Rozšírené hľadanie
Štvrtok 18. Apríl 2024 |
meniny má Valér
Siedmi kandidáti z Banskobystrického kraja sa dohodli: Takto bude vyzerať prvých sto dní v úrade

30.09.2017 21:08 BANSKÁ BYSTRICA - Siedmi kandidáti na post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja na spoločnej programovej konferencii koncom tohto týždňa vytvorili 100-dňový akčný plán pre budúceho šéfa kraja. Teda plán, ktorý je syntézou odborných krokov pre rýchle rozhýbanie izolovaného BBSK v roku 2018. Dnes o tom informovala Jana Orlická, administrátorka Okrúhleho stola kandidátov na post predsedu BBSK.

Čerstvé priznanie Kisku: Ďalšie vyšetrovanie na krku, môže za to vláda

30.09.2017 20:05 BRATISLAVA - Prezident SR Andrej Kiska sa priznal, že ho vyšetrujú v ďalšom prípade. Vníma to ako dôsledok toho, že prekáža vláde. Uviedol to pre portál TREND.sk.

Požiar pohltil rodinný dom v Smoleniciach: Plameňom neunikol jeden človek

30.09.2017 20:05 SMOLENICE - V obci Smolenice na Lesnej ulici dnes hasiči zasahovali pri požiari rodinného domu. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave Júlia Kedrová, v dome našli jednu usmrtenú osobu.

Počasie nám poriadne prituhne: Podľa PREDPOVEDE budú noci mrazivé

30.09.2017 19:08 BRATISLAVA - Najbližšie dve noci hrozia na celom Slovensku prízemné mrazy. Vyplýva to z výstrahy prvého, najnižšieho stupňa, ktorú dnes vydal Slovenský meteorologický ústav pre noc zo soboty na nedeľu a tiež pre nasledujúcu noc z nedele na pondelok. Výstrahy platia vždy od polnoci do siedmej hodiny ráno. Na nulu a miestami do -3 stupňov Celzia môže teplota klesnúť na juhozápade a západe Slovenska.

Dráma na koľajisku: Syn chcel vytiahnuť matku z auta, vlak sa rútil priamo na nich

30.09.2017 17:05 LUŽIANKY - V obci Lužianky v okrese Nitra sa dnes doobeda zrazil vlak s osobným motorovým vozidlom značky Škoda Octavia s novozámockým evidenčným číslom. Ako TASR informovala nitrianska krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková, pri nehode sa zranili dve osoby.

Pripravovaný sociálny balíček je podľa Mihála zmesou politického marketingu

30.09.2017 14:05 BRATISLAVA - Exminister práce a nezaradený poslanec parlamentu Jozef Mihál vidí v pripravovanom takzvanom sociálnom balíku, na ktorom sa tento týždeň dohodli koaliční partneri, zmes politického marketingu. „Všetky tri koaličné strany si uvedomujú, že konečne musia niečo urobiť pre ľudí, tak to robia takýmto spôsobom. Každý si našiel nejakú cieľovú skupinu. Je to nesystémové, je to zlátanina robená na poslednú chvíľu," povedal v sobotu v diskusnej relácii Sobotné dialógy, RTVS. Mihál upozornil, že zostávajú tri mesiace do konca roka, finišuje sa so štátnym rozpočtom a len teraz sa začalo politicky debatovať.

Horskí záchranári mali včera plné ruky práce: V oblasti Zadného Gerlachu uviazli českí horolezci

30.09.2017 14:05 VYSOKÉ TATRY - Horskí záchranári v piatok večer pomáhali piatim českým horolezcom, ktorí uviazli vo Vysokých Tatrách. Ako dnes informovala na svojej internetovej stránke Horská záchranná služba , prostredníctvom tiesňovej linky sa s ňou spojili a operačnému stredisku uviedli, že sa nachádzajú v oblasti Zadného Gerlachu, medzi cestou zvanou 'Martinovka' a Tatarkovou próbou. Záchranárom HZS poskytli aj súradnice GPS a zároveň uviedli, že sú bez zranení, ale nedokážu už zostúpiť.

