Rozšírené hľadanie
Sobota 20. Apríl 2024 |
meniny má Marcel
Bretagne Classic preview: Viviani znova favoritom

31.08.2019 21:32 Už túto nedeľu je na programe ďalšia klasika v kalendári World Tour. Tentokrát to bude Bretagne Classic alebo známa ako GP Plouay. Na jazdcov je pripravených veľmi ťažkých 247 kilometrov. V profile bude čakať 12 stúpaní. Začiatok i koniec je v mestečku Plouay, ktoré patrí do depártmentu Morbhihan. Nachádza sa ako už názov napovedá v … Continued The post Bretagne Classic preview: Viviani znova favoritom appeared first on Cyklonews.sk.

Vuelta a España: Ťažký záver z úniku zvládol Nikias Arndt

31.08.2019 19:33 8. etapa pretekov Vuelta a España pripravila 167 kilometrov s jedným stúpaním druhej kategórie. Záver bol ako stvorený pre hromadný dojazd, no spomínaný kopec museli zvládnuť šprintéri. Dnešný začiatok bol vo Valls, koniec v Igualade. Po dvadsiatich kilometroch pretekania vznikol veľmi silný únik. Skupina bola v zložení Jorge Arcas , Silvan Dillier , Luis León … Continued The post Vuelta a España: Ťažký záver z úniku zvládol Nikias Arndt appeared first on Cyklonews.sk.

Valverde: „Ako môžem vyhrať v štyridsiatke? Prekvapujem sa.“

31.08.2019 01:31 Siedma etapa priniesla tretí cieľ po kopci za sebou, tentokrát však na rad prišlo brutálne stúpanie Alto Mas de la Costa. Tam si najlepšie počínal tím Movistar. Najprv najlepšiu skupinu vytvoril nástupom Nairo Quintana  . Z toho ťažil jeho kolega Alejandro Valverde  . 39-ročný veterán si v dúhovom drese pripísal 12. etapu na Vuelte, ktorú v roku 2009 celkovo … Continued The post Valverde: „Ako môžem vyhrať v štyridsiatke? Prekvapujem sa.“ appeared first on Cyklonews.sk.

Vuelta a España: Neľudské sklony si podmanil Valverde, elitná skupina ovláda preteky

30.08.2019 19:32 Siedma etapa pretekov Vuelta a España mala 183,2 kilometra a ukončila trojicu etáp s finišom na kopci. Dnešný náročný deň sa ukončil na Alto Mas de la Costa dlhom 4,1 km a s ohromnými 12,2 percentami. Išlo o poslednú etapu v regióne Valencia. Na štart sa nepostavil Davide Formolo  , ktorý včera spadol v hromadnom páde. Taliansky … Continued The post Vuelta a España: Neľudské sklony si podmanil Valverde, elitná skupina ovláda preteky appeared first on Cyklonews.sk.

Novinky zo sociálnych sietí: Sagan oddychuje pri zjazde, cyklisti našli svojich slávnych dvojníkov

29.08.2019 20:30 Po týždni sa opäť pozeráme na sociálne siete, ktoré nielen profesionálnym cyklistom odľahčujú neustály život pod tlakom. Peter Sagan na MTB Slovák si po pretekoch v Hamburgu skočil do USA, kde si v Utahu našiel čas aj na svoju prvú cyklistickú disciplínu v živote – MTB. Na horskom bicykli si prešiel pár trailov, na výber … Continued The post Novinky zo sociálnych sietí: Sagan oddychuje pri zjazde, cyklisti našli svojich slávnych dvojníkov appeared first on Cyklonews.sk.

Vuelta a España: Jesús Herrada pomstil brata, Astana odovzdala dres úniku v hororovej etape pre EF

29.08.2019 18:00 Posledné veľké etapové preteky roka Vuelta a España dnes pokračovali šiestou etapou. Dlhý kopcovitý deň sa po 199 kilometroch ukončil na výbušnom stúpaní Puerto de Ares s maximami okolo 9%. Profil: Prvý nástup dňa inicioval Wout Poels  , no bol dostihnutý po takmer 40 kilometroch etapy. O pár minút sa na čele ustálil nový … Continued The post Vuelta a España: Jesús Herrada pomstil brata, Astana odovzdala dres úniku v hororovej etape pre EF appeared first on Cyklonews.sk.

Víťaza piatej etapy zrazilo vlastné auto, Madrazo si aj napriek tomu splnil sen

28.08.2019 23:00 Piatu etapu pretekov Vuelta a España fantasticky vyhral Ángel Madrazo z druholigového tímu Burgos-BH. Španiel si naskočil do úniku dňa v spoločnosti spolujazdca Jetseho Bola  a Josého Herradu  . Na poslednom stúpaní dňa o minútu udržali pelotón za sebou. Navyše, Madrazo počas 11-kilometrového kopca Alto de Javalambre až štyrikrát stratil kontakt s čelnou dvojicou. Keď už nikto neveril, že by mohol ponúknuť … Continued The post Víťaza piatej etapy zrazilo vlastné auto, Madrazo si aj napriek tomu splnil sen appeared first on Cyklonews.sk.

