Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek
Minister školstva ocenil desiatky dobrých učiteľov medailami

31.03.2017 19:41 Dobrá škola robí človeka lepším. Tvrdil už Ján Amos Komenský – učiteľ národov. A dobrá škola znamená aj dobrých učiteľov. Viac ako 80 z nich si dnes z rúk ministra školstva prevzalo poďakovanie a Medaily svätého Gorazda. Učiteľ musí svoju prácu brať ako poslanie.

Automobilový priemysel sa rozrastá, nový závod zamestná takmer dvesto ľudí

31.03.2017 19:41 Automobilový priemysel na Slovensku sa opäť rozrastá. V Nitre vznikol nový závod na lisovanie a spájanie materiálov z hliníkových zliatin. V prevádzke nájde prácu viac ako 170 ľudí. Tento inovatívny projekt podporila vláda stimulmi vo výške takmer 5 miliónov eur.

V muničnom sklade údajne chýba časť materiálu, nariadili inventarizáciu

31.03.2017 19:41 Pri výdaji materiálu v Muničnom sklade ozbrojených síl v trenčianskej mestskej časti Kubrá bolo zistené, že v sklade chýba istá časť materiálu. Preto bola okamžite nariadená inventarizácia a zriadená vyšetrovacia komisia, ktorá preveruje skutkový stav. Nechceme, aby vznikla panika, preto budeme informovať až keď budeme mať relevantné závery. V prípade, že sa potvrdí pochybenie, vyvodíme zodpovednosť.

Europoslanci vystúpili v parlamente, Sulíkovi prekážal papalášizmus

31.03.2017 17:47 Eduard Kukan, Monika Flašíková Beňová ale aj Richard Sulík prišli z európskeho do slovenského parlamentu, kde vystúpili s prejavmi. Väčšinu z nich v NR SR slávnostne privítali, šéfovi SaS však údajne prekážal takýto "papalášizmus" a meškal. Vystúpenie europoslancov umožňuje nový rokovací poriadok, mali k dispozícii po 15 minút. Pozrite sa, o čom hovorili.

Viac ako stovka vojakov sa lúčila pred odchodom na výcvikovú misiu

31.03.2017 17:47 V Leviciach sa slávnostne rozlúčilo 151 slovenských vojakov, ktorí odchádzajú na výcvikovú misiu do Lotyšska. Ide o historický prvé takéto cvičenie, ktoré naši vojaci absolvujú v Pobaltí. Slovensko sa k tomu zaviazalo vlani na samite Severoatlantickej aliancie vo Varšave, v rámci opatrení na posilnenie kolektívnej obrany na východnej hranici.

Začalo sa pojednávanie s možným vrahom, ktorého obeť sa nenašla

31.03.2017 17:47 V Žiline sa začalo výnimočné súdne pojednávanie s údajným vrahom, ktorému hrozí dvadsaťročný trest, pričom jeho obeť sa doposiaľ nenašla. Polícia s prokuratúrou však tvrdia, že majú usvedčujúce dôkazy.

Matovičovcom nestačia zatvorené obchody cez sviatky, pridali by nedele

31.03.2017 14:47 Poslanci nedávno odsúhlasili zatvorenie obchodov počas sviatkov a dní pracovného pokoja. Hnutie OĽaNO navrhuje pridať aj nedele.

V parlamente budú pre kauzu Čistý deň odvolávať Richtera

31.03.2017 13:40 Minister práce Ján Richter bude pre kauzu Čistý deň a ďalšie údajné zlyhania čeliť v parlamente odvolávaniu. Návrh na vyslovenie nedôvery podali dnes opozičné strany SaS a OĽaNO-NOVA. Pod iniciatívu sa podpísalo viac ako 50 poslancov. Predseda národnej rady Andrej Danko má mimoriadnu schôdzu zvolať do siedmich dní. Spomína sa budúci piatok 7. apríla.

Školákom z obce pod Tatrami hrozí, že nebudú mať kam chodiť do školy

31.03.2017 12:52 Prevažne rómskym školákom z ročníkov druhého stupňa z podtatranskej obce Jánovce hrozí, že od septembra nebudú mať kam chodiť do školy. Teraz navštevujú základnú školu v neďalekej obci Švábovce. Tá však Jánovce vyradila zo svojho školského obvodu. Starosta tvrdí, že Švábovčanov prešla trpezlivosť.

Parkovacia politika v hlavnom meste zostáva zatiaľ bez zmien

31.03.2017 12:52 Pre bratislavských motoristov sa nič nemení ani po marcovom rokovaní mestského zastupiteľstva. Stále totiž neschválili dodatok štatútu hlavného mesta upravujúci deľbu kompetencií mestských častí a magistrátu v parkovacej politike. Primátor Ivo Nesrovnal ho totiž z programu zastupiteľstva stiahol.

Štátnym nemocniciam chýbajú zamestnanci, ich predstavitelia tvrdia opak

31.03.2017 12:52 Niektoré štátne nemocnice vraj bojujú s nedostatkom zamestnancov. Ich predstavitelia ale tvrdia opak - zdravotníckych pracovníkov majú údajne dosť. Problém s chýbajúcimi ľuďmi v štátnych zariadeniach priznáva aj samotné Ministerstvo zdravotníctva. Len v minulom roku v nich chýbalo viac ako 1300 zamestnancov.

Traja poslanci za SaS oznámili kandidatúru na posty županov

31.03.2017 12:52 Poslanci národnej rady Martin Klus, Juraj Droba a Renáta Kaščáková oficiálne potvrdili svoju kandidatúru na predsedov samosprávnych krajov.

Do parlamentu prišla väčšina europoslancov, slávnostne ich privítali

31.03.2017 10:43 Väčšina slovenských europoslancov zavítala do nášho parlamentu. Vďaka novému rokovaciemu poriadku im to umožnil predseda parlamentu Andrej Danko.

V Bratislave našli tony kuracieho mäsa nakazeného salmonelózou

31.03.2017 10:43 Veterinárni inšpektori našli v Bratislave brazílske mäso nakazené salmonelózou. Informovala o tom ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná za účasti ministra zdravotníctva Tomáš Druckera, šéfa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy Jozefa Bíreša a zástupkyne hlavného hygienika, Úradu verejného zdravotníctva SR Ivety Tuskovej.

Slovenskí europoslanci vystúpia v pléne, umožní im to nový rokovák

31.03.2017 09:47 Slovenskí europoslanci zavítajú do Národnej rady Slovenskej republiky. Vďaka novému rokovaciemu poriadku im to umožnil predseda parlamentu Andrej Danko.