Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela
Tantrou proti jesennej únave

31.10.2019 12:01 Jeseň neprináša len koniec leta, pestré odtiene červenej a oranžovej a krásne západy slnka. Nedostatok vitamínu D, kratšie dni a dlhšie noci, pokles teplôt a nástup do aktívneho pracovného režimu podnecujú pocity vyčerpania, dlhodobé jesenné únavy alebo dokonca sezónnu depresiu, ktorá je podľa WHO klasifikovaná ako jedna zo subkategórií depresie. Prečo je jesennej únave nutné venovať pozornosť? Únavy, depresívne stavy, melanchólia, apatia a strata motivácie sú len prostriedky, ktorými sezónna depresia napĺňa svoj plný potenciál. Okrem úpadku do dlhodobého stavu depresie nám hrozí aj syndróm vyhorenia, ktorý je v extrémnych prípadoch možné riešiť len hospitalizáciou. Mnohí z nás si povedia, že to je len sychravým počasím ba dokonca, že to časom prejde. Tento predpoklad nie je len myľný ale aj nebezpečný. Duševné problémy sú rovnako dôležité ako všetky choroby tela. Zápal pľúc a depresívne nálady fungujú v princípe rovnako, ak im nebudeme venovať pozornosť, prerastú nám cez hlavu. Ako sa sezónnej depresií vyhnúť? Kľúčové je myslieť na to, že sme len ľudia. V sychravom počasí a s prudkým poklesom teplôt sú smutné nálady bežné a preto nemôžeme koketovať so stresovými situáciami a nakladať si na plecia viac ako je nutné. Je jasné, že náš život vyžaduje miestami rýchle tempo a preto sa musíme naučiť oddychovať. Vymedziť si čas pre seba a sústrediť sa na svoje šťastie. Liekom na tieto ťažkosti môže byť jóga, dychové cvičenia ako Tai Chi, posilňovanie alebo opäť tantra masáž, ktorá vymedzí čas venovaný len nám a našim trápeniam a potrebám. Stovky rokov stará forma asistovanej meditácie, ktorá sa zameriava na vnútorné energetické prúdy je dokonalý spôsob prístupu do vlastného vnútra. Ak neviete kde začať alebo máte pochybnosti výborným štartom je Tantra Diamond Bratislava. Salón s vysoko profesionálnym, no stále osobným a ľudským prístupom pre začiatočníkov ale aj stálych klientov. Odborne vyškolené tantra masérky vám predstavia celú filozofiu masáží, prejdú si s vami priebeh a pripravia okolnosti ako šité na mieru pre vaše požiadavky.

Ako si vytvoriť vlastnú web stránku bez programovania?

29.10.2019 11:32 Vlastná stránka bez propagovania? To sa vôbec dá? Skutočne, moderné platformy na tvorbu webov prinášajú výhodné riešenia, ako si vlastnú stránku prispôsobiť doslova pomocou niekoľkých klikov. No oplatí sa to? Asi nemusíme zvlášť zdôrazňovať, že klasické riešenie webovej stránky, teda najatie si programátora, ktorý web vytvorí a následne spravuje, je mimoriadne finančne náročné. Stačí sa len pozrieť na priemerné platy programátorov a hneď vám bude jasné, že toto lacná zábavka veru nebude. Vďaka moderným riešeniam si však svoju vlastnú firemnú alebo osobnú webstránku dokáže vytvoriť každý. Web stránky vytvorené cez platformy, ktoré umožňujú vybrať si šablónu a tú následne upraviť do vami požadovanej podoby, mali v minulosti výrazné nedokonalosti, no v dnešnej dobe sa dokážu plnohodnotne vyrovnať web stránkam vytvoreným profesionálnymi programátormi. Takou platformou, cez ktorú si môžete vytvoriť vlastný web, je napríklad Saywebpage. Tá prináša viacero moderných riešení, ktoré potešia nielen vás, ale aj návštevníkov vášho webu. Rýchlosť nadovšetko V modernej dobe zohráva rýchlosť výraznú úlohu. Čas, ktorý sme schopní venovať jednej veci na internete sa medziročne neustále znižuje, a teda pomalé weby, ktorých načítanie trvá večnosť, väčšinou nemajú šancu. Ak používateľ vidí, že web sa načíta viac ako pár sekúnd, ihneď ho opustí a ide inam. Saywebpage sa prináša bezkonkurenčnú rýchlosť webov. Webové šablóny sa rýchlo načítajú, rovnako aj všetok obsah webu. Ľuďom, ktorí váš web navštívia, tak zabezpečíte ničím nerušený zážitok. Váš web budete mať na vlastnej doméne, čo vyzerá profesionálne. V prehľadom administratívnom prostredí webu všetko rýchlo upravíte a nastavíte, tvorba web stránok tak prebieha bez zdĺhavého študovania a učenia sa. V neposlednom rade, váš web bude plne responzívny – bude tak dokonale fungovať aj na mobilných telefónoch a tabletoch. Tak neváhajte a vytvorte si svoj vlastný web aj vy!

