Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav
Pochod nesmrteľného pluku. Spomienkové oslavy SNP pokračujú

31.08.2019 19:45 Hoci sú už celoslovenské oslavy 75. výročia Slovenského národného povstania za nami, ešte aj stále sa na viacerých miestach Slovenska konali spomienkové akcie na túto udalosť. Na Jankovom vŕšku neďaleko Uhrovca sa zišli stovky ľudí, aby si uctili pamiatku obetí vojny a vzdali hold tým, ktorí bojovali za našu slobodu.

Časť tatranského vrcholu sa mala zrútiť, turisti natočili video

31.08.2019 18:15 Časť najvyššieho z vrcholov Končistej v slovenských Vysokých Tatrách známej pod názvami Nákova či Jármayho stôl sa mala zrútiť. Upozornili na to poľskí turisti. Riaditeľ Správy Tatranského národného parku Pavol Majko uviedol, že nemajú informácie o žiadnom páde skaly na vrchole Končistá. Situáciu však preveria.

Odhodil zábrany aj oblečenie. Po Bratislave chodil nahý muž

31.08.2019 18:15 Po Račianskej ulici v Bratislave sa v piatok večer prechádzal nahý 35-ročný muž. Spozorovali ho policajti, ktorý ho následne eskortovali na policajné oddelenie. Informuje o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave na sociálnej sieti.

Prilákajú nových pedagógov? Začínajúci učitelia si zarobia viac

31.08.2019 16:38 Začínajúcim učiteľom od nového školského roka zvýšia plat. Zatiaľ čo ministerstvo školstva hovorí o skokovom zvýšení nástupných miezd, Komora učiteľov upozorňuje, že to nemusí stačiť.

Nový informačný systém v zdravotníctve. Odborníci poukazujú na riziká

31.08.2019 14:12 Ministerstvo zdravotníctva vytvára nový informačný systém. Údaje do neho budú automaticky prichádzať od poskytovateľov zdravotnej starostlivosti, ktorí patria pod rezort. Nový systém má pomôcť zefektívniť manažérske rozhodovanie ministerstva. Odborníci ale poukazujú na riziká.

Prešovský kraj nakúpil defibrilátory. Prístrojmi chce vybaviť aj samosprávy

31.08.2019 14:12 Pri srdcových kolapsoch klientov pomôžu personálu domov sociálnych služieb v Prešovskom kraji automatické externé defibrilátory. Kraj do ich nákupu investoval 20-tisíc eur. Postupne plánujú takýmito prístrojmi vybaviť aj samosprávy tak, aby boli v prípade potreby dostupné širokej verejnosti.

Luxemburská sága bez konca. Výborom neprešli už štyria kandidáti

31.08.2019 14:12 Zdá sa, že sága Luxemburský súd nemá konca. Minister spravodlivosti dokonca pripustil, že obsadiť post dodatočného sudcu sa už Slovensku do volieb nepodarí. Poradným výborom nám už neprešli štyria kandidáti. Je to európsky unikát. Zdá sa, že problémom je ich slabá skúsenosť s európskym právom.

Bratislava posilní mestskú dopravu, spúšťa novú električku

31.08.2019 12:38 Dopravný podnik Bratislava spúšťa od pondelka do prevádzky novú električkovú linku 7. Jej trasa bude začínať na prestupnom uzle integrovanej dopravy pri železničných staniciach Vinohrady a Predmestie.

Pozor na horúčavy, varuje SHMÚ. Teploty cez víkend stúpnu

31.08.2019 12:38 Slovensko zasiahnu horúčavy. Teplota môže miestami, najmä na juhu krajiny, dosiahnuť maximálnu teplotu až 34 stupňov Celzia. Slovenský hydrometeorologický ústav preto vydal od 13.00 do 17.00 h výstrahu prvého stupňa, a to pre časť Bratislavského, Trnavského, Nitrianskeho, Banskobystrického, Prešovského a Košického kraja.

Štúdio TA3: Predseda Slovenského zväzu včelárov M. Rusnák o mede

31.08.2019 09:08 Kvalita slovenského medu prevyšuje podľa viacerých odborníkov svetovú úroveň. Na pultoch obchodov však nájdeme mnoho nepravých alternatív, ktoré sú len zmesou rôznych cukrov. S predsedom Slovenského zväzu včelárov - Milanom Rusnákom, sme sa rozprávali o dovoze medu zo zahraničia, ale aj o tom, prečo je ten náš unikátny.

POČASIE: Predpoveď na dnes

31.08.2019 09:08 Jasno až polooblačno, pri prechodne zväčšenej oblačnosti ojedinele prehánky a búrky. Zrána ojedinele hmla. Naďalej mimoriadne teplo a dusno. Denná teplota 27 až 34 st. Prevažne slabý vietor, pri búrkach prechodne zosilnie.

Buďme hrdý národ, vyzval Pellegrini a uctil si obete SNP

30.08.2019 21:40 Slovenské národné povstanie ukázalo, že sme národ, ktorý si ctí elementárnu spravodlivosť. Na pietnej spomienke pri príležitosti 75. výročia SNP v obci Dačov Lom to skonštatoval premiér Peter Pellegrini. Slovákov vyzval, aby boli hrdí a hlásili sa k tomu, čo nás v minulosti robilo lepšími.

Národná rada otvorí brány pre verejnosť. Pripomína si Deň ústavy

30.08.2019 19:41 Národná rada prvého septembra opäť otvorí svoje brány pre verejnosť. V tento deň si totiž pripomíname Deň ústavy. Návštevníci si okrem iného môžu pozrieť aj reprezentačné priestory Bratislavského hradu, kde sa konajú najvyššie štátne protokolárne podujatia.

Od devínskej masakry ubehlo deväť rokov. Čo sa zmenilo?

30.08.2019 19:41 Pred deviatimi rokmi Slovenskom otriaslo beštiálne vyčíňanie Ľubomíra Harmana. Strelec zabil v jednom bratislavskom byte 5-člennú rodinu. Ďalšieho muža usmrtil pred bytovkou a obeťou jeho bezhlavej streľby sa stala aj ďalšia žena.

Opozícia má podpisy, v parlamente chce odvolať premiéra

30.08.2019 14:43 OĽANO vyzbieralo dostatok podpisov na zvolanie mimoriadnej schôdze s cieľom vysloviť nedôveru Petrovi Pellegrinimu a tým aj celej vláde. Ako uviedol líder hnutia Igor Matovič, dôvodom schôdze je premiérov "zbabelý prístup" k otázke štátnej tajomníčky Moniky Jankovskej. Jankovská mala podľa zverejnenej šifrovanej komunikácie intenzívne komunikovať s Marianom Kočnerom, čo ona sama odmieta.