Rozšírené hľadanie
Štvrtok 18. Apríl 2024 |
meniny má Valér
Odtajnený spis o najväčšej leteckej tragédii už zverejnili

31.07.2020 23:04 Po 14 rokoch ministerstvo obrany odtajnilo Správu o vyšetrovaní leteckej nehody vojenského lietadla An-24 z roku 2006. Minister obrany tak vyhovel žiadostiam občianskeho združenia a subjektov, ktoré o odtajnenie bojovali roky.

Kauza korupcie v štátnych rezervách pokračuje, rozhodli o väzbe

31.07.2020 21:36 Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu, pracovisko Banská Bystrica, rozhodol o vzatí do väzby Jozefa J., ktorý je obvinený z pokračovania obzvlášť závažného zločinu porušovania povinností pri správe cudzieho majetku v kauze korupcie v Správe štátnych hmotných rezerv a zo zločinu machinácií pri verejnom obstarávaní.

Akt pomsty i nátlak polície. Zsuzsová rečnila na súde tri hodiny

31.07.2020 20:14 Vraždu novinára Jána Kuciaka si objednal, podieľal sa na nej a aj na nej zarobil peniaze odsúdený Zoltán Andruskó. Uviedla to vo svojej záverečnej reči pred senátom Špecializovaného trestného súdu v Pezinku obžalovaná Alena Zsuzsová.

Po roku obnovia spoj z hlavného mesta do Banskej Štiavnice

31.07.2020 18:35 Od prvej augustovej nedele bude obojsmerný autobusový spoj na trase Banská Štiavnica - Bratislava opäť v prevádzke. Prínosom má byť nielen pre turizmus, ale i pre širokú verejnosť a zahraničných návštevníkov. Očakáva sa tiež odľahčenie parkovania v meste.

Na opravu povodňami zničenej cesty získajú peniaze z úveru

31.07.2020 18:35 Obyvatelia Muráňa a ďalších obcí okolo Muránskej planiny by mohli povodňami zničenú a uzavretú cestu opäť začať využívať ešte pred príchodom zimy. Oznámilo to vedenie Banskobystrickej župy, ktoré z tohto dôvodu zvolalo mimoriadne rokovanie zastupiteľstva. Na ňom chcú schváliť presun časti 30 miliónového úveru práve na opravu tejto cesty.

Súd zrušil rozhodnutie o Čistom dni, vec vrátili ministerstvu

31.07.2020 18:35 Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny sa bude opätovne zaoberať akreditáciou pre resocializačné centrum Čistý deň. Rezort potvrdil, že Krajský súd v Trnave zrušil rozhodnutie ministra o zrušení akreditácie a ministerstvu vrátil záležitosť na ďalšie konanie.

Akt pomsty, nátlak polície. Zsuzsová na súde označila objednávateľa

31.07.2020 18:35 Vraždu novinára Jána Kuciaka si objednal, podieľal sa na nej a aj na nej zarobil peniaze odsúdený Zoltán Andruskó. Uviedla to vo svojej záverečnej reči pred senátom Špecializovaného trestného súdu v Pezinku obžalovaná Alena Zsuzsová.

Zsuzsová hovorila na súde o klamstvách, označila objednávateľa

31.07.2020 17:08 Objednávateľom vraždy novinára Jána Kuciaka je Zoltán Andruskó, ktorý mal z objednávky krivo obviniť Mariana Kočnera. Vo svojej záverečnej reči to uviedla Alena Zsuzsová, vyjadruje sa v nej najmä k Andruskóovi a jeho údajne klamlivej výpovedi.

Opitý motorkár s koronavírusom spôsobil na hornej Nitre nehodu

31.07.2020 17:08 Trenčianska polícia dostala na linku 158 oznámenie, že na konci obce Liešťany v okrese Prievidza, mal nehodu motocyklista, ktorý spadol zo svojho stroja. Po príchode na miesto policajti muža podrobili dychovej skúške na alkohol, výsledok bol 2,6 promile.

Je ako Milada Horáková. Kočner mal na súde dlhú záverečnú reč

31.07.2020 17:08 Ján Kuciak mi žiadnym spôsobom nevadil, tvrdí v kauze jeho vraždy obžalovaný Marian Kočner. Ako ďalej povedal vo svojej dlhej záverečnej reči pred senátom Špecializovaného trestného súdu v Pezinku, Kuciak bol len jedným z mnohých novinárov, ktorí o ňom v priebehu 25 rokov písali.

OĽANO rešpektuje veto pri Tomanovej, za prokuratúrou si stojí

31.07.2020 15:48 Veto prezidentky Zuzany Čaputovej k novele zákona o komisárovi pre deti a komisárovi pre osoby so zdravotným postihnutím OĽANO rešpektuje. Ako uviedla koaličná strana, je presvedčená, že práva detí stoja vyššie ako politické záujmy. Za návrhom novely zákona o prokuratúre si však stojí.

Pellegrini pochválil prezidentku: Brzdí vládnu legislatívnu smršť

31.07.2020 15:48 Podpredseda parlamentu a líder vznikajúcej strany Peter Pellegrini víta, že prezidentka vetovala novelu zákona o prokuratúre. Pellegrini verí, že parlament bude veto rešpektovať. Vyjadrila sa aj strana Smer-SD, ktorá sa v prípade prelomenia prezidentkinho veta obráti na ústavný súd.

Čaputová vracia NR SR tri zákony vrátane zmien v prokuratúre

31.07.2020 15:48 Prezidentka Zuzana Čaputová sa rozhodla vetovať tri zákony, ktoré bude musieť parlament opäť schvaľovať. Ide o zmeny v prokuratúre, zákon o elektronických komunikáciách i zákon o komisárovi pre deti.

Zvážte cestu do regiónov Chorvátska a Španielska, odporúča ÚVZ

31.07.2020 14:06 Úrad verejného zdravotníctva odporúča zvážiť nevyhnutnosť cestovania do regiónov Katalánsko, Aragónsko a Navarra v Španielsku a regiónu Záhreb a Vukovarsko-sriemska župa v Chorvátsku. Informovala o tom hovorkyňa úradu Daša Račková.

Vírus má klientka i pracovníčka. Resocializačné zariadenie izolovali

31.07.2020 14:06 Resocializačné zariadenie vo Vyšehradnom v Nitrianskom Pravne je v karanténe. Hygienici tam nedávno potvrdili nový koronavírus u jednej z jeho klientok a jednej zamestnankyne. Informovala o tom regionálna hygienička Zuzana Tornócziová.