Drevo – najčastejšie používaný materiál pri výrobe okien

29.10.2019 02:05 Drevo patrí medzi najčastejšie používané materiály pri výrobe okien, keďže poskytuje vysoký komfort a z hľadiska estetiky ponúka bezkonkurenčný vzhľad. Prírodný vzhľad dreva je atraktívnejší ako trebárs plast, no okrem toho môžeme považovať drevo za univerzálny materiál, ktorý sa hodí do starších, ale tiež moderných domácností. Tento materiál ponúka vysokú tepelnú pohodu, odolnosť voči mechanickému poškodeniu, ale tiež vplyvom počasia. Moderná výroba a využitie kvalitných tradičných materiálov Ďalšou z predností je, že drevený rám funguje ako izolátor, ktorý udržuje teplo v interiéri, čo oceníte predovšetkým v blížiacom sa zimnom počasí. Výmena starých okien za drevené eurookná môže tiež výrazne znížiť účty za energie, a to dokonca až o niekoľko percent. Rokmi overená výroba drevených eurookien Kunaj je dôkazom prvotriednej tepelnej, ale aj zvukovej izolácie. Vdýchnite do interiéru príjemnú atmosféru pomocou dreva Ekologické drevené okná, ktoré nájdete výhodne na eurookna-kunaj.sk, vyžadujú však viac údržby ako klasický hliník či plast. Tento materiál, ktorý prechádza špecifickou, ale overenou výrobou, je totiž náchylnejší na hnilobu, zamorenie termitmi, ba dokonca pri nesprávnej starostlivosti aj praskanie a deformácie spôsobené vplyvom tepla a vlhkosti. Praskliny a medzery v dreve môžu spôsobiť nárast účtov za energiu, avšak netreba sa zľaknúť. Ak sa o svoje drevené okná budete starať pravidelne a dôkladne, pričom budete používať špeciálne prostriedky určené na ich údržbu, môžu vám vydržať pokojne aj desiatky rokov. Ekologické a zároveň odolné interiérové dvere Cena ekologických drevených okien, resp. eurookien môže byť o niečo vyššia ako cena okien vyrobených z plastu. Drevo totiž ponúka vysokú hodnotu a nádherný vzhľad, pokiaľ vám však bude záležať na úsilí, ktoré bude nutné vynaložiť na jeho údržbu. Ak aj vy túžite po ekologických drevených oknách či nadčasových interiérových dverách vyrobených z prírodného materiálu, neváhajte a kontaktujte predajcu, ktorý vám pomôže vybrať produkty s ohľadom na vaše požiadavky a predstavy. Ekologické interiérové dvere nájdete za skvelú cenu na eurookna-kunaj.sk.

Prečo rolety „Deň a noc“ ?

