Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav
Žiaci chcú do škôl. Za všetko nemôžu zlé čísla, myslí si Hajdúchová

30.04.2021 23:31 Obchodné centrá, divadlá, fitnesscentrá sa otvorili, no v školách stále nesedia všetky deti. V relácii "Pozrime sa na to" na to upozornila Andrea Hajdúchová z Iniciatívy Dajme deťom hlas s tým, že napriek tomu, že sa školy mali zatvárať medzi poslednými, zatvárali sa ako prvé.

Na východe vybuchla priemyselná pec, hlásia niekoľko zranených

30.04.2021 23:31 Pri výbuchu pece v priemyselnom parku Bočiar v košickej mestskej časti Šaca utrpeli zranenia tri osoby, hasiči sú na mieste. Informovala o tom Katarína Križanová z komunikačného oddelenia Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

Žiaci nie sú dostatočne pripravení. Žiadajú ministra o zrušenie prijímačiek

30.04.2021 23:31 Prijímacie skúšky na stredné školy sa blížia. Deviatakov čakajú už na budúci týždeň. Niektorí žiaci sa snažili petíciou ministra primäť k tomu, aby sa ani tento rok skúšky nekonali. Zdôvodňovali to slabou prípravou počas výučby na diaľku.

Očkovacie tímy v teréne. Aj Trenčianska župa spustila vakcinačný projekt

30.04.2021 23:31 Trenčianska župa spustila pilotný projekt vakcinácie v domácnostiach. Zameriavajú sa na imobilných ľudí, ktorí sa nemajú ako dostať z rázovitých obcí do očkovacích centier, či už pre diaľku alebo zdravotné ťažkosti. Krajské nemocnice spolupracujú s obvodnými lekármi z obcí.

Testovať sa môže menej, nájsť pozitívneho stojí desiatky tisíc eur

30.04.2021 23:31 Plošné a skríningové testovanie obyvateľov stálo Slovensko takmer pol miliardy eur. V súčasnosti vyjde nájdenie jedného pozitívneho človeka aj na 20-tisíc eur. Informáciu priniesla mimoparlamentná strana Progresívne Slovensko na základe údajov z Ministerstva financií. Šéf zdravotníctva hovorí, že testovať by sa mohlo už v menšej miere.

Rokovanie ukončili. K programovému vyhláseniu sa vrátia po víkende

30.04.2021 23:31 Poslanci ukončili prvý rokovací deň 27. schôdze národnej rady. V diskusii o programovom vyhlásení vlády budú pokračovať v pondelok 3. 5. od rána od 9.00 h, zrejme až do jeho prerokovania. Následne by malo plénum hlasovať o dôvere vláde.

Zmluvu na kúpu Sputnika kritizujú i právnici, vo výhode boli Rusi

30.04.2021 23:31 Zmluva na dodanie ruskej vakcíny Sputnik V obsahuje viaceré absurdnosti. Slovensko bolo pri jej podpise v nevýhodnom postavení. Takto hodnotia kontrakt za približne 16 miliónov eur niektorí právnici. Kritiku vzniesla aj opozícia.

Zmluva je nešťastná, hovorí Cigániková. Matovič podľa nej klamal

30.04.2021 23:31 Zmluva na nákup vakcín Sputnik V je veľmi nešťastná. Uviedla to poslankyňa národnej rady a šéfka zdravotníckeho výboru Jana Bittó Cigániková. Tvrdí, že sa zároveň ukázalo, že vtedajší premiér a terajší minister financií Igor Matovič klamal a šéfka Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv Zuzana Baťová hovorila pravdu.

Pomoc pre ďalšie skupiny z kultúry. O dotáciu môžu požiadať fyzické osoby

30.04.2021 23:31 Ministerstvo kultúry spúšťa po marcovej COVID pomoci pre neziskové subjekty pôsobiace v kultúre a kultúrno-kreatívnom priemysle možnosť čerpať z balíka pandemickej finančnej pomoci pre ďalšiu skupinu. Tentoraz rezort pripravil pravidlá COVID dotácií pre fyzické osoby. V piatok na tlačovej konferencii o tom informovala ministerka kultúry Natália Milanová.

Krajčí sa vyjadril k zmluve o Sputniku. Tvrdí, že sankcie nehrozia

30.04.2021 23:31 Zmluva na nákup vakcín Sputnik V je výhodná, obsahuje nadštandardné klauzuly. Povedal to bývalý minister zdravotníctva Marek Krajčí, ktorý zmluvu podpísal. Kontrakt takto hodnotí s prihliadnutím na zmluvy o iných registrovaných vakcínach na ochorenie COVID-19.

Heger: Nič neštandardné sa nedeje, o dôveru žiadame včas

30.04.2021 23:31 Kabinet predsedu vlády Eduarda Hegera sa uchádza o dôveru poslancov. Už niekoľko hodín sa mu venujú v pléne.

Zaočkovaní sa budú môcť preukázať mobilom. Postačí fotka

30.04.2021 23:31 Osoby, ktoré sú zaočkované proti ochoreniu COVID-19, sa budú môcť preukazovať aj snímkou v mobile. V piatok to na tlačovej konferencii uviedol minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský.

Ministerstvo pri zmluve nepochybilo, píše Matovič. Zverejnil list

30.04.2021 23:31 Minister financií Igor Matovič zverejnil v piatok na sociálnej sieti príspevok, v ktorom uviedol, že ministerstvo zdravotníctva konalo v súlade so súhlasom ruskej strany kontraktu, o ktorý ich on požiadal.

Pandémia poznačila i odborné školy, študenti by mali opakovať ročníky

30.04.2021 17:22 Dištančné vzdelávanie výrazne narušilo praktickú výučbu. Pandémia môže súčasnú generáciu žiakov poznačiť natoľko, že budú na trhu práce v značnej nevýhode. Niektorí riaditelia preto žiadajú opakovať ročníky.

Deti sa učia na smeny, škola je primalá. Situácia sa bude zhoršovať

30.04.2021 17:22 Po dlhých mesiacoch dištančnej výučby sa do lavíc vrátili aj žiaci vo Veľkej Lomnici. V tamojšej základnej škole je však pritesno a deti sa opäť musia učiť na dve smeny. V nasledujúcich rokoch to bude ešte horšie.