Rozšírené hľadanie
Štvrtok 18. Apríl 2024 |
meniny má Valér
Záchranári v pohotovosti: Do Ždiaru letel na pomoc 12-ročnému lyžiarovi vrtuľník

31.03.2018 20:34 BRATISLAVA - Leteckí záchranári z Popradu prijali dnes popoludní požiadavku o pomoc pre 12-ročného do oblasti Ždiar – Strednica.

Čokoládová nádielka pre šibačov: Odborníci radia, stavte na kvalitu... Pravda o lacných figúrkach

31.03.2018 20:34 BRATISLAVA – Tak ako už býva zvykom, po pondelňajšej oblievačke a šibačke prichádza sladká odmena. Čokoládové zajačiky, vajíčka či barančeky sú neodmysliteľnou súčasťou Veľkonočného pondelka. No pod atraktívnym a pestrofarebným obalom sa väčšinou ukrýva mix rastlinných tukov a nekvalitného kakaového prášku. Jednoducho všetko, čo pripomína chuť čokolády. Preto vám prinášame rady odborníkov, ako si spomedzi širokého sortimentu vybrať to najlepšie.

Veľkonočný víkend sa v Okoči zmenil na drámu: Zasahovala polícia aj pyrotechnici

31.03.2018 19:04 OKOČ - Policia bola dnes v skorých ranných hodinách privolaná k poškodenému bankomatu v obci Okoč. Škoda na budove a bankomate bola vyčíslená predbežne na 38000 EUR.

Beblavý a Dubačová navrhujú zmeny zákonov na posilnenie investigatívnej žurnalistiky

31.03.2018 17:35 BRATISLAVA - Nezaradení poslanci Miroslav Beblavý a Viera Dubáčová navrhujú zmeny v balíku piatich zákonov, ktorých cieľom je ochrana novinárov a ich zamestnávateľov a posilnenie investigatívnej žurnalistiky.

Poslanci v parlamente ako odtrhnutí z reťaze: VIDEO Marček nadával do buz*kov, zúfalý Pellegrini

31.03.2018 16:04 BRATISLAVA – Najdôležitejšia schôdza, na ktorej poslanci hlasovali o dôvere novej Pellegriniho vláde, sa zmenila na tragikomédiu. Poslanec Peter Marček vypustil spŕšku nadávok, servítku si pred ústa nedával ani Igor Matovič a nový premiér Peter Pellegrini sa len chytal za hlavu.

Nemocnica novej generácie: V Michalovciach pripravuje lieky pacientom ROBOT

31.03.2018 16:04 MICHALOVCE - Nemocnica novej generácie v Michalovciach, ktorú dostavali a otvorili koncom minulého roka, už má za sebou prvý štvrťrok prevádzky. Za ten čas výrazne stúpla spokojnosť pacientov najmä s vybavením nemocnice, čistotou či stravou. Najnovšie je prvá na Slovensku, v ktorej zdravotné sestry pri príprave liekov nahradil robot.

Diskusia o výške koncesionárskych poplatkov bude jednou z priorít, vyhlásila Laššáková

31.03.2018 13:08 BRATISLAVA - Primárnym zdrojom v rámci súčasného viaczdrojového financovania RTVS a zároveň jedným z kľúčových faktorov udržania nezávislosti verejnoprávneho média sú koncesionárske poplatky. Vyhlásila to nová ministerka kultúry SR Ľubica Laššáková . "Diskusia o ich výške bude patriť k mojim prioritám,“ uviedla.

PLAGÁTY, z ktorých tuhne krv v žilách: Svetoví dizajnéri si uctili pamiatku Jána a Martiny

31.03.2018 13:08 BRATISLAVA – Dvojnásobná vražda vo Veľkej Mači otriasla nielen Slovenskom, ale rezonuje v celom svete. Brutálna poprava novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej nenechala nikoho chladným. Výnimkou nie sú ani svetoví dizajnéri.

Lívia Klausová náhle končí ako česká veľvyslankyňa na Slovensku: Už sa vraj cíti unavená

31.03.2018 11:38 BRATISLAVA - Livia Klausová končí na vlastnú žiadosť v úlohe veľvyslankyne na Slovensku. Denníku Blesk to potvrdila hovorkyňa ministerstva zahraničia Českej republiky Michaela Lagronová. Manželka bývalého prezidenta Václava Klausa sa podľa denníka cíti unavená a chce sa venovať vnúčatám.

Česká turistka sa zranila pri túre po uzavretom chodníku v Malej Fatre, zasahovali záchranári

31.03.2018 11:38 BRATISLAVA - Horskí záchranári pomáhali v piatok v nočných hodinách 53-ročnej českej turistke, ktorá si na severnej strane Stohu v Malej Fatre poranila nohu a nebola schopná samostatne pokračovať. Informácie pre TASR poskytlo operačné stredisko Horskej záchrannej služby .

Najdôležitejšia schôdza parlamentu: FOTO Takmer prázdna sála, poslanci prilepení na mobiloch

31.03.2018 10:08 BRATISLAVA - Mesiac po dvojnásobnej poprave novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky parlament nového premiéra Petra Pellegriniho čelil hlasovaniu o dôvere vláde. Poslanci ho podržali a Slovensko má novú vládu. Vyzerá to tak, že na najdôležitejšej schôdzi v poslednom období, poslanci nie vždy venovali pozornosť jednotlivým prejavom.

Počasie počas veľkonočného víkendu nepoteší: Pripravte sa na dážď a mestami aj vietor

31.03.2018 10:08 BRATISLAVA - Cez víkend treba na mnohých miestach počítať s výdatnejšími prehánkami. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav , ktorý už vydal výstrahy prvého stupňa. V nedeľu sa k nim na viacerých miestach môže pridať aj silnejší vietor.

Veľká noc je najstarším a najvýznamnejším kresťanským sviatkom

31.03.2018 10:08 BRATISLAVA – Veľká noc je najstarším a najvýznamnejším sviatkom kresťanského cirkevného roka, počas ktorého si kresťania pripomínajú umučenie, smrť a vzkriesenie Ježiša Krista. Veľká noc nadväzuje na židovské veľkonočné sviatky – paschu, ktoré sa slávili od 14. do 21. dňa v mesiaci nisan na pamiatku oslobodenia izraelského národa z egyptského otroctva.

Diaľnica medzi Bratislavou a Trnavou by mala byť kompletne rozšírená v roku 2027

31.03.2018 08:42 BRATISLAVA - Diaľnica D1 medzi Bratislavou a Trnavou má byť kompletne rozšírená v roku 2027. Na budúci rok sa očakáva začiatok stavebných prác v úseku Bratislava-Triblavina, ukončené by mali byť v roku 2021. Diaľnicu budú následne rozširovať medzi Triblavinou a Sencom. Tu by práce mali skončiť v roku 2023 a v roku 2027 predpokladajú ich ukončenie aj v úseku Blatné-Trnava. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti Michaela Michalová.

Počas veľkonočných sviatkov úraduje na cestách alkohol. Polícia je v strehu

31.03.2018 07:30 BRATISLAVA - Takmer štvrtinu dopravných nehôd počas veľkonočných sviatkov zavinia vodiči pod vplyvom alkoholu.