21.10.2019 16:04 Okenné rolety, ale i žalúzie sú skvelým doplnkom pre skrášlenie okien, no okrem toho poskytujú mnoho bezkonkurenčných výhod, o ktorých by mal vedieť každý užívateľ. Sú cenovo dostupné, dodávajú sa v rôznych štýloch, farbách i vzoroch, ktoré môžu vytvoriť príjemnú atmosféru v danej miestnosti. Čo si možno nie každý z nás uvedomuje je aj fakt, že rolety môžu zabezpečiť vytúžené súkromie v dome či byte, výrazne obmedziť prísun slnečného žiarenia a zároveň zvýšiť energetickú účinnosť. Pokiaľ si neviete dať rady s ich výberom, prípadne premýšľate nad tým, ktorý typ roliet bude pre vás a vašu domácnosť najvhodnejší, stavte na kvalitu a jednoduchosť ovládania. Rolety „Deň a noc“ – benefity, o ktorých by ste mali vedieť aj vy Pýtate sa, aké benefity poskytujú rolety deň a noc? Rovnako ako klasické žalúzie, ktoré pre užívateľov poskytujú taktiež mnoho výhod, rolety deň a noc vás od prvého momentu zaujmú svojim dizajnom a materiálovým prevedením. Na rozdiel od iných typov tienenia okien, tieto rolety sú dlhotrvajúce a neodtrhávajú sa ako trebárs záclony po niekoľkých mesiacoch. Čistia sa jednoducho a nevyžadujú príliš veľkú údržbu, čo je obrovské plus. Konštrukcia je podobná ako pri klasických roletách, čo znamená, že látka sa vysúva a zasúva do kazety, ktorá je umiestnená nad oknom. Typickou vlastnosťou, ktorou disponujú žalúzie deň a noc je, že umožňujú nastaviť výšku medzery, cez ktorú bude prechádzať svetlo, vďaka čomu môžete regulovať intenzitu slnečného žiarenia. Prečo práve rolety „Deň a noc“ ? Zrejme si aj vy kladiete otázku, prečo siahnuť práve po týchto roletách. Rolety FEXI si môžete vybrať z troch typov kaziet, pričom šírka roliet je až do 240 cm. 80 druhov látok, ktoré sú dostupné skladom, sú zárukou toho, že si z ponuky vyberie aj náročný klient, ktorý má o ich dizajnovom prevedení špecifickú predstavu. Plynulá regulácia svetla, univerzálnosť i jednoduchá montáž sú ďalšie prednosti, kvôli ktorým by mali byť zatemňujúce rolety súčasťou aj vašej domácnosti.

Aký sortiment by ste mali vyložiť na predajný pult?

21.10.2019 16:04 Úspešnosť predaja do značnej miery závisí od umenia správne vystaviť a prezentovať tovar v predajni a v regáli. Úspech vašej predajne stojí na tom, či sa tovar nachádza na tom najlepšom mieste, objavuje sa v regáli v zodpovedajúcom čase a v dostatočnom množstve. Viete, aký tovar by mal zažiariť na vašich predajných pultoch? Vhodný sortiment a jeho usporiadanie je kľúčom k úspechu Z prieskumov vyplýva, že zákazník vstupujúci do supermarketu nemá na 60 % jasnú predstavu o tom, čo kúpi. Len 4 % zákazníkov má pripravený zoznam a ďalších 6 % je približne rozhodnutých, čo asi vloží do nákupného košíka. Z hľadiska obchodníka tu preto vzniká veľký priestor na ovplyvnenie nákupného správania zákazníka. Pre každého obchodníka je hlavným cieľom zisk. Cestou k splneniu tohto cieľa je prilákať do svojej predajne čo najväčší počet zákazníkov, ktorí čo najviac nakupujú. O tom, či zákazník vkročí k vám alebo ku konkurencii, rozhoduje veľa maličkostí. Boj o zákazníka začína už na parkovisku alebo na ulici. Druhým krokom je práca so zákazníkom, keď už vkročil do našej predajne. Každý človek potrebuje pár sekúnd, aby si zvykol na nové prostredie, a to je práve čas tesne pri vchode do predajne. Práve tu sa môžete pokúsiť zaujať zákazníka prezentáciou nového tovaru či rôznych akcií, zliav a výhod. Keď sa zákazník presunie k samotným regálom, mal by mať pocit, že je v príjemnom, čistom a usporiadanom prostredí. Usporiadanie tovaru na predajných pultoch má viacero zásad Produkty by mali byť združované do logických skupín. Výrobky usporiadajte podľa toho pravidla: do hornej časti regálu patria menej známe značky. Do strednej časti regálu v úrovni očí ukladáme najžiadanejšie a najpopulárnejšie výrobky. V spodných častiach regálov nájdeme lacné výrobky a produkty neznámych značiek. Dôležité je tiež dopĺňanie tovaru do maximálnej kapacity regálu. Nezabúdajte na to, že tovar s najbližšou dobou expirácie by mal byť umiestnený najbližšie k nakupujúcemu. Produkty, ktoré sú z hľadiska pomeru objemu a hodnoty predaja najefektívnejšie , by mali byť vystavené tak, aby boli pre zákazníka dobre viditeľné a ľahko dostupné. Lepší prehľad o vystavenom tovare v celom regáli zákazník získa pri regáloch so „zošikmením” prednej strany, čiže s ustupujúcimi policami smerom nahor. Vyberte si aj vy to svoje kvalitné vybavenie do predajne! Zdroj obrázka: pixabay.com

