Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava
Očarení svetom: Pohľad troch fotografov po stopách svetla

26.06.2019 15:11 Traja fotografi sa vydávajú po stopách svetla. V každom prostredí je iné a ponúka rozdielne predstavenie. Výsledný efekt je však podobný – očarení sa nemo kocháme, až kým ticho nepreruší zvuk závierky fotoaparátu… Práca s prirodzeným svetlom je pre krajinárskych fotografov alfou i omegou. Je to veľká výzva. Vyžaduje si zručnosť, ktorá má mnoho foriem The post Očarení svetom: Pohľad troch fotografov po stopách svetla appeared first on DigitalPortal.sk.

Tipy a triky na fotografovanie jedál

26.06.2019 15:11 Chcete sa pochváliť vašimi kuchárskymi výtvormi na sociálnych sieťach? Vieme, ako ohúrite! Ak ste foodbloger, určite viete, že fotenie jedla je veľká zábava – to množstvo delikátnych chutí a vôní! Takže to nielenže vyzerá, ale najmä po odvedení dobrej práce, aj chutí vynikajúco

Prekonajú Trnavčania doterajší rekord v úspornej jazde?

24.06.2019 23:07 Študenti zo Strednej priemyselnej školy dopravnej v Trnave mieria na svoje ďalšie vystúpenie na medzinárodných pretekoch Shell Eco-marathon Europe 2019 do Londýna. Tento rok budú bojovať s novým motorom a ďalšími úpravami na vozidle. Ich doterajší rekord je 158 kilometrov/1 kWh. Na pretekoch sa predstavia od 1. do 5. júla 2019. Trnavský tím je jediný The post Prekonajú Trnavčania doterajší rekord v úspornej jazde? appeared first on DigitalPortal.sk.

Prekonajú Trnavčania svoj doterajší rekord v úspornej jazde?

24.06.2019 21:41 Študenti zo Strednej priemyselnej školy dopravnej v Trnave mieria na svoje ďalšie vystúpenie na medzinárodných pretekoch Shell Eco-marathon Europe 2019 do Londýna. Tento rok budú bojovať s novým motorom a ďalšími úpravami na vozidle. Ich doterajší rekord je 158 kilometrov/1 kWh. Na pretekoch sa predstavia od 1. do 5. júla 2019. Trnavský tím je jediný The post Prekonajú Trnavčania svoj doterajší rekord v úspornej jazde? appeared first on DigitalPortal.sk.

Prieskum: AI technoloógie chce nasadiť až 70% firiem

24.06.2019 21:41 Slovenské firmy chcú z technológii umelej inteligencie najviac využívať analytiku a strojové učenie. Dosiahnuť očakávané prínosy z analýz veľkých dát a strojového učenia sa podarí iba zlomku organizácií. Až 70 % podnikov na Slovensku mieni v najbližších troch až piatich rokoch nasadiť niektorú z technológií umelej inteligencie, pričom viac ako polovica chce využívať strojové učenie a The post Prieskum: AI technoloógie chce nasadiť až 70% firiem appeared first on DigitalPortal.sk.

OnePlus 7 a 7 Pro získali Android Q v ďalšej verzii

24.06.2019 21:41 Krátko potom čo Android Q v druhej vývojárskej verzii dostali telefóny OnePlus 6 a 6T je aktualizácia pripravená aj pre tohtoročné modely OnePlus 7. Ako v prípade azda každej vývojárskej verzie aj tu platí, že nie je stabilný a obsahuje chyby. Pokiaľ ju však aj napriek tomu budete chcieť otestovať robíte na svoje riziko, keďže The post OnePlus 7 a 7 Pro získali Android Q v ďalšej verzii appeared first on DigitalPortal.sk.

Motorola One Vision v predaji, čo všetko prináša?

24.06.2019 21:41 Minulý mesiac uviedla spoločnosť Motorola na trh nový Motorola One Vision. Najnovší smartfón prináša zaujímavú kombináciu štýlového dizajnu a mobilných technológií s podporou Android One. Ale čo presne znamená telefón s Android One? V jednoduchosti to znamená, že má používateľ podporu priamo od Googlu garantovanú po dobu troch rokov, vrátane dvoch hlavných aktualizácií operačného systému The post Motorola One Vision v predaji, čo všetko prináša? appeared first on DigitalPortal.sk.

Medzi USA a Iránom prebieha kybernetická vojna

24.06.2019 11:37 Teherán tvrdí, že odhalil sieť amerických špiónov, Washington zaútočil na iránskych hekerov. Vzťahy medzi USA a Iránom sú čoraz napätejšie. Odkedy USA obvinili Irán z útoku na tankery v Ománskom zálive, vedú obe krajiny proti sebe neoficiálny boj na diaľku. Informoval o tom Cybersec. Irán na obvinenia odpovedal zostrelením amerického dronu za vyše 100 miliónov The post Medzi USA a Iránom prebieha kybernetická vojna appeared first on DigitalPortal.sk.

