Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek
Nový typ batérie by mohol skrátiť nabíjanie smartfónov a ďalšej elektroniky na sekundy

25.04.2024 09:31 Takmer vo všetkých elektronických zariadeniach dnes používame lítium-iónové batérie, no v poslednej dobe vedcov zaujal sodík, ktorého je približne 500-krát viac ako lítia. ... The post Nový typ batérie by mohol skrátiť nabíjanie smartfónov a ďalšej elektroniky na sekundy appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Takto zabezpečíte, aby boli vaše rozšírenia pre prehliadač Chrome bezpečné a nehrozilo vám žiadne riziko

25.04.2024 09:31 Webový prehliadač Google je pre väčšinu z nás neodmysliteľnou súčasťou nášho každodenného života. Avšak je tu potreba prispôsobiť si prehliadač podľa svojich potrieb ... The post Takto zabezpečíte, aby boli vaše rozšírenia pre prehliadač Chrome bezpečné a nehrozilo vám žiadne riziko appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Miliarda užívateľov je ohrozená kritickou bezpečnostnou slabinou: Tieto aplikácie radšej nepoužívajte

25.04.2024 09:31 Bezpečnostní experti z University of Toronto v rámci výskumu odhalili kritické bezpečnostné slabiny pre aplikácie, ktoré umožňujú písanie v takzvaných logografických jazykoch, akým ... The post Miliarda užívateľov je ohrozená kritickou bezpečnostnou slabinou: Tieto aplikácie radšej nepoužívajte appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Pozor, ak sa vám po telefóne niekto predstaví takto, hovor zrušte! Ide o nový podvod, ktorý zaplavil Slovensko

24.04.2024 23:15 Facebook stránka Hoaxy a podvody upozorňuje na novú vlnu podvodných telefonátov. Vo viacerých európskych krajinách vrátane Slovenska, volajú podvodníci svojim obetiam a tvária ... The post Pozor, ak sa vám po telefóne niekto predstaví takto, hovor zrušte! Ide o nový podvod, ktorý zaplavil Slovensko appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Motor bez paliva vytvára silu, „akú ľudstvo ešte nevidelo“: Bývalý inžinier NASA tvrdí, že tento koncept bude poháňať rakety ďalších tisíc rokov

24.04.2024 23:15 Z času na čas sa objaví koncept, ktorý znie až príliš dobre na to, aby to bola pravda. Žiarivým príkladom je dnes už ... The post Motor bez paliva vytvára silu, „akú ľudstvo ešte nevidelo“: Bývalý inžinier NASA tvrdí, že tento koncept bude poháňať rakety ďalších tisíc rokov appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Ak na tomto mieste vo vašom Windowse zbadáte novú reklamu, tak vedzte, že nejde o náhodu. Takto ju môžete vypnúť!

24.04.2024 23:15 Ešte začiatkom mesiaca sme informovali o tom, že Microsoft testuje novú funkciu, konkrétne nové „Odporúčania“ v ponuke Štart. Aby sme boli presní, ide o odporúčania na ... The post Ak na tomto mieste vo vašom Windowse zbadáte novú reklamu, tak vedzte, že nejde o náhodu. Takto ju môžete vypnúť! appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

8 málo známych funkcií vášho Samsung smartfónu. Tieto užitočné nastavenia prakticky nikto nepozná!

24.04.2024 23:15 Naše smartfóny patria medzi chytré zariadenia. V minulosti sme prostredníctvom mobilov vedeli len telefonovať, posielať správy a prípadne sa pripojiť na internet. Dnes ... The post 8 málo známych funkcií vášho Samsung smartfónu. Tieto užitočné nastavenia prakticky nikto nepozná! appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Zabudnite na zelených mimozemšťanov. Ak ich nájdeme, je možné, že budú mať úplne iný odtieň, hovoria vedci

24.04.2024 23:15 Existuje život za hranicami našej Slnečnej sústavy? Ak áno, nájsť planétu s vhodnými podmienkami je základný prvý krok. Lenže ako by mala takáto ... The post Zabudnite na zelených mimozemšťanov. Ak ich nájdeme, je možné, že budú mať úplne iný odtieň, hovoria vedci appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Vedci vytvorili zlú AI, ktorá je odmeňovaná za vymýšľanie najhorších a toxických otázok

24.04.2024 12:15 Ak sa umelej inteligencie opýtame na akúkoľvek otázku, s najväčšou pravdepodobnosťou nám dokáže poskytnúť presnú odpoveď. Problém nastáva, ak sa jej opýtame na ... The post Vedci vytvorili zlú AI, ktorá je odmeňovaná za vymýšľanie najhorších a toxických otázok appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Doživotný Office 2021 Pro už za 27,25 €! Doprajte svojmu počítaču zaslúžený upgrade!

24.04.2024 12:15 Kúpa nového operačného softvéru či potrebného kancelárskeho balíčka nemusí byť nutne obrovskou investíciou. Pri pohľade na bežné maloobchodné ceny populárnych softvérových produktov sa ... The post Doživotný Office 2021 Pro už za 27,25 €! Doprajte svojmu počítaču zaslúžený upgrade! appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Pozrite sa, ako zemiaky, kukurica a fazuľa viedli k prelomu vo vývoji inteligentných okien

24.04.2024 12:15 Smart okná sú novou technológiou, ktorá dokáže zablokovať alebo prepustiť dovnútra viac svetla podľa potreby. Výskumníci vysvetľujú, že takéto okná by mohli znížiť ... The post Pozrite sa, ako zemiaky, kukurica a fazuľa viedli k prelomu vo vývoji inteligentných okien appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Vedci opäť štartujú lov na deviatu planétu: Ukázali nám, že môže predsa len existovať!

24.04.2024 12:15 Ešte v roku 2015 sa objavila hypotéza, podľa ktorej sa v našej sústave nachádza nová, doteraz neobjavená planéta. Jej autori tvrdili, že za ... The post Vedci opäť štartujú lov na deviatu planétu: Ukázali nám, že môže predsa len existovať! appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Chytil niekto váš smartfón do rúk bez vášho vedomia a sliedil v ňom? Takto jednoducho to zistíte!

24.04.2024 01:45 Pravdepodobne aj vy pristupujete cez smartfón k službám, ako sú sociálne siete, e-mailový klient, chatovacie platformy, ku bankovým aplikáciám a podobne. Inými slovami, pracujete s citlivým ... The post Chytil niekto váš smartfón do rúk bez vášho vedomia a sliedil v ňom? Takto jednoducho to zistíte! appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Vybíja sa batéria vo vašom mobile až príliš rýchlo?! Toto sú dôvody, prečo sa tak deje. Väčšinu problémov môžete vyriešiť!

24.04.2024 01:45 Vybíja sa váš mobil rýchlo a vás to už prestáva baviť? Ak áno, tak tento článok bude pre vás úplnou záchranou. Pripravili sme ... The post Vybíja sa batéria vo vašom mobile až príliš rýchlo?! Toto sú dôvody, prečo sa tak deje. Väčšinu problémov môžete vyriešiť! appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Webová verzia obchodu Microsoft Store prešla zmenami: Aplikácie si do počítača stiahnete rýchlejšie

24.04.2024 01:45 Spoločnosť Microsoft vylepšuje sťahovanie aplikácií cez svoj obchod Windows Store na webe, upozorňuje portál The Verge.   Po novom sa už užívateľom neotvorí ... The post Webová verzia obchodu Microsoft Store prešla zmenami: Aplikácie si do počítača stiahnete rýchlejšie appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Následujúci mesiac