Rozšírené hľadanie
Štvrtok 28. Marec 2024 |
meniny má Soňa
Aktuálne smartfóny nedokážu naplno využiť potenciál 5G

20.07.2019 20:31 Smartfóny boli ikonickými zariadeniami a základom úspechu 3G a 4G sietí. Podľa reportu ConsumerLab spoločnosti Ericsson si väčšina spotrebiteľov myslí, že dnešné modely nemôžu naplno využiť možnosti, ktoré ponúka 5G sieť. Až 50% spotrebiteľov sa domnieva, že smartfóny budú stále existovať aj s nástupom 5G, ale že ich do roku 2025 z veľkej časti nahradia The post Aktuálne smartfóny nedokážu naplno využiť potenciál 5G appeared first on DigitalPortal.sk.

Facebook dostal pokutu 5 miliárd, jeho akcie však stúpli

15.07.2019 12:35 To, čo nikto neočakával, sa stalo realitou. Facebook dostal pokutu 5 miliárd dolárov a jeho akcie prudko stúpnu. Dôvod: Americká administratíva mala aj ďalšie nástroje, ktoré by zabránili firme zhromažďovať údaje. A o tie celý čas ide. Finančná pokuta bez vplyvu na zmenu správania sa firmy je smiešna. Keďže firma očakávala mastnú pokutu, vyčlenila si rezervu The post Facebook dostal pokutu 5 miliárd, jeho akcie však stúpli appeared first on DigitalPortal.sk.

NordVPN vytvára správcu hesiel novej generácie

14.07.2019 20:32 NordVPN tento rok vydá dve nové riešenia pre kybernetickú bezpečnosť – NordLocker o ktorej sme už predtým informovali a NordPass, ktorá bude mať k dispozícii celý rad funkcií, ktoré zabezpečia, že heslá budú čo najbezpečnejšie. NordPass si zapamätá a automaticky uloží všetky heslá, automaticky vyplní online formuláre a umožní ukladať súkromné ​​poznámky. Nový nástroj navyše The post NordVPN vytvára správcu hesiel novej generácie appeared first on DigitalPortal.sk.

Shuttle predstavil nové AiO PC bez ventilátorov

14.07.2019 18:31 Shuttle rozširuje svoju sériu XPC All-in-One počítačov tak, aby zahŕňal aj tri nové modely s väčšou veľkosťou obrazovky. Séria P90U je vybavená multifunkčným displejom vo formáte 19,5“ a kombinuje výpočtový výkon a flexibilitu s ergonomickým ovládaním. Hlavnou výhodou je, že ide o tichý a nenáročný AiO PC na údržbu bez ventilátora, pričom je k dispozícii The post Shuttle predstavil nové AiO PC bez ventilátorov appeared first on DigitalPortal.sk.

Predstavujeme outdoorový reproduktor Evolveo s IPX5

14.07.2019 18:31 Novinkou v tejto produktovej série výrobcu Evolveo je prenosný outdoorový reprodutkro Armor Power 6, ktorý je vybavený štyrmi aktívnymi reproduktormi a dvomi pasívnymi subwoofermi o celkovom maximálnom výkone 60W. Zariadenie má Bluetooth, handsfree sadu a nechýba ani slúchadlový výstup. Používateľ môže prehrávať obsah bezdrôtovo z ľubovoľného Bluetooth zariadenia, prípadne využiť integrovanú čítačku microSD kariet, USB The post Predstavujeme outdoorový reproduktor Evolveo s IPX5 appeared first on DigitalPortal.sk.

Genesis uvádza novú štýlovú PC skrinku

14.07.2019 00:13 Genesis predstavuje novú počítačovú skrinku Irid 400 RGB, ktorá ponúka dostatočný vnútorný priestor, usporiadanie káblov, funkčnosť, vzhľad a tiež štyri ventilátory s funkciu PWM. Poteší čelný a bočný panel z tvrdeného skla, štýlový čierny dizajn, či ľahká inštalácia diskov bez použitia špeciálnych nástrojov. Skriňa je vybavená štyrmi ventilátormi s ARGB podsvietením, ktoré je ovládané cez rozbočovač ventilátorov. The post Genesis uvádza novú štýlovú PC skrinku appeared first on DigitalPortal.sk.

50. výročie pristátia človeka na Mesiaci sa blíži

14.07.2019 00:13 Dňa 20. júla 1969 svet sledoval obrovský skok pre ľudstvo Neila Armstronga, avšak za týmito ikonickým zábery sa skrýva nevídaný príbeh. Teraz, 50 rokov neskôr, oslavujú Discovery a Science Channel pristátie lode Apollo 11 na Mesiaci dvojhodinovou televíznou udalosťou. Apollo: Stratené záznamy , ktorá prinesie celý príbeh tej najodvážnejšej misie v doposiaľ The post 50. výročie pristátia človeka na Mesiaci sa blíži appeared first on DigitalPortal.sk.