Chcete vianočné trhy na Bratislavskom hrade? Ich osud je v rukách verejnosti

30.09.2017 14:05 BRATISLAVA - Minulý rok mohli návštevníci zažiť vianočné trhy na Bratislavskom hrade. O tom, či budú na Hrade aj tento rok, rozhodnú ľudia. Informoval o tom odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie Národnej rady SR.

Komunistická diktatúra premenila podľa kardinála Amata Slovensko na smutný väzenský tábor

30.09.2017 13:06 BRATISLAVA – Nešťastná komunistická diktatúra v minulom storočí premenila podľa kardinála Angela Amata Slovensko na smutný väzenský tábor. Ako povedal dnes v homílii počas blahorečenia mučeníka komunistického režimu Titusa Zemana, pápež František nedávno povedal, že najkrajšie bohatstvo, aké môže mať národ, je bohatstvo svätých. „Slovensko sa môže pochváliť nádhernou korunou svätých a mučeníkov, ktorí sú v dejinách odvážnymi svedkami Krista,“ vyhlásil. Ján Pavol II. už v minulosti vyhlásil za blahoslavených rehoľnú sestru Zdenku Schelingovú a gréckokatolíckych biskupov Pavla Gojdiča a Vasiľa Hopku i redemptoristu Metoda Trčku. Všetci boli dlhodobo väznení komunistickým režimom, ktorý prenasledoval cirkev.

Strana SaS má viaceré nedostatky, spomenuli ich Ruttkay, Kovačič a Hanus

30.09.2017 12:13 BRATISLAVA - Strana Sloboda a Solidarita má podľa niektorých mienkotvorcov silného lídra Richarda Sulíka, ale chýbajú jej výrazné „dvojky, trojky“, ktoré by vedeli odborne odkomunikovať spoločensky významné témy. Zhodli sa na tom počas dnešnej konferencie SaS, kde Sulík diskutoval s novinármi Michalom Kovačičom, Martinom Hanusom a šéfom reklamnej agentúry Michalom Ruttkayom.

Veľká rekonštrukcia parlamentu: Poslanci prídu o bufet, náhrada ako pre smrteľníkov

30.09.2017 07:07 BRATISLAVA - V parlamente nastanú veľké zmena. Poslanci sa od 1. októbra nebudú mať možnosť občerstviť a naplniť svoje brušká v jedálni ani v bufete. Dôvod je jednoduchý. Rekonštrukcia celého stravovacieho zariadenia. Netýka sa to však len najvyšších!

Ministerstvo dopravy opäť mení priority pri výstavbe diaľnic

30.09.2017 07:07 BRATISLAVA – Myslí si to Zväz stavebných podnikateľov Slovenska .

Reforma zdravotníctva má priniesť aj pozitíva: Pohotovostné lekárne v každom okresnom meste

30.09.2017 01:08 BRATISLAVA - Ministerstvo zdravotníctva nezaháľa. Pripravuje totiž ďalšie zmeny, ktoré by mali začať platiť od budúceho roka. Zmeny sa tentokrát budú týkať pohotovostných lekární. Pokiaľ ste ju doteraz vo vašom okresnom meste nenašli, situácia sa zmení. Po novom by ju pacient mal nájsť v každom okresnom meste.

Dôchodkyňa doplatila na vlastnú naivitu: Podvodník od nej takto vymámil tisíce eur

29.09.2017 22:09 NOVÁ BAŇA - Dôverčivú dôchodkyňu z Novej Bane obral podvodník o 4000 eur. V utorok 26. septembra jej telefonoval a pod zámienkou, že je jej syn, od nej žiadal 4000 až 5000 eur. Žena peniaze vybrala z banky a na námestí v Novej Bani ich odovzdala neznámemu mužovi, ktorý mal byť synov údajný kamarát.

Dôchodkyňa doplatila na vlastnú naivitu: Naletela podvodníkovi a prišla o veľké peniaze

29.09.2017 21:10 NOVÁ BAŇA - Dôverčivú dôchodkyňu z Novej Bane obral podvodník o 4000 eur. V utorok 26. septembra jej telefonoval a pod zámienkou, že je jej syn, od nej žiadal 4000 až 5000 eur. Žena peniaze vybrala z banky a na námestí v Novej Bani ich odovzdala neznámemu mužovi, ktorý mal byť synov údajný kamarát.