Makový olej je bohatý na vápnik a minerály. Aké je jeho použitie?

21.10.2019 09:07 Pre mnohých z nás je mak neodmysliteľnou súčasťou našej kuchyne a s obľubou ho pridávame do koláčov a používame ho na posypanie rôznych dobrôt. A možno to robíme bez toho, aby sme si uvedomili, že mak obsahuje množstvo zdraviu prospešných látok, vitamínov a minerálov. Tie sú vo vysokej miere obsiahnuté aj v makovom oleji, ktorý vzniká studeným lisovaním zrniek maku. Viac o jeho zložení, účinkoch a použití sa dozviete v našom článku. Ako sa vyrába a čo obsahuje Makový olej sa vyrába zo zrelých semienok maku lisovaním za studena. Vďaka takémuto spracovaniu si mak zachováva všetky zdraviu prospešné látky. Má výraznú chuť a ozvláštni každé jedlo, a práve preto sa teší čoraz väčšej popularite. Mnohí ľudia ho s obľubou používajú hlavne v studenej kuchyni. Makový olej je bohatý na vápnik a obsahuje aj veľké množstvo omega 6 mastných kyselín. Okrem týchto zložiek v sebe ukrýva draslík, fosfor, magnézium, sodík, ale aj železo, vitamín E, selén a zinok či meď a mangán. Účinky a použitie makového oleja Zo zloženia vyplýva, že je mak veľmi bohatým zdrojom nielen vápnika, ale aj ďalších minerálov a stopových prvkov. Je vhodný na vnútorné užívanie, ale priaznivo vplýva aj na našu pokožku či vlasy pri použití zvonka. Vysoký obsah vápnika z neho robí výborného bojovníka proti osteoporóze, ale taktiež posilní oslabené nechty. V prípade, že vás trápia suché vlasy alebo vysušená pokožka, kúra s makovým olejom vaše problémy vyrieši. Ďalšie účinky makového oleja sú: Podpora obranyschopnosti organizmu Udržiavanie zdravých zubov a pevných kostí Udržiavanie mladistvej a pružnej pleti Podpora trávenia Prevencia proti srdcovo-cievnym ochoreniam Znižovanie cholesterolu Prevencia proti chudokrvnosti Odstraňovanie bolesti hlavy a migrény Upokojovanie nervového systému

