Rozšírené hľadanie
Štvrtok 28. Marec 2024 |
meniny má Soňa
Slovensko hosťuje zhromaždenie NATO, rokovania prebiehajú na hrade

31.05.2019 19:32 Na Slovensko prišli stovky delegátov z členských a partnerských krajín Severoatlantickej aliancie. Začalo sa každoročné jarné parlamentné zhromaždenie, ktoré tento rok hostí naše hlavné mesto. Stretnutie slúži na vytvorenie podkladov pre jesenný summit, na ktorom Severoatlantická aliancia príjme konkrétne závery a opatrenia.

Zsuzsová sa sťažuje na priebeh výsluchov, vraj je pod nátlakom

31.05.2019 19:32 Vo veci údajného nátlaku na Alenu Zsuzsovú, ktorá je obvinená v prípade vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, sa konali výsluchy na Úrade inšpekčnej služby Ministerstva vnútra. Potvrdil to hovorca MV SR Petar Lazarov.

Ďalšie spomalenie výstavby D4/R7? Érsek hrozí vypovedaním zmluvy

31.05.2019 19:32 Minister dopravy hrozí, že vypovie zmluvu s nezávislým stavebným dozorom, ktorý dohliada na výstavbu bratislavského obchvatu D4/R7. Stavbári podľa ministerstva použili pod diaľnicou aj recyklát, na ktorý nemali povolenie. Rezort chce preto na mieste odobrať ďalšie vzorky.

Pri streľbe v centre trafili aj dievča. Incident sa začal pred rezortom financií

31.05.2019 18:33 Na Obchodnej ulici v Bratislave sa strieľalo. Polícia popoludní dostala informáciu o mužovi, ktorý mal nožom napadnúť zamestnanca bezpečnostnej služby finančnej správy a takto ozbrojený sa začal pohybovať po centre Bratislavy. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti. Postrelené dievča čaká operácia.

Onkológia na Slovensku napreduje, problém je jej dostupnosť

31.05.2019 17:03 Onkológia na Slovensku sa posúva vpred, aj keď len malými krokmi. Zhodli sa na tom pacientské organizácie na konferencii venovanej tejto oblasti. Aj keď sa rozbiehajú riadené skríningy, či aktualizuje Národný onkologický register, problémom stále zostáva napríklad dostupnosť liečby.

Predstavili fond na podporu športu, má riešiť jeho podfinancovanie

31.05.2019 17:03 Poslanci za Slovenskú národnú stranu Dušan Tittel a Tibor Jančula predložili do pléna zákon o fonde na podporu športu. Navrhovatelia chcú, aby vošiel v platnosť 1. januára 2020 a mal by pracovať s rozpočtom 20 miliónov eur.

V rušnom centre Bratislavy sa strieľalo, hlásia zranených

31.05.2019 17:03 Na Obchodnej ulici v rušnom centre Bratislavy sa ozývala streľba, pri ktorej podľa našich informácií boli zranení minimálne jeden muž a jedna žena. Muž bol údajne ozbrojený nožom, polícia ho prenasledovala a postrelila. Strážcovia zákona ubezpečujú, že v súčasnosti je už všetko v poriadku.

V rušnom centre Bratislavy sa strieľalo, hlásia zraneného

31.05.2019 15:45 Na Obchodnej ulici v centre Bratislavy sa ozývala streľba. Podľa našich informácií je minimálne jeden človek zranený. Polícia údajne prenasledovala muža, ktorý bol ozbrojený nožom.

Revíry vraj prenajímajú nevýhodne. Nevstupujeme do toho, tvrdí MP

31.05.2019 15:45 Štátny podnik Lesy Slovenskej republiky podľa predstaviteľov strany SaS prenajíma poľovné revíry nevýhodne. Pri prideľovaní revírov sa údajne obchádzajú výberové konania a štát preto prichádza o tisíce eur. Zástupcovia strany SaS sa s podozreniami plánujú obrátiť na Najvyšší kontrolný úrad.

Kiska už neplánuje vystúpiť so správou o stave republiky

31.05.2019 14:41 Končiaci prezident Andrej Kiska už neplánuje vystúpiť v Národnej rade so správou o stave republiky. Potvrdil to jeho hovorca Roman Krpelan. So správou o stave republiky vystupoval pred poslancami Kiska počas svojho mandátu pravidelne, vždy okolo 15. júna.

Prideľovanie revírov je nevýhodné, štát prichádza o financie

31.05.2019 13:39 Štátny podnik Lesy Slovenskej republiky podľa predstaviteľov strany SaS prenajíma poľovné revíry nevýhodne. Pri prideľovaní revírov sa údajne obchádzajú výberové konania a štát preto prichádza o tisíce eur. Zástupcovia strany SaS sa s podozreniami plánujú obrátiť na Najvyšší kontrolný úrad.

Podvody v obchodoch s čínskym tovarom vyčíslili na milióny eur

31.05.2019 13:39 Kriminalisti z finančnej správy zasahovali v obchodoch s čínskym tovarom. Zaistili účtovné doklady firiem podozrivých z porušovania zákonov o DPH a dane z príjmov. Predpokladanú sumu škody vyčíslili na šesť miliónov eur.

Fico nedovolenkuje, má byť v rukách izraelských lekárov

31.05.2019 12:41 Expremiér Robert Fico sa už dlhšie neukázal na verejnosti a nevyjadril sa ani k výsledkom eurovolieb. O tom, kde je, nemali vedieť ani najvyšší predstavitelia strany. Dôvodom jeho absencie však údajne nie je dovolenka, ale podľa zistení Pravdy odišiel do Izraela a zveril sa do rúk tamojších špičkových kardiológov.

V Prešove štrajkujú vodiči MHD, verejnosť ich požiadavkám rozumie

31.05.2019 12:41 V Prešove štrajkujú vodiči a zamestnanci dopravného podniku. Odborári sa s jeho vedením stále nedohodli na zvyšovaní platov. Z 80 spojov mestskej hromadnej dopravy premáva len 17 liniek.

Rektorom či dekanom donekonečna? Študenti sa obávajú podvodu

31.05.2019 12:41 Od júla budú môcť záujemcovia kandidovať na funkciu rektora alebo dekana opakovane bez časového obmedzenia. Akademická obec a študenti sú proti. Obávajú sa, že novela zákona o vysokých školách sa robila na objednávku konkrétnych rektorov. V súčasnosti je možné sa o tieto pozície uchádzať len dve po sebe nasledujúce funkčné obdobia.