Rozšírené hľadanie
Štvrtok 28. Marec 2024 |
meniny má Soňa
Ako postupovať pri zrážke so zverou?

31.08.2020 21:30 Na Slovensku máme poriadny kus krásnej prírody a hôr, preto nie je vôbec výnimočné, keď sa na cestách stretneme s divou zverou.… The post Ako postupovať pri zrážke so zverou? appeared first on Magazín Village.

Komponenty tvoriace prototypovú dosku Arduino uno

31.08.2020 19:31 Prototypové dosky sú veľmi obľúbenými produktami domácich mikroelektronických projektov, ktoré umožňujú vytvárať variabilné riešenia customizovateľnej mikroelektroniky. Jednotlivé typy prototypových dosiek sa od seba líšia predovšetkým prevedením určujúcim jednak špecifickú náročnosť… The post Komponenty tvoriace prototypovú dosku Arduino uno appeared first on 2020.sk.

Oplatí sa investovať do PZP poistenia?

31.08.2020 18:15 Povinné zmluvné poistenie vozidla je základ, bez ktorého sa na cestách nepohneme. Je ale uzatvorenie PZP len povinná jazda alebo by sme mali výberu poistenia venovať väčšiu pozornosť? PZP musí mať podľa zákona uzatvorené každý majiteľ vozidla. Mnohí vodiči toto poistenie auta vnímajú ako povinnosť, ktorú treba rýchlo vybaviť pred tým ako vyrazia na cesty a vyberajú najlacnejšie možné poistenie na trhu. PZP nekryje škody na našom aute. Načo platiť viac? Povinné zmluvné poistenie kryje predovšetkým škody, ktoré svojou jazdou spôsobíme na aute iného vodiča. Pri škodovej udalosti teda nepokryje náklady na opravu nášho auta, no chráni nás a našu peňaženku v prípade, že spôsobíme väčšiu škodu. Pri výbere najlacnejšieho PZP sa ale môže stať, že poisťovňa nepreplatí plnú výšku ceny za spôsobené škody. Dôležitá je výška krytia Pri výbere poistenia je potrebné brať ohľad na výšku krytia. Poistné krytie definuje rozsah poistných rizík a stanovené limity poistných súm. Tieto sú súčasťou každej poistnej zmluvy. Pri samotnom výbere PZP je teda vhodné vyberať zlatú strednú cestu. Ideálne je poistenie, ktoré nezahŕňa minimálny limit poistného plnenia pri škodách na majetku, no zároveň má vhodne nastavenú výšku splátok. Ako porovnať PZP a limity krytia? Pre porovnanie dostupných ponúk PZP so všetkými podmienkami a výhodami nie je potrebné obchádzať poisťovne osobne. Na internete sú dostupné online porovnávacie nástroje, ktoré vedia vykalkulovať PZP online v priebehu pár minút. Odporúčame využiť aplikáciu mojePZP, kde nie je potrebná registrácia ani zadávanie osobných údajov v prípade, že si chceme produkty iba porovnať. Táto kalkulačka PZP dokáže na základe pár údajov o aute a podľa doby bezškodového obdobia vybrať najvýhodnejšie ponuky. Následne si môžeme pozrieť výšku krytia pri najlacnejšom PZP a porovnať si podmienky s ostatnými ponukami od viacerých poisťovní. The post Oplatí sa investovať do PZP poistenia? first appeared on Motor.sk - Motoristický lifestylový magazín.

Rozvoz jedál v Bratislave je praktická služba pre firmy aj jednotlivcov

31.08.2020 17:08 Dôvodov, prečo si nechať jedlo doniesť domov, je mnoho. V dnešnej dobe ešte viac ako kedykoľvek pred tým. Pribudli našťastie aj možnosti. Jednou z najlepších, ktoré vám v Bratislave privezú jedlo doslova až „pod nos“, je služba JedloBratislava.sk. Služba donáška jedla Bratislava – to je služba pre firmy aj pre jednotlivcov Jedlo do firmy Prečo The post Rozvoz jedál v Bratislave je praktická služba pre firmy aj jednotlivcov first appeared on Hladanie.sk.