Bazár mobilov a inzercia počítačov je rýchla cesta k technike za pár euro

10.10.2019 10:15 Potrebujete starší mobil alebo počítač pre dieťa? Či lacnú náhradu toho svojho, ktorý už doslúžil? Inzercia.sk ponúka bazár mobilov aj počítačov. Je to podobne ako s automobilom, len sa o tom menej hovorí. Kúpite si drahý notebook alebo mobilný telefón, a už vo chvíli, kedy vám dorazí domov, klesne jeho hodnota o 15 až 20 %. Veľmi často sa nám nová technika ani nevyplatí. Napríklad vtedy, ak ju kupujeme dieťaťu. Jej životnosť je totiž neistá. Veď keď vidíme mobily v detských rukách, máte často pocit, že je to snáď nejaká nová móda – rozbitý displej s výraznou pavučinou na skle. A presne takto vypadajú telefóny už po pár dňoch v rukách školákov. Lacnejším a efektívnejším riešením je preto nákup mobilného telefónu v bazáre. Bazár mobilov sa vyplatí hlavne u kvalitnejších značiek a drahších modelov Existuje celá skupina ľudí, ktorí zásadne starší model telefónu menia s príchodom ďalšieho modelu v poradí za nový. Starý obvykle predajú cez online bazár mobilov. A pre každého, kto túži po lepšej značke mobilu, je to tá správna príležitosť, ako si môcť dovoliť top značku a výrazne ušetriť. Typickými čakateľmi na super ponuky bývajú milovníci iPhone, ale aj drahších modelov Samsung. Chcete mať taktiež iPhone? Už viete, kde ho hľadať. Keď potrebujete počítač Inzercia.sk ponúka taktiež použité stolné počítače, notebooky i rôzne PC príslušenstvo. Na bazáre sa dajú kúpiť kvalitné herné počítače, ale aj notebooky, ktoré sú dnes preferované napríklad pre školákov či domácu pracovňu. Ich mobilu využije každý, nezaberajú príliš miesta a nie sú ani veľkými žrútmi energie. Vyplatí sa siahnuť po menej používaných zariadeniach, najlepšie opäť od kvalitných a osvedčených značiek. Rozhodne sa nemusíte báť Apple MacBook, teda notebookov od Apple. Ich životnosť je nezrovnateľne dlhšia než u iných značiek. Inzercia počítačov a mobilných telefónov na bazáre Inzercia.sk je cestou, ako si doma vytvoriť plnohodnotný „Apple ekosystém“ a prejsť na kvalitnejšiu a bezproblémovejšiu techniku. Že stojí viac aj tá bazárová, než iná nová? Má však neporovnateľne dlhšiu životnosť, je menej poruchová a vyhnete sa aj rôznym ďalším servisným zásahom v súvislosti s nefunkčným SW . Bazár poslúži, aj keď mobil alebo počítač ponúkate Inzeráty zadarmo na Inzercia.sk sú výhodné aj pre tých, ktorí stoja na opačnej strane barikády a naopak, ponúkajú. Zadarmo tu môžete zverejniť ponuku svojho staršieho mobilného telefónu, jeho príslušenstva, počítaču, notebooku, tabletu, počítačového príslušenstva, príslušenstva pre počítačové hry apod. Inzercia.sk vám však pomôže úspešne predať aj získať byt, dom, auto, domácich maznáčikov, elektrotechniku i nábytok. Obľúbená je inzercia detského oblečenia a rôzneho príslušenstva pre deti. Vrátane hračiek.

Viete, ako vyberať kvalitné náramky?

04.10.2019 18:01 Plánujete oživiť svoju kolekciu šperkov pekným náramkom? Výber potenciálnych možností je prakticky neobmedzený, stačí len vedieť, čo chcete. V tomto článku vám poradíme, aké aspekty pri výbere náramku zvážiť a ako vybrať náramok, ktorý bude stáť za to! Hneď na úvod je potrebné podotknúť, že hoci náramky sa javia ako čisto ženská parketa, sú dobrým doplnkom aj pre mužov. V tomto článku sa síce budeme venovať primárne náramkom pre ženu, no ak chcete štýlový náramok kúpiť aj svojmu partnerovi, pokojne sa držte nasledujúcich tipov. Je fakt, že štýlový náramok vedia oceniť aj muži a takýto doplnok dokáže výrazne pozdvihnúť ich image. Hoci náramky sú považované za menej nápadné šperky, na človeku sú ihneď viditeľné. Už pri prvom kontakte, ktorým je zvyčajne podanie ruky. Rukami gestikulujeme, jeme, podávame veci kolegom, jednoducho, sú skutočne podstatnou a viditeľnou časťou tela, Práve preto na výbere správneho náramku tak záleží. Dobre zvolený náramok dokáže pozdvihnúť váš image na novú úroveň, kým nevhodný kus dokáže pokaziť celý váš outfit. Ako teda pri výbere správne postupovať? Pri akých príležitostiach náramky nosíte? Každá žena by mala mať viacero náramkov na rôzne príležitosti. Do práce sú vhodné decentné náramky, ktoré skvele zapasujú k formálnemu oblečeniu. Ak vyberáte náramok na formálne aktivity, voľte modely bez zbytočných príveskov a žiarivých prvkov. Naopak, pri náramkoch na voľnočasové nosenie sa medze nekladú. Špecifickým typom sú tzv. slávnostné náramky, ktoré nosíte len pri výnimočných udalostiach. Oplatí sa mať jeden exkluzívny náramok s drahokamom, prípadne iným výnimočným prvkom, ktorý budete nosiť na veľkolepé udalosti. Základné typy náramkov a materiály Najjednoduchším typom sú bangle náramky, ktoré sú vyrobené z jedného kusu kovu. Majú oválny tvar a na ruku sa nasádzajú buď nasunutím, alebo odklopením jednej časti. Ozdobené môžu byť rôznymi drahokamami. Veľmi obľúbeným typom sú reťazové náramky, ktoré môžu byť vyrobené z rôznych kovov, často zlata, striebra. Moderným hitom sú reťazové náramky s príveskami, ktoré si môžete častokrát individuálne dokupovať. Zabúdať nemôžeme ani na kožené, korálkové či tzv. tennis náramky, ktoré sú tvorené za sebou idúcimi drahokamami. Výber vhodného materiálu závisí od toho, kde plánujete náramok nosiť. Vyberajte kvalitu Keď si určíte, kde plánujete daný náramok nosiť a zistíte veľkosť svojho zápästia , prichádza rad na výber samotného náramku. Odporúčame voliť kvalitu, s exkluzívnym a štýlovým náramkom zažiarite všade, kde sa pohnete. Skvelou voľbou sú náramky prestížneho výrobcu Tous. V ponuke Tous nájdete náramky pre ženy, mužov, ale dokonca aj deti. Stačí si len vybrať!

