Rozšírené hľadanie
Sobota 20. Apríl 2024 |
meniny má Marcel
Vražda Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny: FOTO Hyenizmus ľudí nepozná hranice

28.02.2018 22:05 BRATISLAVA - Slovensko sa stále spamätáva z otrasnej vraždy investigatívneho novinára Aktualít Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. No aj napriek ohavnosti činu, pri ktorom prišli o život dvaja mladí ľudia, na internete sa miestami objavujú kruté a zbabelé pokusy o pošpinenie Kuciakovho mena.

V Bratislave zriadia newsroom, novinári v ňom budú pokračovať v práci Jána Kuciaka

28.02.2018 21:03 BRATISLAVA - V Bratislave bude zriadený špeciálny newsroom, v ktorom budú pokračovať najlepší investigatívni novinári zo spoločností Ringier Axel Springer Media, Axel Springer SE a Ringier AG v práci zavraždeného novinára Jána Kuciaka z portálu Aktuality.sk. Informoval o tom hovorca Ringier Axel Springer Slovakia Peter Porubský.

Šéf klubu Mosta-Híd Gál by na Kaliňákovom mieste odstúpil z funkcie

28.02.2018 20:03 BRATISLAVA - Predseda poslaneckého klubu Mosta-Híd Gábor Gál by na mieste ministra vnútra Roberta Kaliňáka odstúpil z funkcie.

Polícia zastavila auto, šok: Šoféroval opitý vodič, na mužov zákona zaútočila agresívna žena

28.02.2018 20:03 SLOVENSKÁ ĽUPČA - S opitým vodičom a agresívnou spolujazdkyňou mali do činenia policajti na ceste I/66 v obci Slovenská Ľupča. Auto, v ktorom sa viezli, zastavili v utorok popoludní preto, lebo im nesvietil jeden zo svetlometov.

MIMORIADNY ONLINE Demisia Maďariča, koniec Troškovej a Jasaňa: Gašpar prezradil nové stopy

28.02.2018 19:07 BRATISLAVA - Smrť investigatívneho novinára portálu Aktuality.sk Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny aj naďalej rezonuje Slovenskom. Opozícia reaguje obvineniami na adresu premiéra Fica, žiadajú, aby Kaliňák a Gašpar najneskôr do utorka skončili. Minister kultúry Marek Maďarič oznámil svoju demisiu, dočasne končí aj kontroverzná dvojica Mária Trošková a Viliam Jasaň. Náhlu tlačovú konferenciu ohlásil aj Robert Fico, ktorý po pár vetách odišiel bez reakcií na otázky novinárov. V rovnakom čas ohlásil tlačovku aj policajný prezident Tibor Gašpar, ktorý prehovoril o nových stopách vo vyšetrovaní.

Fico: Opozícia chce cez prípad vraždy získať moc, inak toho nie je schopná

28.02.2018 19:07 BRATISLAVA - Smrť dvoch ľudí sa pre opozíciu stala obyčajným politickým nástrojom, ktorým chce vyhnať ľudí do ulíc a získať moc. Nie je totiž schopná to dosiahnuť v slobodných demokratických parlamentných voľbách. Vo vyhlásení bez možnosti kladenia otázok to v stredu novinárom povedal premiér Robert Fico na margo vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice.

Bugár: Demisiu Maďariča vníma ako jeho osobné rozhodnutie

28.02.2018 19:07 BRATISLAVA - Demisiu ministra kultúry Mareka Maďariča vníma predseda Mosta-Híd Béla Bugár ako jeho osobné rozhodnutie, ktorého dôvody bližšie vysvetlil na svojej tlačovej besede, preto nevidí dôvod sa k tomu vyjadrovať. Uviedol to v reakcii na demisiu ministra kultúry, ktorú oznámil na dnešnej tlačovej konferencii. Reakciu poskytla hovorkyňa Mosta-Híd Klára Debnár.

Americká obchodná komora vyjadruje znepokojenie nad aktuálnou situáciou v SR

28.02.2018 19:07 BRATISLAVA - Americká obchodná komora v SR ako jedna zo signatárov Iniciatívy za vládu zákona vyjadruje hlboké znepokojenie nad aktuálnou situáciou na Slovensku.

Štefanec: Vražda Jána Kuciaka presahuje hranice Slovenska

28.02.2018 18:10 BRUSEL - Poslanci Európskeho parlamentu si v stredu - na úvod plenárneho zasadnutia v Bruseli - minútou ticha uctili pamiatku zavraždeného slovenského novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Slovenský europoslanec Ivan Štefanec v tejto súvislosti upozornil, že tento zločin predstavuje priamy útok na slobodu slova a má presah aj mimo hranice Slovenska.

Koaliční poslanci chápu Maďaričovo rozhodnutie odísť z funkcie

28.02.2018 18:10 BRATISLAVA - Koaliční poslanci chápu rozhodnutie ministra kultúry Mareka Maďariča odstúpiť z funkcie po vražde investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej.

NAŽIVO Ľudia opäť vyšli do ulíc: Nechceme žiť v mafiánskom štáte, odkazujú

28.02.2018 18:10 BRATISLAVA - Po vražde investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej ľudia opäť vychádzajú do ulíc. V pondelok sa po celom Slovensku konali pietne akcie a za tragicky zosnulý mladý pár ľudia zapaľovali sviečky. Dnes sa organizuje pochod, na ktorom ľudia odkazujú, že nechcú žiť v mafiánskom štáte.

Fico vníma demisiu Maďariča ako prejav politickej kultúry a gesto solidarity

28.02.2018 17:10 BRATISLAVA - Demisiu ministra kultúry Mareka Maďariča vníma premiér Robert Fico ako prejav politickej kultúry a gesto solidarity so žurnalistickou obcou. Uvádza sa to v stanovisku predsedu vlády Roberta Fica k podaniu demisie ministra kultúry, ktorú oznámil na dnešnej tlačovej konferencii.

FOTO Bugár sa hádal s ľuďmi, nahnevaný odkaz: Už ma to prestáva baviť!

28.02.2018 17:10 BRATISLAVA – Obviňujete ľudí na základe novinových článkov! Šéf koaličnej strany Most-Híd Béla Bugár sa na svojom Facebooku pustil do hádky s ľuďmi. Témou bola smrť investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny a dvojica Viliam Jasaň a Mária Trošková.

Maďaričova demisia je zodpovedným krokom politika, tvrdí producentka Mistríková

28.02.2018 17:10 BRATISLAVA - Maďaričova demisia je „v normálnej demokratickej spoločnosti zodpovedným krokom politika“, povedala dnes filmová producentka Zuzana Mistríková.

Zavraždenú archeologičku Kušnírovú si pietne pripomína aj Archeologický ústav SAV

28.02.2018 17:10 NITRA – Zavraždenú mladú archeologičku Martinu Kušnírovú si pietne pripomína aj Archeologický ústav Slovenskej akadémie vied v Nitre. Vo vestibule má vyvesené parte, pod ktorým horia sviečky.