, aby nevolali na číslo späť, pokiaľ hovor z tejto krajiny neočakávajú. Slovak Telekom zaznamenal v piatok masívnu vlnu podvodných volaní zo zahraničných telefónnych čísel pochádzajúcich prevažne zo Srbska. Ako informoval hovorca spoločnosti Pavel Ďurik, ide o čísla s predvoľbou +381 a po zavolaní na toto číslo The post Pozor na masívne podvodné prezváňanie zo Srbska appeared first on DigitalPortal.sk.

Samsung varuje pred podvodmi na internete

14.12.2019 20:32 Na internete sa v Česku aj na Slovensku objavili podvodné stránky, ktoré ponúkajú smartfón Samsung Galaxy S10+ za niekoľko eur napríklad ako úhradu poštovného pre zaslanie odmeny za účasť v spotrebiteľskom prieskume. Pre zvýšenie dôveryhodnosti tejto ponuky sa tvária ako stránky významných médií či spoločností (napr. iDnes.cz, iHned.cz, Aktuality.sk, T-Mobile či The post Samsung varuje pred podvodmi na internete appeared first on DigitalPortal.sk.

Peking sa chce do troch rokov zbaviť zahraničných technológií

12.12.2019 14:30 Čínska vláda na jar tohto roku prijala opatrenie, ktorým chce znížiť vplyv zahraničných spoločností v krajine. Takzvané nariadenie „3-5-2“ predpokladá, že do troch rokov vládne úrady a verejné inštitúcie nahradia všetok cudzí hardvér a softvér čínskymi alternatívami. Dôvodom je obchodná vojna so Spojenými štátmi. Nariadenie začne platiť budúci rok. Informoval denník Financial Times, ktorému sa The post Peking sa chce do troch rokov zbaviť zahraničných technológií appeared first on DigitalPortal.sk.