Vuelta a España: Neuveriteľné víťazstvo hrdinu Madraza, López naspäť v červenom

28.08.2019 18:35 Preteky Vuelta a España sa na nič nehrajú a už v piatej etape priniesli ťažkú vrchársku skúšku. Na konci etapy dlhej 170,7 km sa nachádzalo stúpanie Alto de Javalambre dlhé 11,1 kilometra s priemerným sklonom blížiacom sa k 8 %. Aj keď čísla hovoria o typickom kopci pre španielsku Grand Tour, vrchol s astronomickým observatóriom … Continued The post Vuelta a España: Neuveriteľné víťazstvo hrdinu Madraza, López naspäť v červenom appeared first on Cyklonews.sk.

Bola zistená príčina osudnej nehody Bjorga Lambrechta

27.08.2019 21:34 Už sú to tri týždne od tragickej smrti Bjorga Lambrechta na pretekoch Okolo Poľska. 5. augusta počas tretej etapy, 50 km pred koncom iba 22-ročný Belgičan stratil kontrolu nad svojím bicyklom a spadol do priekopy pri ceste, kde sa nachádzala betónová konštrukcia. Tam utrpel početné zranenia, ktorým podľahol. Okresná prokuratúra v meste Rybnik na ďalší deň spustila … Continued The post Bola zistená príčina osudnej nehody Bjorga Lambrechta appeared first on Cyklonews.sk.

Astana stráca Jana Hirta, šancu dáva ruskému talentu

27.08.2019 21:34 Český jazdec Jan Hirt po dvoch rokoch opúšťa Astana Pro Team. Od novej sezóny bude obliekať farby CCC Team. S tímom podpísal dvojročný kontrakt. V oranžových dresoch jazdil v rokoch 2015 až 2017, ešte v pro-kontinentálnej úrovni. Poľský World Tour tím pokračuje v rozširovaní kádra, keď vo vlaňajšom prestupovom období nemal príliš veľa času, keďže sa musel … Continued The post Astana stráca Jana Hirta, šancu dáva ruskému talentu appeared first on Cyklonews.sk.

Inteligentný systém pre monitorovanie a stráženie bicyklov

27.08.2019 21:34 BikeAngel2 je druhá generácia inteligentného zariadenia z dielne slovenskej spoločnosti INFOCAR, a.s., ktorá už vyše 20 rokov vyvíja a uvádza do praxe vlastný softvér a hardvér v oblasti telematiky. pokrytie v štátoch EÚ paušál na prvý rok zdarma vyrobené na Slovensku mimoriadna 3 ročná záruka miniatúrny rozmer Inštalácia: BikeAngel2 je veľmi kvalitný a praktický systém ochrany cyklistov pri úrazoch, rovnako … Continued The post Inteligentný systém pre monitorovanie a stráženie bicyklov appeared first on Cyklonews.sk.

Vuelta a España: Jakobsen vo fotofiniši udržal Bennetta za sebou

27.08.2019 19:37 Preteky Vuelta a España dnes mali na programe štvrtú etapu. Pre španielsku Grand Tour išlo o nezvyčajne rovinatú etapu, ktorá obsahovala iba jedno kategorizované stúpanie na 175,5 kilometroch. Rovinatý finiš vhodný pre šprintérov sa nachádzal v meste El Puig na juhovýchode. Únik dňa vytvorili Jelle Wallays  a Jorge Cubero  . Od začiatku sa na špici otáčal … Continued The post Vuelta a España: Jakobsen vo fotofiniši udržal Bennetta za sebou appeared first on Cyklonews.sk.

Bennett a Roche spravili na Vuelte veľký írsky sviatok

26.08.2019 23:00 Sam Bennett  v tretej etape pretekov Vuelta a España zvíťazil, zatiaľ čo sa jeho krajan Nicolas Roche udržal v červenom drese pre celkového lídra pretekov. Krajina legiend ako Stephen Roche – otec Nicolasa alebo Sean Kelly sa v takejto prestížnej situácii ocitla po prvýkrát v histórii. Skvelé správy z juhovýchodu Španielska určite posilňujú hlavných – … Continued The post Bennett a Roche spravili na Vuelte veľký írsky sviatok appeared first on Cyklonews.sk.

EF uchmatol Astane univerzálneho Magnusa Corta

26.08.2019 21:03 EF Education First Pro Cycling na začiatku ďalšieho roka posilní Magnus Cort Nielsen  . Dánsky univerzál podpísal s americkým tímom dvojročný kontrakt. 26-ročný jazdec má na konte 14 profesionálnych víťazstiev. V roku 2016 získal v hromadných dojazdoch dve prvenstvá na Vuelta a España, vlani sa mu z úniku zadarilo v 15. etape Tour de France. Ide o … Continued The post EF uchmatol Astane univerzálneho Magnusa Corta appeared first on Cyklonews.sk.

Vuelta a España: Famózny Sam Bennett o triedu lepší pred šprintérskym poľom

26.08.2019 18:17 Tretia etapa španielskej Grand Tour mala 188 kilometrov a išlo o prvú šprintérsku príležitosť na pretekoch, na ktorú čakali najmä Sam Bennett  , Fernando Gavíria  alebo Fabia Jakobsena . Posledných 20 km smerujúcich na juhovýchodné mesto Alicante bolo rovinatých. Vuelta a España po šiestich rokoch opäť mala lídra Nicolasa Rocheho  , skúseného írskeho cyklistu. Ten včera ťažil z úspešného … Continued The post Vuelta a España: Famózny Sam Bennett o triedu lepší pred šprintérskym poľom appeared first on Cyklonews.sk.