Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava
Otvorený list slovenským katolíkom a katolíčkam: Cirkev Jozefa Tisa a Róberta Fica?

29.05.2019 00:05 Zatváranie očí a mlčanie veľkej väčšiny katolíckych veriacich a kléru malo v rokoch 1939-1945 tragické dôsledky. Vyústilo do najtragickejšej a najhanebnejšej udalosti slovenských dejín, masového okradnutia a vyvraždenia našich židovských spoluobčanov. Dnešné zatváranie očí, uší a úst slovenských katolíkov a katolíčok našťastie zatiaľ nie je tragédiou. Neviem ale, ako by slepotu, hluchotu a nemotu asi hodnotil Boh, pokiaľ by na ne odkiaľsi hľadel, hodnotil ich a súdil. Z ľudského pohľadu je pokrytectvo smutné.

Verejné pripomienkovanie naplánovalo MŽP na sviatky

12.05.2019 01:07 Ministerstvo životného prostredia SR zverejnilo 22. decembra na Portáli právnych predpisov MS SR materiál s názvom „Analýza palivovo-energetických surovín a možnosti využívania zásob a prognóznych zdrojov z pohľadu ich ekonomickej efektívnosti“. Ide o dokument určený na rokovanie Vlády SR, ktorý analyzuje slovenské zásoby kľúčových energetických surovín, ako sú ropa, zemný plyn, uhlie, či urán a možnosti ich využitia. Medzirezortné pripomienkové konanie, počas ktorého sa k materiálu môže vyjadriť aj široká verejnosť bolo stanovené od 22. decembra do 5. januára.

Gipsy Food Festival opäť oživí bratislavské ulice

09.05.2019 00:12 Občianske združenie Divé maky už po druhýkrát organizuje od 7. do 13. apríla 2014 Gipsy Food Festival. Pri príležitosti Medzinárodného dňa Rómov je festival možnosťou, ako sa zúčastniť na veľmi chutnej forme verejnej zbierky.

Ide o nás všetkých

02.05.2019 00:06 Voľby prezidenta Slovenskej republiky v marci 2014 rozhodnú o tom, či ostane na Slovensku uchovaná základná deľba moci, alebo sa všetká moc dostane do rúk jednej politickej strany. Podľa všetkých výsledkov výskumov verejnej mienky má v druhom kole protikandidát Roberta Fica reálnu šancu stať sa prezidentom Slovenskej republiky, pokiaľ ho budú voliť voliči všetkých rozhodujúcich protikandidátov z prvého kola.