Rozšírené hľadanie
Utorok 23. Apríl 2024 |
meniny má Vojtech
Rozhodnutie Pála Csákyho: Nebudem kandidovať na post prezidenta SR

31.07.2018 21:41 BRATISLAVA – Hoci Strana maďarskej komunity pôvodne avizovala, že svojho prezidentského kandidáta vyberie zo štvorice Pál Csáky, József Menyhárt, László Miklós a Péter Őry už júni, napokon sa rozhodnutie presunulo na septembrový republikový kongres. Zmena však nastane aj v skupine potenciálnych kandidátov.

FOTO Poliak poškodil závory v Turanoch, po trati prechádzal rýchlik: Obrovské šťastie

31.07.2018 20:39 TURANY – Martinskí policajti obvinili z prečinu všeobecného ohrozenia 43-ročného Poliaka, ktorý v utorok ráno v Turanoch poškodil s nákladným autom závory na chránenom železničnom priecestí. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Radko Moravčík.

Predstavitelia povodňami zasiahnutých obcí dostali informácie od ÚVO o tom, ako situáciu riešiť

31.07.2018 20:39 BRATISLAVA - Predstavitelia povodňami zasiahnutých obcí a mesta Vysoké Tatry sa dnes stretli v obci Štrba so zástupcami Úradu pre verejné obstarávanie a Združením miest a obcí Slovenska . Hlavným cieľom rokovania bolo, aby dostali správne informácie a usmernenie potrebné pre verejné obstarávanie na odstraňovanie škôd po povodniach.

Rozhodnutie Pála Csákyho: Nebudem nekandidovať na post prezidenta SR

31.07.2018 19:34 BRATISLAVA – Hoci Strana maďarskej komunity pôvodne avizovala, že svojho prezidentského kandidáta vyberie zo štvorice Pál Csáky, József Menyhárt, László Miklós a Péter Őry už júni, napokon sa rozhodnutie presunulo na septembrový republikový kongres. Zmena však nastane aj v skupine potenciálnych kandidátov.

Pellegrini sa k Nočným vlkom vyjadrí až po polícii a generálnej prokuratúre

31.07.2018 18:30 BRATISLAVA - Slovenský premiér Peter Pellegrini v súvislosti s činnosťou Nočných vlkov na Slovensku počká na šetrenie policajných orgánov a generálnej prokuratúry. Až potom sa k celej záležitosti vyjadrí. Informoval o tom tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

Ministerstvo vnútra nemá informácie, že by ktokoľvek zo SR unášal vietnamského občana

31.07.2018 18:30 BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra nemá informácie, že by ktokoľvek zo Slovenska unášal vietnamského občana do zahraničia. V reakcii na medializované informácie, že berlínsky vyšetrovatelia už nepochybujú, že bol pri únose použitý slovenský vládny špeciál, to uviedol hovorca Ministerstva vnútra SR Petar Lazarov.

Kiska očakáva, že ministerka školstva čím skôr vyrieši problém so SAV

31.07.2018 18:30 BRATISLAVA – Prezident SR Andrej Kiska očakáva, že ministerka školstva, vedy, výskumu a športu Martina Lubyová veľmi rýchlo a bezkonfliktne vyrieši problém, ktorý sa dotýka transformácie Slovenskej akadémie vied na verejné výskumné inštitúcie . Uviedol to v utorok po stretnutí s predsedom SAV Pavlom Šajgalíkom.

Polícia to opäť prehnala: FOTO Status, ktorý vyvoláva nenávisť a predsudky

31.07.2018 17:30 BRATISLAVA - Hoci nikto nemôže spochybniť fakt, že Polícia Slovenskej republiky svojou aktivitou na sociálnej sieti pomáha ľuďom, správca stránky to občas poriadne preženie. Inak to nebolo ani pri poslednom príspevku, v ktorom informoval o zadržaní Čecha, ktorý mal pri sebe drogy. Admin stránky v domnení, že to bude vtipné, použil vskutku nevhodnú ilustračnú fotku, ktorá je nielen že nevhodná, ale podnecuje aj k nenávisti a predsudkom.

Slováci sa opäť vyfarbili: Pokus o vlámanie v Rakúsku, prichytili ich priamo pri čine

31.07.2018 17:30 NEUDORF - Hliadka rakúskej polície zadržala v nedeľu popoludní priamo pri čine dvoch Slovákov vo veku 43 a 51 rokov, ktorí sa pokúšali násilím vniknúť do opusteného továrenského areálu v Neudorfe v okrese Neusiedl am See v spolkovej krajine Burgenland.

V kauze únosu Vietnamca treba vypočuť všetkých zainteresovaných, tvrdí opozícia

31.07.2018 17:30 BRATISLAVA - Pracovníkov bratislavského letiska, palubný personál vládneho špeciálu, jeho pilotov aj ochrankárov, ktorí prišli do kontaktu s vietnamskou delegáciou pri únose ich občana do vlasti, treba zbaviť mlčanlivosti a verejne vypočuť. Tvrdia to predstavitelia opozičných strán OĽaNO a SaS, ktorí preto iniciujú mimoriadne rokovanie Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť.

VIDEO Sklamaný Kiska! Potvrdený únos a hrozba ruskej invázie: Medzinárodná hanba Slovenska

31.07.2018 16:30 BRATISLAVA - Rozhovor medzi štyrmi očami. Prezident Andrej Kiska si na dnes v Prezidentskom paláci naplánoval stretnutie s dočasným šéfom polície Milanom Lučanským, neskôr sa vyjadril aj k aktuálnym problémom a kauzám Slovenska.

Poplach pri Žiline: Pri požiari v domove dôchodcov zahynul muž

31.07.2018 16:30 LIKAVKA - Všetky záchranné zložky dnes zasahovali v Likavke v ružomberskom okrese. Horelo centrum sociálnych služieb. Evakuovali 17 obyvateľov, jeden muž , žiaľ, neprežil.

FOTO 19-ročný Čech si poriadne zavaril: V Trnave ho chytili so 125 dávkami extázy

31.07.2018 14:58 TRNAVA - Policajti pohotovostnej motorizovanej jednotky zaistili v Trnave 19-ročného Mateja z okresu Opava v Českej republike. V sobotu 28. júla neďaleko nákupného centra vykladal vrecúška s neznámymi látkami.

Osýpky na ústupe? Pre mestá Michalovce a Strážske už neplatí zákaz hromadných podujatí

31.07.2018 14:58 MICHALOVCE - Mimoriadna situácia, ktorú pre okres Michalovce vyhlásili z dôvodu osýpkovej epidémie, pokračuje. Zákaz hromadných podujatí však zrušili pre mestá Michalovce a Strážske, naopak, toto opatrenie rozšírili pre obce Ruská a Krišovská Liesková, naďalej platí pre mesto Veľké Kapušany a obce Laškovce, Trhovište, Zemplínska Široká, Kapušianske Kľačany, Vrbnica a Iňačovce.

ONLINE Slovensko zápasí s horúčavami: Mestá prijali opatrenia, pripravte sa na ešte väčšie peklo

31.07.2018 14:58 BRATISLAVA - Na takmer celom území Slovenska treba v utorok počítať s vysokými teplotami. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahy prvého a druhého stupňa. Tie predbežne platia od 13. do 17. hodiny. V nasledujúcich dňoch sa teploty majú vyšplhať dokonca ešte vyššie.