Rozšírené hľadanie
Sobota 20. Apríl 2024 |
meniny má Marcel
AstraZeneca navýši dodávky pre EÚ, očakávali o polovicu viac

31.01.2021 23:32 Farmaceutická spoločnosť AstraZeneca súhlasila, že dodávku vakcín proti koronavírusu pre Európsku úniu do konca marca navýši o deväť miliónov dávok, oznámila na Twitteri predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová.

Skríning pokračoval aj cez víkend, zlá situácia je v Jelšave

31.01.2021 23:32 Zlá situácia je v Jelšave - nedeľné testy zachytili 4,65 percenta pozitívnych. Od piatka do nedele sa dalo v Nitre otestovať vyše 25 000 ľudí a pozitivita dosiahla niečo nad 80 stotín percenta. V Trnave ukázalo testovanie pozitivitu jedno celé dve stotiny percenta. Miera pozitivity v Košiciach dosiahla v nedeľu vyše trištvrte percenta.

Jankovskú museli previezť do nemocnice, mala sa otráviť liekmi

31.01.2021 20:13 Bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika Jankovská je hospitalizovaná v nemocnici v Banskej Bystrici. Má byť pri vedomí a schopná komunikovať.

Čo s odpadom z testovania? Štát mohol riešiť tento problém skôr

31.01.2021 20:13 Masívne testovanie obyvateľov produkuje obrovský objem nebezpečného odpadu. Zariadenia, ktoré majú povolenie na jeho likvidáciu, pracujú na maximum. Odpad preto budú môcť odstraňovať aj iné spaľovne, ktoré používajú najmodernejšie technológie. Umožní to novela zákona, ktorú schválili poslanci.

Čísla nakazených rástli v Bánovciach nad Bebravou, testovanie opakovali

31.01.2021 20:13 Časť Slovenska v nedeľu pokračovala v plošnom skríningu. Hoci sa Nitra po viacerých kolách testovania dostala z najhoršieho von, v okolitých okresoch je epidemická situácia oveľa nepriaznivejšia. Testovanie si tam preto opäť zopakovali.

Hlas chce vytvoriť petičný výbor, podporu nenašiel u každého

31.01.2021 20:13 Medzi predsedami bývalých koaličných strán stúpa napätie. Dôvodom je pripravované referendum o predčasných voľbách, ktoré iniciuje Hlas Petra Pellegriniho. Ten oslovil viaceré opozičné strany s návrhom na spoluprácu. Kým Smer to odmieta, SNS hovorí, že veci sa zatiaľ nikam nehýbu. Pelegrini prisľúbil, že petičný výbor vznikne už čoskoro.

Sudcovia si zo spravodlivosti urobili biznis, ich majetok sa preverí

31.01.2021 19:00 Koniec formalitám. Sudcov čaká poriadne preverenie ich majetku. Posvieti si na nich súdna rada, ktorá dostala nové právomoci. Odhaliť čierne ovce v talároch bude pomáhať aj bývalý elitný vyšetrovateľ, ktorý dostal za mreže Marian Kočnera.

Rokujú o cenách respirátorov. Matovič nevie, kedy sa uvoľnia opatrenia

31.01.2021 19:00 Premiér Igor Matovič odmieta, že by bola dohoda v koalícii na zmene COVID-automatu v súvislosti s plošným testovaním. Pripomenul, že za jeho prijatie hlasovali aj ostatné koaličné strany a pripravili ho spolu s odborníkmi a epidemiológmi. Povedal to v relácii TV Markíza Na telo.

Po smrti Lučanského avizoval odchod, šéf väzenskej stráže končí

31.01.2021 19:00 Generálny riaditeľ Zboru väzenskej a justičnej stráže Milan Ivan po viac ako šiestich rokoch skončil vo svojej funkcii. Informoval o tom ZVJS na sociálnej sieti. Odstúpenie Ivan avizoval na tlačovej konferencii vlani 30. decembra v súvislosti s prípadom bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského.

Skalné bralo ohrozuje vodičov, prioritou je však zhotoviť tunel Višňové

31.01.2021 16:32 Vodičom na frekventovanej ceste popod hrad Strečno hrozí nebezpečenstvo. Konštatovala to vláda, ktorá schválila materiál o zosuvných rizikách. Nejde pritom o novú informáciu, štát vie o veľkej hrozbe minimálne 4 roky. Sanáciu skalného brala však odďaľuje nedostavaný tunel Višňové.

Po smrti Lučanského avizoval odchod, šéf ZVJS končí vo funkcii

31.01.2021 16:32 Generálny riaditeľ Zboru väzenskej a justičnej stráže Milan Ivan po viac ako šiestich rokoch skončil vo svojej funkcii. Informoval o tom ZVJS na sociálnej sieti. Odstúpenie Ivan avizoval na tlačovej konferencii vlani 30. decembra v súvislosti s prípadom bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského.

Ak sa mestá nedohodnú, môžu prísť o peniaze z balíka eurofondov

31.01.2021 15:31 Mestá Banská Bystrica a Zvolen môžu prísť o milióny eur z eurofondov. Varuje pred tým Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie. Dôvodom má byť neochota Banskej Bystrice vytvoriť spoločné územie udržateľného mestského rozvoja so Zvolenom. Kým rezort chce dohodu, krajské mesto tvrdí, že samostatný postup bude lepší pre obe strany.

Slovensko privítalo novú Bezpečnostnú stratégiu, neobišla ju kritika

31.01.2021 15:31 Slovensko má po vyše 15. rokoch novú Bezpečnostnú stratégiu. Niektorým ministrom tak teraz vyplynú konkrétne úlohy, ktoré musia urobiť preto, aby bola zabezpečená bezpečnosť krajiny. Opozícia ale šéfovi našej diplomacie vyčíta, že stratégia je až príliš pro-americká.

Narástol záujem o antidepresíva, môže za to aj pandémia a opatrenia

31.01.2021 15:31 Spotreba antidepresív a liekov na spanie za uplynulý rok výrazne stúpla. Je to postreh lekárnikov aj psychológov. Podľa nich je to dôsledok pandémie a s ňou súvisiacich opatrení, ktoré mnohých ľudí priviedli k vyššej spotrebe týchto liekov.

Skríning pokračuje. Otestovaní dostanú certifikát alebo SMS

31.01.2021 15:31 Aj v nedeľu pokračuje druhé kolo plošného skríningu. Prebieha prevažne v takzvaných červených okresoch, pridali sa aj niektoré zelené. Otestovaní dostanú certifikát alebo SMS správu, ktorou sa budú preukazovať od 3. februára.