Všetky chovateľské potreby na jednom mieste? Máme pre vás tip!

01.10.2019 00:33 Splnili ste sebe alebo svojim deťom sen a kúpili ste si domáce zvieratko? Zohnať všetky chovateľské potreby môže byť niekedy celkom náročné, my vám v tomto článku poradíme, kde ich zoženiete najrýchlejšie a za najlepšie ceny! Snáď neexistuje dieťa, ktoré by nechcelo nejaké domáce zvieratko. V dnešnej dobe sú možnosti domáceho chovu zvierat prakticky neobmedzené, čo sa prejavuje aj na záujme ľudí o rôzne exotické jedince. Kým v minulosti sme boli zvyknutí len na mačky, psy, škrečky či rybičky, dnes sa do popredia dostávajú čoraz viac plazy – rôzne jašterice a hady. Mnohí si obľúbili exotické pavúky a škorpióny. Domácim zvieratkám sa medze nekladú, základom je však zabezpečiť vášmu jedincovi správne životné podmienky. Predtým, ako vôbec budete uvažovať o kúpe domáceho zvieratka, či už tradičného alebo netradičného, mali by ste sa ubezpečiť, že máte k dispozícii všetky potrebné chovateľské potreby. Taktiež si odpovedzte na otázku, či budete mať skutočne dostatok času na starostlivosť o zviera. Ak tieto základné podmienky spĺňate, zostáva vám už len zaobstarať si dané zviera a chovateľské potreby. Z pohodlia domova Výhodou moderného sveta je najmä nakupovanie cez internet. Výnimkou nie sú ani chovateľské potreby, prakticky všetko viete zohnať rýchlo a jednoducho online. Napríklad, na portáli Mall.sk. Nájdete tu komplexnú ponuku chovateľských potrieb, v ktorej nájde každý to, čo potrebuje. Kúpite tu základné vybavenie – klietky, teráriá, piliny, substráty, lampičky, dekorácie a ďalšie prvky, ktoré spríjemnia život vášho zvieraťa. Okrem toho tu môžete rovno kúpiť aj krmivo pre rôzne zvieratá a v neposlednom rade aj doplnky výživy a ďalšie drobnosti. Na svoje si tu prídu aj priaznivci koní, ponuka totiž zahŕňa rôzne prípravky na starostlivosť o srsť, krmivo či vitamíny. Už žiadne chodenie po meste a nekonečné zháňanie chovateľských potrieb. Na Mall.sk zoženiete všetko na jednom mieste z pohodlia domova!