Pripravujete vaše auto na novú sezónu? Toto sú veci, na ktoré nesmiete zabudnúť.

31.08.2020 08:30 S koncom zimy nás čaká mnoho zmien. Púšťame sa do veľkého upratovania, triedime šatník a chystáme sa na novú sezónu. Toto obdobie je tiež ideálne na revíziu auta, ktoré pred letnou sezónou potrebuje viac pozornosti. 1. Prezutie letných pneumatík Prezutie letných pneumatík nie je ukotvené v zákone a mnohí vodiči sa často z ekonomických dôvodov The post Pripravujete vaše auto na novú sezónu? Toto sú veci, na ktoré nesmiete zabudnúť. appeared first on Dialnice.

Bezhraničné sebectvo a osobná uhlíková stopa

31.08.2020 06:30 Skutočnosť, že ekologické aktivity boli v súvislosti s Gretou Thunberg a ľuďmi, čo stoja za ňou v značnej miere sprofanované neznamená, že teraz máme mávnuť nad všetkým rukou tak, ako to mnohí s radosťou urobili. Zásadný obrat v našom vzťahu k prírode je potrebný, ale nevedie cestou vyrúbenia nových daní a ďalšieho, podobného sofistikovaného zarábania na obyčajných ľuďoch pod zámienkou boja za ekológiu. V skutočnosti však kvôli stále väčšiemu hromadeniu ziskov tak, ako vždy. Bábkou a nástrojom v rukách práve tohto typu ľudí sa stala naivná Greta Thunberg.

Viete, čo ženy na mužoch najviac priťahuje?

31.08.2020 05:11 Od počiatku vekov, existuje jedna centrálna téma, ktorá ovplyvňovala vývoj našej spoločnosti ako celok, a ňou je láska. Alebo viac špecificky láska ženy. Kvôli ženám sa viedli vojny, palili mestá, písali eposy, divadelné hry alebo zomieralo žiaľom. V 21. storočí už našťastie na získanie ženskej priazne nemusíme obliehať hradby, avšak mnohí muži na to doteraz

Poznáte všetky výhody BARF krmív pre psov?

31.08.2020 04:00 Nielen ľudia, ale aj psy storočiami zleniveli. Pes je v mnohých domácnostiach maznáčikom, miláčikom a my postupne zabúdame, čo je jeho primárnou úlohou. Pes má hlavne človeka a obydlie chrániť. Nemusíte ihneď začať... The post Poznáte všetky výhody BARF krmív pre psov? first appeared on Magazín Adresár.

Fakty o špine na podlahe alebo prečo by ste mali investovať do jej čistoty

31.08.2020 02:00 Mokrá podlaha = čistá podlaha. Táto veta z vojenčiny nebola pravdivá predtým a nie je ani v dnešných časoch. Prinášame vám niekoľko zaujímavých faktov, ktoré vás presvedčia, aké dôležité je starať sa o podlahu… The post Fakty o špine na podlahe alebo prečo by ste mali investovať do jej čistoty appeared first on 2020.sk.

Top trendy letné šaty na rok 2020

31.08.2020 00:41 I keď možno ani len zďaleka netušíte aké plány vás najbližšie mesiace čakajú, na jedno sa spoľahnúť môžete. Leto a s ním teplé slnečné počasie sú tu. Po dlhom období trávenom výhradne v domácom prostredí a v teplákoch, konečne prichádza čas na celkom nové módne oslnivé trendy. Čo bude teda tento rok absolútne „IN“? Hitom tohto roka sú najmä letné šaty

Buďte aj v zime štýlová!