Nový procesor Huawei HiSilicon Kirin 810 oficiálne predstavený!

23.06.2019 17:02 Čínska spoločnosť Huawei oficiálne predstavila dlho očakávaný procesor Kirin 810, o ktorom sa už v posledných týždňoch viedli vášnivé debaty čo prinesie. Poďme sa na to pozrieť! Treba povedať, že ide o druhý procesor firmy vyrábaný 7 nm výrobným procesom a ako prvý na trhu tak má moderný kúsky kremíka aj v strednej triede. Nový Kirin The post Nový procesor Huawei HiSilicon Kirin 810 oficiálne predstavený! appeared first on DigitalPortal.sk.

Pripravovaný telefón Google Pixel 4 unikol v renderoch!

23.06.2019 17:02 Nie je to tak dávno, čo sme mali možnosť objaviť úniky dizajnu zadného panelu telefónu Google Pixel 4 so štvorcovým modulom zadného fotoaparátu s dvomi snímačmi. Pri tohtoročnej sérii sa očakáva, že dizajn telefónu bude pozmenený a vylepšený bude taktiež hardvér a softvér. Na internete sa objavili rendery, ktoré odhaľujú kompletný vzhľad telefónov Google Pixel The post Pripravovaný telefón Google Pixel 4 unikol v renderoch! appeared first on DigitalPortal.sk.

OnePlus 7 a 7 Pro získali Android Q v ďalšej vývojárskej verzii

23.06.2019 17:02 Krátko potom, čo Android Q v druhej vývojárskej verzii dostali telefóny OnePlus 6 a 6T, je táto aktualizácia pripravená aj pre tohtoročné modely OnePlus 7. A ako v prípade každej vývojárskej verzie aj tu platí, že nie je stabilný a obsahuje chyby. Pokiaľ ju však aj napriek tomu budete chcieť otestovať, robíte tak na svoje The post OnePlus 7 a 7 Pro získali Android Q v ďalšej vývojárskej verzii appeared first on DigitalPortal.sk.

Tipy a triky: Ako sa brániť voči elektrickým požiarom?

23.06.2019 15:32 V európskych domácnostiach vzplanie požiar približne každé tri minúty. Jednou z najčastejších príčin je elektrický prúd. Dá sa takejto pohrome predísť? Zo štatistiky ministerstva vnútra vyplýva, že za prvé tri kvartály minulého roka bolo na Slovensku 6908 požiarov, ktoré si vyžiadali 24 obetí a škody za takmer 32 miliónov eur. V 1046 prípadoch zapríčinili požiar The post Tipy a triky: Ako sa brániť voči elektrickým požiarom? appeared first on DigitalPortal.sk.

Hackli NASA, vesmírne stredisko sa muselo odpojiť od systémov

23.06.2019 15:32 Národný úrad pre letectvo a kozmonautiku pred niekoľkými dňami potvrdil, že útočníci pred rokom hackli jednu z jeho organizácií. Ide o Laboratórium prúdového pohonu , ktoré sa zaoberá vývojom pohonných jednotiek pre sondy a lietadlá. Útok z apríla 2018 mohol ohroziť pilotované aj nepilotované vesmírne misie. Informoval o tom Cybersec. The post Hackli NASA, vesmírne stredisko sa muselo odpojiť od systémov appeared first on DigitalPortal.sk.

Synology uvádza kompaktný DiskStation DS419slim

23.06.2019 15:32 Spoločnosť Synology uviedla na trh model DiskStation DS419slim, štvoršachtové NAS zariadenie s podporou 2,5” diskov. Vo vnútri skrinky o veľkosti dlane sa ukrýva podpora až 20 TB maximálnej hrubej kapacity so štyrmi pevnými 2,5” diskami. Dvojjadrový procesor zariadenia zabezpečuje výkon pri prevádzkovej spotrebe 20,28 W. V dnešnej dobe sa množstvo ľudí neustále stretáva so správou The post Synology uvádza kompaktný DiskStation DS419slim appeared first on DigitalPortal.sk.

Genesis uvádza novú chladiacu podložku pre herné notebooky

22.06.2019 23:37 Genesis Oxid 550 je výkonná chladiaca podložka s hliníkovým šasi určená pre notebooky s maximálnou uhlopriečkou 17,3“, ktorá zvyšuje efektívnosť chladiaceho systému notebooku a jej konštrukcia ponúka viacero užitočných funkcií zvyšujúcich komfort používania. Konštrukcia podložky poskytne efektívne chladenie aj tomu najvýkonnejšiemu hernému notebooku. Dôkazom toho je hliníkové šasi s rozmermi 400×280 mm, hrúbkou 4 mm The post Genesis uvádza novú chladiacu podložku pre herné notebooky appeared first on DigitalPortal.sk.