Huawei tvrdí, že sankcie voči firme pokračujú

13.07.2019 17:42 Predstaviteľ čínskeho giganta konštatoval, že napriek osobnému vyhláseniu amerického prezidenta Trumpa o povolení dodávať komponenty, americké firmy neprestali s obmedzením dodávok. Donald Trump na summite G20 povedal, že americké spoločnosti by mohli predávať svoje komponenty spoločnosti Huawei, ak obchody nebudú predstavovať ohrozenie národnej bezpečnosti. Pripomíname, že americká vláda umiestnila Huawei v máji na čiernu listinu The post Huawei tvrdí, že sankcie voči firme pokračujú appeared first on DigitalPortal.sk.

Boeing 737 Max má problémy s autopilotom, zistila EASA

13.07.2019 17:42 Agentúra EÚ pre bezpečnosť leteckej prevádzky zistila závažný problém na lietadlách Boeing 737 Max. Ide o nedostatky autopilota, ktorý sa vraj nedokáže odpojiť včas. To by mohlo zabrániť pilotom, aby manuálne zasiahli v prípade potreby. EASA zaslala Boeingu a americkej agentúre pre letectvo zoznam piatich hlavných požiadaviek. Niektoré z nich sa vraj kryjú The post Boeing 737 Max má problémy s autopilotom, zistila EASA appeared first on DigitalPortal.sk.

TCL prichádza na Slovensko, vsádza na smart TV s Androidom

13.07.2019 17:42 Spoločnosť TCL sa stáva druhým najväčším svetovým výrobcom televízorov, vsádza na Android a posilňuje aktivity na slovenskom trhu. Spoločnosť vyrobila v roku 2018 viac než 28 miliónov LCD televíznych prijímačov a na slovenský trh prináša nové produktové rady. Modely značky kombinujú Smart TV so systémom Android a čo je najlepšie, tie, ktoré sú dodávané na The post TCL prichádza na Slovensko, vsádza na smart TV s Androidom appeared first on DigitalPortal.sk.

Cooler Master predstavuje kompektnú skrinku mini-ITX

13.07.2019 15:35 Spoločnosť Cooler Master uvádza na trh počítačovú skriňu MasterCase H100. Nový mini-ITX model bol navrhnutý pre využitie ako prenosný herný počítač, malý počítač do obývacej izby alebo len pre samotnú redukciu potrebného miesta v porovnaní s klasickými skriňami. Alternatíva v cestovnej veľkosti plne rešpektujúcu industriálnu konštrukciu, resp. všadeprítomnú mriežku typickú pre sériu H ponúka v The post Cooler Master predstavuje kompektnú skrinku mini-ITX appeared first on DigitalPortal.sk.

4ka spustila prvú 5G sieť na Slovensku, čo to znamená?

10.07.2019 22:04 Budúcnosť telekomunikácií dorazila na Slovensko. V sieti mobilného operátora 4ka sa dnes uskutočnil prvý verejný 5G video hovor v histórii krajiny. Ako prví si dnes mohli vyskúšať ako funguje sieť piatej generácie novinári priamo v srdci Slovenska, v Banskej Bystrici. 5G je piata generácia mobilných sietí, ktorá prináša hlavne vysokorýchlostný prenos dát vzduchom. Táto technológia The post 4ka spustila prvú 5G sieť na Slovensku, čo to znamená? appeared first on DigitalPortal.sk.

Slovenskí študenti vytvorili nový rekord v úspornej jazde

10.07.2019 22:04 Jeden liter paliva a prejdených 825 kilometrov. To je nový slovenský rekord v úspornej jazde. Padol na pretekoch Shell Eco-marathon Europe 2019, ktoré sa konali minulý týždeň neďaleko Londýna. Všetky tri tímy zo Slovenska zlepšili svoje doterajšie výsledky. Z 35. ročníka európskeho finále pretekov sa slovenské tímy študentov vrátili s úspechom. V dňoch od 1. The post Slovenskí študenti vytvorili nový rekord v úspornej jazde appeared first on DigitalPortal.sk.

Telekom nasadil 4G+ sieť do 200 Mbps do 17 nových lokalít

10.07.2019 22:04 Telekom pokračuje tento rok v rozširovaní 4G+ siete, ktorá prináša vyššiu kapacitu do najvyťaženejších lokalít na Slovensku. Operátor nasadil do 17 lokalít 4G+ sieť do 200 Mbps, kde spája pásma 800 a 1800 MHz pre ešte vyššie rýchlosti, širšiu kapacitu a tým pádom lepšiu zákaznícku skúsenosť. Pokrytie zahŕňa osem miest: Galanta, Hlohovec, Levice, Leopoldov, Sereď, Sládkovičov, The post Telekom nasadil 4G+ sieť do 200 Mbps do 17 nových lokalít appeared first on DigitalPortal.sk.

O2 rozdáva zákazníkom 5GB dát zadarmo cez appku

10.07.2019 00:10 O2 od 9. júla odmeňuje svojich zákazníkov za využívanie mobilnej aplikácie Moje O2. Nielenže tak majú zákazníci v jednej aplikácii prehľad a kompletnú správu svojho mobilného profilu, ale navyše môžu získať až 5GB bezplatných dát. „Leto je čas oddychu, cestovania, festivalov, spoznávania prírody a kúpalísk a preto sa vždy hodí zopár gigabajtov v mobile navyše. The post O2 rozdáva zákazníkom 5GB dát zadarmo cez appku appeared first on DigitalPortal.sk.