30.08.2020 03:11 Zimná sezóna je ako niekoľkomesačná kliatba tým ženám, ktoré milujú módu. Buď ste zabalená v hrubej zimnej bunde, ktorá strojnásobí vašu veľkosť alebo mrznete v štýlovej bunde, ktorá je síce neprehliadnuteľná, no príliš tenká na to, aby bola využiteľná aj počas mrazu. Zriedkavo nájdete peknú a zároveň hrubú zimnú bundu, ktorá sa hodí k vášmu štýlu a zároveň vás zahreje aj v mínusových teplotách. Ako nájsť štýlovú bundu na prechodné či zimné obdobie? Čo si všímať pri výbere, aby ste sa v nej cítili skutočne komfortne a sebavedomo? Vlastnosti zimnej bundy, na ktoré by ste nemali zabúdať Pokiaľ je zimné počasie na obzore, a to ešte niekoľko mesiacov, máte dostatok času na výber a následnú kúpu tej pravej zimnej, resp. prechodnej bundy, ktorá bude pre vás ako stvorená. Dámske zimné bundy a prechodné bundy vhodné na jeseň pomáhajú odolávať chladu, vetru, snehu a dokonca aj dažďu. Mali by obsahovať izoláciu, aby vaše telo zostalo v teple, aj keď nie je práve v pohybe a zároveň by vás malo chrániť pred silným vetrom. Pokiaľ máte radi komfort, ideálne je zvoliť dĺžku, ktorá vám bude siahať minimálne po kolená, pretože tento štýl prechodnej, resp. zimnej bundy vás zahreje a zároveň podčiarkne ženskosť. Parky či vlnené kabáty sú dnes mimoriadne obľúbené, a to najmä v zemitých odtieňoch, ktoré sú univerzálne. S čím zimnú bundu kombinovať? Výhodou je, že zimné bundy sú ľahko kombinovateľné, a to trebárs s džínsami, nízkymi čižmičkami a crooss body kabelkou. Nezabudnite siahnuť po šále, čiapke a rukavičkách, ktoré oživia váš celkový look. Počas chladných zimných mesiacov môžete siahnuť po vysokých čižmách siahajúcich nad kolená, ktoré pôsobia elegantne a nadčasovo zároveň. Vaša zimná bunda bude základným odevom celého outfitu, od čoho sa bude odvíjať zvyšné oblečenie, ktoré zvolíte. Príspevok Buďte aj v zime štýlová! zobrazený najskôr Módne novinky.

