Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek
Polícia pátra po páchateľovi na FOTO: Prepadol banku v Bratislave, odniesol si poriadny balík

30.04.2017 19:34 BRATISLAVA - Polícia žiada verejnosť o pomoc pri pátraní po zatiaľ neznámom páchateľovi, ktorý v sobotu vo večerných hodinách lúpežne prepadol pobočku banky v priestoroch nákupného centra na Einsteinovej ulici v mestskej časti Bratislava – Petržalka. Ako informovala bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková, muž vošiel do priestorov pobočky na prvom poschodí obchodného centra a pod hrozbou použitia zbrane požadoval peniaze.

Pltník na Dunajci spadol do rozbúrenej vody: Našli ho utopeného

30.04.2017 19:34 ČERVENÝ KLÁŠTOR - Z drevenej plte v prístave v obci Majere vypadol dnes popoludní jeden z pltníkov. Muža, ktorého na rieke Dunajec hľadali hasiči, jeho kolegovia pltníci, ale aj záchranári z Horskej záchrannej služby Pieninského národného parku, našli mŕtveho. Dnes to potvrdil jeden z miestnych pltníkov.

Na severe Slovenska voda stále stúpa: Zaliala stovky domov, podmyté sú mosty a cesty

30.04.2017 18:34 ŽILINA - V Žilinskom kraji sú vyhlásené stupne povodňovej aktivity v 29 obciach, tretí stupeň iba v Divinke v okrese Žilina. TASR o tom dnes informoval prednosta Okresného úradu v Žiline a zároveň predseda Krajskej povodňovej komisie Michal Lavrík.

Parízek verí novej bezpečnostnej stratégií: Predstavuje všeobecný kompromis

30.04.2017 17:34 BRATISLAVA - Bezpečnostná stratégia SR je dobre napísaný dokument, ktorý však treba aktualizovať. Nová stratégia by nemala byť predmetom sporu či už v rámci politického súboja, ale ani s mimovládnym sektorom a akademickou obcou. Preto ich do diskusie o stratégií treba zapájať už teraz – v procese prípravy. Štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Lukáš Parízek priznal, že v súvislosti s BS SR, často dostáva otázku o zasahovaní cudzích mocností do vnútroštátnych záležitostí. Parízek vedie pracovnú skupinu, ktorá pripravuje novú Bezpečnostnú stratégiu.

Policajná záchranná akcia v Bratislave, ktorá sa len tak nevidí: Všetko kvôli magnetickej guľôčke

30.04.2017 16:34 BRATISLAVA - Šľachetné srdce prejavili bratislavskí policajti, ktorí pomohli pri záchrane 1,5-ročného chlapčeka. Dieťatko prehltlo osem magnetických železných guľôčok a bez pomoci mužov zákona by to nemuselo dopadnúť dobre. Potvrdilo sa ale, že skutočne platí "pomáhať a chrániť".

Na severe voda stále stúpa: Zaliala stovky domov, podmyté sú mosty a cesty

30.04.2017 16:34 ŽILINA - V Žilinskom kraji sú vyhlásené stupne povodňovej aktivity v 29 obciach, tretí stupeň iba v Divinke v okrese Žilina. TASR o tom dnes informoval prednosta Okresného úradu v Žiline a zároveň predseda Krajskej povodňovej komisie Michal Lavrík.

Fico podporuje Danka: Na pretrase listová kauza, Smer nezahlasuje za program mimoriadnej schôdze

30.04.2017 15:35 BRATISLAVA - Pokiaľ kancelár Národnej rady SR Daniel Guspan pochybil v prípade otvárania listov občanov pre poslancov, mal by byť potrestaný. Predseda parlamentu Andrej Danko však za kauzu nemá byť odvolávaný. Myslí si to predseda vlády SR Robert Fico . Rozhodnutie o otváraní listov podpísal Guspan.

Sme rodina plánuje pomôcť dlžíkom: Nový mechanizmus by mohol odpustiť úroky a poplatky

30.04.2017 15:35 BRATISLAVA - Hnutie Sme rodina navrhuje exekučnú amnestiu. Fungovať by to malo tak, že po zaplatení dlhu budú občanovi odpustené úroky z omeškania a poplatky a správca pohľadávky podá návrh na zastavenie exekúcie. Zákon o exekučnej amnestii predložili poslanci Sme rodina na májovú schôdzu Národnej rady SR, ktorá sa začne 9. mája.

Vláda bude stále zlepšovať ekonomickú i sociálnu situáciu, vyhlásil Kažimír

30.04.2017 14:33 BRATISLAVA - Vláda pokračuje v prijímaní opatrení na ďalšie zlepšenie ekonomickej a sociálnej situácie v krajine, dosiahnuté výsledky dokazujú dobrý stav slovenskej ekonomiky. V relácii RTVS O 5 minút 12 to dnes povedal minister financií Peter Kažimír .

Počasie nám stále nepraje: Záhradkári buďte na pozore, opäť prízemné mrazy a dážď

30.04.2017 14:33 BRATISLAVA - Meteorológovia zo Slovenského hydrometeorologického ústavu vydali na dnes a zajtra výstrahu pred prízemnými mrazmi. Na budúci týždeň predpovedajú aj dážď, denné teploty sa môžu vyšplhať až na 20 stupňov Celzia.

Nízky deficit je výsledkom žmýkania tých, ktorí tvoria hodnoty, vyhlásil Sulík

30.04.2017 14:33 BRATISLAVA - Súčasný nízky deficit verejných financií nie je výsledkom efektívnych ekonomických opatrení a dobrého vládnutia, ale toho, že minister financií "vyžmýkal tých, ktorí tvoria hodnoty". V diskusnej relácii televízie TA3 V politike to dnes uviedol líder strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík.

Fico podporuje Danka: Nemal by byť odvolávaný, Smer nezahlasuje za program mimoriadnej schôdze!

30.04.2017 13:33 BRATISLAVA - Pokiaľ kancelár Národnej rady SR Daniel Guspan pochybil v prípade otvárania listov občanov pre poslancov, mal by byť potrestaný. Predseda parlamentu Andrej Danko však za kauzu nemá byť odvolávaný. Myslí si to predseda vlády SR Robert Fico . Rozhodnutie o otváraní listov podpísal Guspan.

Čaká nás prvý máj: Medzinárodný sviatok práce má za sebou bohatú históriu

30.04.2017 13:33 BRATISLAVA - Zakladajúci kongres II. Internacionály v Paríži v roku 1889 stanovil 1. máj za medzinárodný Sviatok práce. Bolo to na pamiatku protestu chicagských robotníkov z 1.-3. mája 1886, ktorý si vyžiadal približne dve desiatky ľudských životov.

Dohoda o spolupráci pre VÚC je na spadnutie: SaS, Matovičovci a KDH ju môžu podpísať už v máji

30.04.2017 13:33 BRATISLAVA - Dohodu o spolupráci pre jesenné voľby do vyšších územných celkov medzi SaS, OĽaNO-NOVA a KDH by mohli strany podpísať v priebehu mája. Predpokladá to predseda KDH Alojz Hlina. Spolupráca podľa neho neviazne, proces spomalili sviatky a ďalšie pracovné aktivity.

FOTO Pozor na Rumunov: Na našich diaľniciach blokujú autá, lákajú peniaze, nezastavujte im!

30.04.2017 12:32 BRATISLAVA - Vodiči, dajte si veľký pozor. Polícia upozorňuje na Rumunov, ktorí zastavujú na diaľniciach autá a pod rôznymi zámienkami lákajú od ľudí peniaze.