Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav
Porušenie karantény i otvorené prevádzky. Uložili tisíce pokút

31.03.2021 22:08 Minulý týždeň, od 22. do 28. marca, policajti zistili 4453 prípadov porušenia opatrení prijatých pre pandémiu ochorenia COVID-19. Napomenutím vybavili 657 z nich, uložili 3387 pokút za 143.210 eur, postúpených bolo 343 a v riešení je 66 prípadov. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Dvojica obvinená z prípravy vraždy starostu Marianky ide do väzby

31.03.2021 22:08 Sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku zobrala do väzby podnikateľa Kamila B. a Romana B. Rozhodnutie nie je právoplatné, rozhodovať bude Najvyšší súd SR. TASR o tom informoval špeciálny prokurátor Daniel Lipšic, ktorý bol v prípade dozorovým prokurátorom za Úrad špeciálnej prokuratúry. Dvojica mala pripravovať vraždu bývalého starostu obce Marianka Dušana Statelova.

Cigániková pochválila v TA3 Hegera. Vníma rozdiel v komunikácii

31.03.2021 22:08 Šéfka zdravotníckeho výboru Jana Bittó Cigániková je príjemne prekvapená komunikáciou s budúcim premiérom Eduardom Hegerom, čo bolo vidieť aj pri rokovaniach o núdzovom stave. Povedala to v Téme dňa, kde s nezaradeným poslancom Tomášom Tarabom diskutovali o sprístupnení bohoslužieb počas veľkonočných sviatkov.

Škôlky a prvý stupeň škôl otvoria v Trnave po Veľkej noci

31.03.2021 21:02 Mesto Trnava otvorí od utorka 6. apríla materské školy a od stredy 7. apríla aj prvý stupeň základných škôl. Tie boli doteraz otvorené len pre deti rodičov z kritickej infraštruktúry a tých, ktorým ich povolanie neumožňovalo prácu z domu. Informovala o tom hovorkyňa trnavskej radnice Veronika Majtánová.

Matovič sa naposledy prihovoril ako premiér, poprosil o šírenie dobra

31.03.2021 21:02 Igor Matovič sa po demisii príhovorom rozlúčil s funkciou premiéra. Zhodnotil v ňom, že Slovensko počas jeho pôsobenia prežilo najťažší rok od druhej svetovej vojny. Zároveň vyjadril presvedčenie, že "sme za vrcholom a bude už len a len lepšie". V stredu o tom informoval tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

Matovič sa rozlúčil s funkciou, poprosil o šírenie dobra a radosti

31.03.2021 19:31 Igor Matovič sa po demisii príhovorom rozlúčil s funkciou premiéra. Zhodnotil v ňom, že Slovensko počas jeho pôsobenia prežilo najťažší rok od druhej svetovej vojny. Zároveň vyjadril presvedčenie, že "sme za vrcholom a bude už len a len lepšie". V stredu o tom informoval tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

Očkovanie Modernou na východe odložili. Župan vysvetlil, prečo

31.03.2021 19:31 Vo veľkokapacitnom očkovacom centre Košického samosprávneho kraja na Ostrovského ulici v Košiciach budú po Veľkej noci očkovať aj vakcínou od Moderny. Na tlačovej konferencii o tom informoval predseda KSK Rastislav Trnka s tým, že toto centrum je otvorené aj v stredu a vo štvrtok 1. 4. pred sviatkami.

V Čadci zriadili post-covidové oddelenie, doliečujú na ňom pacientov

31.03.2021 19:31 Nemocnica v Čadci zriadila takzvané post-covidové oddelenie. Ide o veľmi zriedkavú iniciatívu. Zdravotníci na ňom doliečujú pacientov, ktorí prekonali ťažkú formu ochorenia. Väčšinu z nich musia doslova postaviť na nohy.

Výnimku dostali aj ďalší, zákaz vychádzania im komplikoval prácu

31.03.2021 19:31 Vládnej výnimky sa dočkali aj poľovníci . Zákaz vychádzania po 20. hodine im komplikoval prácu. Nedokázali efektívne bojovať s africkým morom ošípaných. Najviac ulovených diviakov majú štatisticky v noci, kedy je zver najaktívnejšia.

Krajčí a Krajniak získali nové posty. Nastúpia do výborov

31.03.2021 19:31 Exministri Marek Krajčí a Milan Krajniak sa stanú členmi niektorých parlamentných výborov. Viaceré úpravy v zložení výborov odsúhlasili poslanci národnej rady na stredajšom rokovaní.

Z nemocnice v Nemecku prepustili Slováka, ktorý sa liečil na COVID-19

31.03.2021 18:39 Slovenského pacienta, ktorý sa v Nemecku liečil z ochorenia COVID-19, previezli v stredu letecky naspäť na Slovensko. Jeho stav je stabilizovaný. Informovala o tom univerzitná nemocnica Bergmannsheil v meste Bochum v tlačovej správe.

FOTO Vallo ohlásil veľkú obnovu verejných priestorov v Bratislave

31.03.2021 18:39 Skatepark pod Mostom SNP, vyhliadka na Kamzíku, obnova fontány na Námestí slobody, klzisko na Železnej studničke, obnova pôvodnej horárne na Peknej ceste či revitalizácia parku na Legionárskej. Aj to sú projekty v programe na rozsiahlu obnovu verejných priestorov s názvom Živé miesta. V stredu ho predstavil bratislavský primátor Matúš Vallo a šéf mestského Metropolitného inštitútu Bratislavy Ján Mazúr s tým, že prvých 25 projektov sa začne realizovať už počas tohto roka.

Mesto zabezpečilo občanom ivermektín, artemisinín aj oxymetre

31.03.2021 18:39 Mesto Myjava zabezpečí v rámci boja proti pandémii pre občanov mesta a regiónu liečivo ivermektín, výživový doplnok artemisinín aj oxymetre. Informoval o tom primátor mesta Myjava Pavel Halabrín.

Vyhlásenie klimatickej núdze v parlamente neprešlo. Pomohlo by, tvrdí Budaj

31.03.2021 17:32 Vyhlásenie stavu klimatickej núdze by pomohlo razantnejšie presadzovať environmentálne záujmy. Uviedol to minister životného prostredia Ján Budaj. Reagoval na rozhodnutie parlamentu, ktorý prijal uznesenie ku klimatickej petícii. Vyhlásenie klimatickej núdze však poslanci nepodporili, aj keď to iniciátori klimatickej petície požadovali.

Čaputová schválila zmeny pri tabuľkách s evidenčným číslom auta

31.03.2021 17:32 Tabuľka s evidenčným číslom vozidla bude "prenositeľná" z pôvodného na nového majiteľa motorového vozidla bez ohľadu na to, či má v danom okrese trvalý pobyt. Zavedú sa celoslovenské evidenčné čísla, na ktorých už nebude skratka okresu. Novelu zákona o cestnej premávke, ktorá tieto zmeny prináša, v stredu podpísala prezidentka Zuzana Čaputová. Účinná by mala byť od 1. marca 2022.