Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek
Košice členom prestížneho klubu: Získali titul UNESCO Creative City of Media Arts

31.10.2017 22:37 KOŠICE – Košice sa ako prvé slovenské mesto stali členom prestížneho klubu - Siete kreatívnych miest UNESCO . Od utorka sú tak jedným zo 64 miest v 44 krajinách celého sveta s novým statusom kreatívneho mesta a jediné v tomto roku z východnej Európy so zameraním na mediálne umenie. Informovala o tom hovorkyňa mesta Linda Šnajdárová.

Hrabko: Pravica vidí voľby ako test sily Smeru-SD, ale otestuje sa aj sama

31.10.2017 22:37 BRATISLAVA – Nadchádzajúce regionálne voľby vnímajú pravicové opozičné strany z koalície SaS, OĽaNO, KDH najmä ako test politickej sily Smeru-SD, ktorý má v tejto chvíli šesť z ôsmich predsedov samosprávnych krajov. Voľby však budú skúškou aj pre nich.

Nepodceňujme silu a význam VÚC, tvrdí Danko: Rozhodnite múdro a zodpovedne

31.10.2017 22:37 BRATISLAVA - Občania na Slovensku by nemali podceňovať silu a význam vyšších územných celkov . V RTVS to v utorok vyhlásil predseda Národnej rady SR Andrej Danko v príhovore voličom.

Klus apeluje na komisie vo voľbách VÚC, aby aj za plentou visel oznam, kto nekandiduje

31.10.2017 21:37 BANSKÁ BYSTRICA – Bývalí kandidáti na šéfa Banskobystrického samosprávneho kraja Martin Klus a Stanislav Mičev, ktorí sa vzdali v prospech silnejšieho Jána Luntera vo voľbách do vyšších územných celkov, apelujú na voličov, aby sa nedali zmiasť ich menami na volebných lístkoch. Hoci ich mená budú na nich uvedené, nekandidujú.

Fico: Ak môžete a máte chuť, choďte 4. novembra voliť

31.10.2017 21:37 BRATISLAVA - Samosprávne kraje môžu výrazne meniť kvalitu života, preto ak majú občania možnosť a chuť, mali by ísť v sobotu 4. novembra voliť. V RTVS to dnes povedal premiér Robert Fico .

Kiska: Stojí proti nám nebezpečná extrémistická politická sila

31.10.2017 20:36 NITRA - Jedným z hlavných dôvodov, prečo ísť voliť vo voľbách do vyšších územných celkov , je podľa prezidenta SR Andreja Kisku nárast extrémizmu. Povedal to na utorňajšom stretnutí v Nitre s osobnosťami občianskeho sektora mesta. Upozornil aj na fakt, že extrémisti sa aj v týchto voľbách aktivizujú.

Neschopnosť ľudí zo Smeru urobila zo Žiliny a Ružomberka dopravné peklo, tvrdí Hlina

31.10.2017 19:37 ŽILINA - Neschopnosť ľudí zo strany Smer-SD urobila z oblasti Žiliny a Ružomberka lievik a dopravné peklo. Predseda KDH Alojz Hlina to povedal v utorok na tlačovej konferencii v Žiline v reakcii na vyjadrenie predsedu vlády SR a predsedu Smeru-SD Roberta Fica, že výstavba diaľnic D1 a D3 je prioritou zakotvenou v programovom vyhlásení vlády.

Polícia pátra po nezvestnej Aurélii na FOTO: Odišla z domu a viac sa nevrátila

31.10.2017 19:37 BRATISLAVA - Polícia sa na občanov obracia so žiadosťou o pomoc pri pátraní po nezvestnej 77-ročnej Aurélii Štefánikovej z Prešova. Ako informoval prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik, nezvestná v pondelok v čase okolo 13:00 odišla z miesta prechodného bydliska na doposiaľ nezistené miesto a odvtedy sa domov nevrátila, ani nepodala o sebe žiadnu správu príbuzným.

Fico sa stretol s Barnierom: Hovorili o Slovákoch v Británii

31.10.2017 19:37 BRATISLAVA - Predseda vlády SR Robert Fico dnes rokoval s hlavným vyjednávačom EÚ pre brexit Michelom Barnierom. Ako informoval Tlačový odbor Úradu vlády SR, krátke stretnutie sa namiesto pôvodne avizovaného Úradu vlády SR uskutočnilo na pôde ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí v Palugyayovom paláci z dôvodu náhlej zmeny pracovného programu premiéra.

Opití vodiči za volantom: Muž narazil do plotu, ďalší do policajného auta a vodička do autobusu

31.10.2017 18:37 NANDRAŽ – Polícia v Revúcej vyšetruje dopravnú nehodu, ktorá sa stala v pondelok 30. októbra o 22.45 h v obci Nandraž v Revúckom okrese. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová, podľa doterajších zistení vozidlo Peugeot 206 viedol 32-ročný vodič, bytom Rybník, ktorý nie je držiteľom vodičského oprávnenia.

V Bratislave bude predsedom jednej okrskovej komisie aj Richard Sulík

31.10.2017 17:36 BRATISLAVA – Predsedom jednej z bratislavských okrskových volebných komisií v nadchádzajúcich voľbách do vyšších územných celkov bude aj predseda strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík. Predsedať bude okrsku č. 21 na Základnej škole na Jelenej ulici v Starom Meste. Uviedla to staromestská hovorkyňa Nora Gubková.

Alkohol za volantom: FOTO Opitý vodič narazil do oplotenia, vodička do autobusu

31.10.2017 17:36 NANDRAŽ – Polícia v Revúcej vyšetruje dopravnú nehodu, ktorá sa stala v pondelok 30. októbra o 22.45 h v obci Nandraž v Revúckom okrese. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová, podľa doterajších zistení vozidlo Peugeot 206 viedol 32-ročný vodič, bytom Rybník, ktorý nie je držiteľom vodičského oprávnenia.

Kiska: Jedným z dôvodov, prečo ísť voliť, je nárast extrémizmu

31.10.2017 17:36 NITRA - Jedným z hlavných dôvodov, prečo ísť voliť vo voľbách do vyšších územných celkov , je podľa prezidenta SR Andreja Kisku nárast extrémizmu. Povedal to na utorňajšom stretnutí v Nitre s osobnosťami občianskeho sektora mesta. Upozornil aj na fakt, že extrémisti sa aj v týchto voľbách aktivizujú.

Komentár Ivana Saktora: Rozhodujte s rozumom, ale predovšetkým slobodne

31.10.2017 17:36 BRATISLAVA – Niektorých priateľov prekvapilo moje rozhodnutie vzdať sa kandidatúry na župana v priamom prenose RTVS, pretože vedia, že svoju kandidatúru som ohlásil práve z dôvodu snahy o zmenu vedenia Banskobystrického kraja.

Cehlárik a Hoffmann sa vzdali kandidatúry do VÚC: Urobili tak v prospech týchto kandidátov

31.10.2017 17:36 TRNAVA – Nezávislý kandidát na post predsedu Trnavského samosprávneho kraja Jaroslav Cehlárik sa vzdal svojej kandidatúry v prospech Jozefa Viskupiča . Informoval o tom v utorok na tlačovej besede v Trnave.