Tipy a triky: Ako si štýlovo a výhodne zariadiť bývanie

30.08.2020 02:00 Nebudeme zrejme klamať, keď povieme, že všetci by sme chceli mať čo najkrajšie a najviac ekonomicky výhodné bývanie. V 21.storočí je komplikované skĺbiť tieto dva atribúty, pretože nie nadarmo sa hovorí, že všetko niečo stojí. Rovnako tak je to aj s bývaním a v neposlednom rade je to tak aj so zariaďovaním. Veď ak pravidelne chodíte do obchodov s vybavením a nábytkom, určite nám dáte za pravdu, že ceny, za ktoré sa niektoré kusy pohybujú, si zaslúžia prívlastok astronomické. Ako to teda urobiť tak, aby sme bývali v naozaj peknom, ale zároveň sme neskrachovali, respektíve sa nedostali do nepríjemných dlhov? Základná premisa tohto článku vychádza zo starého slovenského príslovia, v ktorom sa hovorí o o tom, že človek by sa mal prikrývať iba takou perinou, na akú má. Význam je prostý – je zbytočné míňať viac, ako máte ušetrené, len pre to, aby ste si zariadili bývanie. Sú totiž ďaleko dôležitejšie veci, do ktorých je potrebné pravidelne vrážať svoje ušetrené financie. Tak to by sme mali, poďme teda ďalej. Je veľmi dôležité si uvedomiť, čo vlastne od svojho zariadenia očakávate, respektíve, či bývate v dome alebo v byte, prípadne, kde konkrétne sa nachádza lokalita, v ktorej obydlie je. A v neposlednom rade ide aj o to, či bývate vo vlastnom alebo ste v prenájme či podnájme. Pravdepodobne totiž nebudete robiť veľké zásahy do bytu či domu, ak vám v konečnom dôsledku nepatrí a má sa jednať iba o prechodné bydlisko. Niekedy sa ale stane, že ľudia si myslia, že niekde ostanú len krátkodobo a nakoniec sa z toho stane ich trvalý domov. Život píše zaujímavé príbehy aj v tomto ohľade. Nuž, ale poďme k veci – ako teda zariadiť svoje obydlie efektívne a pekne? Modernou záležitosťou je takzvaný industriálny štýl, ktorý obsahuje predmety a kusy nábytku, ktoré by ste si niekde na ulici veľmi ľahko mohli zameniť so šrotom alebo odpadom. Jedná sa napríklad o staré palety, sudy či nevyužité železné či drevené kocky alebo kusy, z ktorých už nikto nemá úžitok. V súčasnosti je veľmi moderné takéto kúsky zreparovať – zľahka vyčistiť, obrúsiť, natrieť farbou a máte kus nábytku. Napríklad, spomínané palety sú jednou zo základných zložiek industrálneho štýlu. Okrem toho, výhoda je v tom, že keď s takýmito kusmi nábytku narábate, investujete do nich viac energie ako financií, a teda odovzdáte do nich kúsok svojej duše a vytvoríte si tam, kde bývate doposiaľ nevídanú atmosféru. To je jedna z možností, ktorá je populárna hlavne medzi mladými a kreatívnymi ľuďmi. Môžete vo vidieť aj v rôznych reštauráciách či puboch, kde sú vysielané športové zápasy. Jednoducho, táto novodobá kultúra s pozeraním športového zápasu ide k sebe a ľudia sa cítia príjemne. Častokrát si ani neuvedomia, že keď pozerajú v akcii Ronalda, Hazarda, Griezmanna, Kantého alebo Dembélého, ktorých tímy patria medzi favoritov, keď príde na športové tipy, že sedia na paletách, prípadne, že veci nemajú položené na stole, ale na niečom, čo kedysi slúžili na výrobu. Následne, keď zápas skončí, vzhľadom na zariadenie, je pomerne jednoduché všetko upratať a vrátiť takpovediac domácnosť do normálu. Jednou z výhod tohto štýlu je vysoká praktickosť. Hovorí sa, že domov nie je miesto, ale pocit. Keď ale do predmetov, ktoré máte doma investuje kus svojej energie, prípadne na tom pracujete s niekým, kto vám je naozaj blízky. Tak kus toho pocitu do obydlia, v ktorom sa nachádzate investujete. A v konečnom dôsledku možno budete energeticky vyčerpaní, ale vaša peňaženka bude plnšia ako by ste si boli mysleli. Príspevok Tipy a triky: Ako si štýlovo a výhodne zariadiť bývanie zobrazený najskôr Onás.sk.

Nie je zlé byť single a nie je zlé byť ani vo vzťahu

30.08.2020 00:35 Každý rok je iný, tak to má byť, starneme, sme skúsenejší. Je to logické, ako ľudské bytosti sa vyvíjame a rovnako tak… The post Nie je zlé byť single a nie je zlé byť ani vo vzťahu appeared first on Instranky.sk.

Je kúpa elektromobilu výhodná?

29.08.2020 12:01 Zásoby ropy sú obrovské no nie nekonečné. Ekonomické krízy spôsobené ropnými šokmi ale aj environmentálne dopady masívneho používania spaľovacích motorov umožnili vznik novej generácie v technológiách. Elektromotory nie sú žiadnou novinkou no ich efektivita bola donedávna stále príliš nízka na to, aby vytlačila klasické motory z trhu

Pánske nohavice – aké sú najmódnejšie tejto sezóny?

29.08.2020 10:41 Vyberáte nohavice na spoločenskú udalosť či bežné nosenie? Koľko ste ochotný investovať do kvalitných nohavíc, ktoré nielen budú vyzerať štýlovo, ale okrem toho budú mimoriadne komfortné za každých okolností? Pred nákupom pánskych nohavíc si položte tieto, ale tiež iné otázky, vďaka ktorým si uľahčíte výber aj vy. Okrem toho sa inšpirujte nasledujúcim článkom, ktorý vám