Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav
Situácia v Sýrii a imigrantská kríza odhaľujú, ako západ a EÚ odhnívajú priamo pred očami

19.04.2019 11:15 Situácia v Sýrii vôbec neutícha. Podobne koniec v nedohľadne má aj Ukrajina. Postupne sa však ukazuje skladačka viacerých absurdností, ktoré akoby robili situáciu neriešiteľnou. Na niektoré veci by som rád poukázal.

V Nemecku chcú za nepohodlné názory odoberať deti

19.04.2019 11:15 Jedinci, ktorí sa rozhodnú zdieľať na sociálnych sieťach „radikálne“ alebo „xenofóbne“ názory, môžu v Nemecku prísť nielen o prácu, ale aj o deti. Nemusia pritom spáchať ani trestný čin.

Pritvrdzujúca protiextrémistická novela okliešťujúca slobodu prejavu prijatá

15.04.2019 06:40 Parlament 25. októbra odhlasoval zmeny v Trestnom zákone a Trestnom poriadku, ktoré majú podľa ministerky spravodlivosti Lucii Žitňanskej naštartovať účinnejší boj s extrémizmom. Za takéto zmeny hlasovalo 98 prítomných poslancov z politických strán Smer-SD, SNS, Most-Híd a SaS. Zákon bol teda prijatý a začne platiť od 1. januára 2017.

Autokrat na stoličke dekana Filozofickej fakulty Prešovskej univerzity

15.04.2019 06:40 Už dlhú dobu sa v súvislosti s problematikou kvality vysokoškolského vzdelávania hovorí o príčinách zaostávania slovenských univerzít za podobnými vzdelávacími inštitúciami v krajinách vyspelého sveta. Dôkazom sú rôzne rebríčky kvality univerzít, v ktorých sa tie slovenské umiestňujú ako pravidlo na veľmi nelichotivých miestach.

Ak štát zlyháva v ochrane občanov, budú sa musieť o svoju bezpečnosť postarať ľudia sami

15.04.2019 06:40 Jednou z prvých aktivít Ľudovej strany Naše Slovensko smerujúcich k plneniu záväzkov vyplývajúcich z obsahu jej volebného programu je vytvorenie hliadok ĽSNS hliadkujúcich vo vybraných rizikových vlakových spojoch s cieľom spolupodieľať sa na znižovaní prejavov vandalizmu a protispoločenského správania sa agresívnych asociálov ohrozujúcich bezpečnosť slušných cestujúcich.

Slovenská vláda bude opäť ustupovať Európskej únii

15.04.2019 06:40 Stalo sa už smutnou tradíciou, že keď ide o plnenie požiadaviek Európskej únie, tak slovenské národné záujmy idú vždy bokom. Tentokrát požaduje Európska komisia zmenu zákona, ktorý doteraz aspoň čiastočne obmedzoval cudzím štátnym príslušníkom skupovanie poľnohospodárskej pôdy na Slovensku.

Bratislava opäť proti islamizácii

15.04.2019 06:40 V sobotu 25. júna vyjadrili v Bratislave národne uvedomelí občania Slovenska svoju nespokojnosť s prebiehajúcim procesom islamizácie Európy, ktorého tieň sa čoraz viac vznáša aj nad Slovenskom. Pochod nadväzoval na minuloročnú akciu. I keď bol počet účastníkov menší ako vlani, národovci aj tento raz početne predčili „antifašistov“.

Mediálna inkvizícia v podaní denníka SME

15.04.2019 06:40 Novinári z denníka SME sa opäť raz ukázali. Hysterický záchvat u nich tentoraz vyvolala návšteva kardinála Roberta Saraha na Slovensku . Po chuti im evidentne nebol už len samotný fakt, že kardinál Robert Sarah je známy svojimi konzervatívnymi postojmi a odmietaním požiadaviek homosexuálnej loby. No ozajstné zdesenie v denníku SME spôsobila až skutočnosť, že kardinálovi Sarahovi robil prekladateľa kňaz Ján Košiar.

Protičernošská reklama z Číny poukazuje na absurdnosť protibielej reklamy z Talianska

15.04.2019 06:40 Nedávno čínska reklamná agentúra dala odvysielať reklamu, z ktorej je obvinená z rasizmu. Môžete si ju pozrieť na videu nižšie. Černoch, resp. mulat v pozícii natierača slintá nad mladou Číňankou – tá ho začne k sebe vyzývavo volať, aby mu následne strčila do úst kapsulu s pracím prostriedkom, napchala ho do práčky a oprala. Výsledkom je Číňan, čiže v interpretácii niekto, kto sa zbavil špiny a stal sa z neho svetlý človek, s čím aj mladá Číňanka je následne spokojná.

Nezodpovedný a pokrytecký prístup politických elít EÚ k riešeniu prisťahovaleckej krízy

15.04.2019 06:40 Rok 2015 sa okrem iných udalostí zapíše do dejín Európskej únie ako rok masívneho príchodu migrantov z arabského a rozvojového sveta na jej územie. Nemalou mierou sa na tejto prisťahovaleckej vlne podpísali ústretové postoje, ako aj pokrytecké, zavádzajúce a nezodpovedné vyhlásenia európskych politikov o prijatí a poskytnutí azylu veľkému počtu migrantov, pochádzajúcich prevažne z moslimských krajín. Pre milióny utečencov zdržujúcich sa v utečeneckých táboroch v Turecku, Líbyi, Libanone a Jordánsku takéto vyhlásenia, odporujúce verejnej mienke a postojom veľkej časti občanov európskych krajín, predstavovali pozvánku na príchod do Európy a otvorenú ponuku a záväzok poskytnutia azylu a komplexného materiálneho a finančného zabezpečenia po ich príchode do cieľových destinácií.

Detská hra na demokratov

15.04.2019 06:40 To, čoho sme dnes na Slovensku svedkami a čo je reakciou na volebný úspech Ľudovej strany Naše Slovensko a na jej vstup do NR SR, pripomína masovú hystériu, akú sme tu od vzniku samostatnej SR nezažili. Najvyšší ústavní činitelia, lídri politických strán, politickí komentátori a analytici, redaktori a novinári a časť tzv. osobností z prostredia bratislavskej intelektuálnej scény komentujú túto udalosť ako tú najväčšiu katastrofu, ktorá postihla našu spoločnosť.