Rozšírené hľadanie
Štvrtok 28. Marec 2024 |
meniny má Soňa
Pôžitok z melódie vystriedal šok: FOTO Pouličný hudobník v Bratislave, jeho otázka vás prinúti zamys

31.08.2018 22:34 BRATISLAVA - Minulo víkendové počasie bolo naozaj prekrásne. Do ulíc Starého Mesta vytiahlo aj nášho čitateľa. Počas prechádzky rušnou Bratislavou ho zaujala pôvabná, pokojne znejúca melódia. Keď v diaľke zazrel pouličného hudobníka, pristavil sa k nemu. No keď si prečítal oznam, ktorý mal upevnený drevenými štipcami na bielizeň na stojane na noty, zostal ako obarený.

Horskí záchranári opäť v akcii: V blízkosti Hrebienka sa zranil 7-ročný chlapec

31.08.2018 21:08 VYSOKÉ TATRY - Horskí záchranári v piatok vo Vysokých Tatrách pomáhali 7-ročnému chlapcovi. Pádom na turistickom chodníku v blízkosti Hrebienka si spôsobil tržné poranenie v oblasti obočia.

Tvorca našej Ústavy varuje: Znefunkčnenie Ústavného súdu SR by malo vážne následky

31.08.2018 20:05 BRATISLAVA - Až deviatim z trinástich sudcov Ústavného súdu SR končí funkčné obdobie 16. februára budúceho roku. Je preto dôležité, aby Národná rada SR zvolila kandidátov a prezident Andrej Kiska z nich vybral a vymenoval nových sudcov tak, aby činnosť ÚS nebola ohrozená.

Škandál riaditeľky gymnázia v Prievidzi: Na svoj súkromný účet mala prijať peniaze sponzora

31.08.2018 19:12 PRIEVIDZA - Riaditeľka Gymnázia Vavrinca Benedikta Nedožerského v Prievidzi Eleonóra Porubcová mala ešte v roku 2010 prijať od potravinárskej spoločnosti sponzorské peniaze na svoj súkromný účet. Určené mali byť pre zabezpečenie základných potrieb pre žiaka zo sociálne slabšej rodiny, oficiálne na úhradu nákladov spojených so športovým podujatím. Prípadom sa zaoberá polícia.

MIMORIADNE Prietrž mračien na východe: Zaplavené domy, 3. stupeň povodňovej aktivity

31.08.2018 19:12 ROKYCANY - Obcou Rokycany pri Prešove sa v piatok podvečer prehnala silná prietrž mračien. Vyhlásili tam tretí stupeň povodňovej aktivity.

Lajčák sa stretol so svetoznámym hercom: FOTO S Douglasom sa bavil o filmoch i politike

31.08.2018 18:09 BRATISLAVA - Miroslav Lajčák v súčasnosti pôsobí ako predseda Valného zhromaždenie OSN. Okrem toho zastáva súbežne post ministra zahraničných vecí a stal sa najlepšie plateným ministrom slovenskej vlády. Nedávno sa mu počas jeho pôsobenia podarilo stretnúť s jeho idolom. So svetoznámym hercom debatoval o filmoch i o politike.

FOTO Tínedžeri ušli z detských zaradení: Pomôžte polícii, videli ste ich?

31.08.2018 18:09 SEREĎ - Polícia pátra po dvoch mladíkoch z detského domova v Seredi a po dievčine z krízového centra Ester v Hlohovci.

FOTO Košice sa dočkali: Obmedzenia súvisiace s modernizáciou električkových tratí končia

31.08.2018 18:09 KOŠICE - V Košiciach sa dnes skončili dlhodobé výrazné obmedzenia cestnej premávky súvisiace s modernizáciou a rekonštrukciou električkových tratí. Účastníci cestnej premávky v Košiciach môžu od dnešného popoludnia jazdiť po zrekonštruovanom úseku štvorprúdovej cestnej komunikácie od Štúrovej ulice cez Moldavskú a cez veľkú kruhovú križovatku na Moldavskej.

Bitka o kreslo starostu Starého Mesta: Aufrichtová reaguje na antikampaň, odstúpiť nemieni

31.08.2018 17:03 BRATISLAVA - Zuzana Aufrichtová nemieni odstúpiť z boja o kreslo starostu bratislavského Starého Mesta. Kandidátka SaS, Zmena zdola, OKS, OĽaNO, Sme rodina a Nova tak reaguje na antikampaň proti nej i otvorený list jej protikandidátky Dany Kleinert, ktorú podporuje hnutie Progresívne Slovensko a strana Spolu - občianska demokracia.

Šokujúce zábery z centra Bratislavy: FOTO Muži súložili za bieleho dňa, otrasné zistenie

31.08.2018 17:03 BRATISLAVA - Po tom, čo na Kamennom námestí odstránili nelegálne stánky, medzi ktorými bol aj legendárny Richman, na povrch vyliezlo množstvo potkanov, ktoré nemáte problém stretnúť za bieleho dňa. Okrem toho, sa na námestí pohybujú bezdomovci, ktorí tam vykonávajú rôzne potreby. Výnimkou nie je ani sex, pričom im neprekážajú ani okoloidúci ľudia a ani to, že ich partner je napríklad v bezvedomí.

Príspevky pre postihnutých sú diskriminačné: Ombudsmanka podáva návrh na Ústavný súd

31.08.2018 17:03 BRATISLAVA - Podmienky pre získanie peňažných príspevkov na osobnú asistenciu či motorové vozidlo sú diskriminačné. Myslí si to verejná ochrankyňa práv Mária Patakyová. Budúci týždeň preto podá návrh na Ústavný súd SR. Prekáža jej vekový limit, ktorý stanovuje zákon o peňažných príspevkoch na kompenzáciu ťažkého zdravotného postihnutia.

FOTO Krvavé ráno v Námestove: Vodič na prechode zrazil chodca, na mieste bol mŕtvy

31.08.2018 17:03 NÁMESTOVO - Zrážku s osobným autom na ceste prvej triedy v katastri mesta Námestovo neprežil v piatok ráno 52-ročný chodec z okresu Žiar nad Hronom. Informoval o tom žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

Finančníka z J&T rozhnevali slová Matoviča o voľbách: Drsná reakcia na boj s oligarchami

31.08.2018 15:00 BRATISLAVA - Igor Matovič včera spolu s Alojzom Hlinom oznámil, že sa opozícia dohodne na spoločnom kandidátovi na primátora mesta Bratislava. Okrem toho podotkol, že takéto rozhodnutie určite nepoteší finančné skupiny. Na toto reagoval finančník z J&T Patrik Tkáč. Na svojej sociálnej sieti uviedol, že žiadne mesto nedostali na top v rebríčkoch tlčhubovia, ale osobnosti, čo namiesto populizmu budovali mestá tehlu po tehle.

SaS navrhuje vypustiť zákaz zverejňovania výsledkov prieskumov už 14 dní pred voľbami

31.08.2018 13:30 BRATISLAVA - Vypustiť zo Zákona o volebnej kampani zákaz zverejňovania výsledkov volebných prieskumov 14 dní pred voľbami navrhuje opozičná strana Sloboda a Solidarita . Vyplýva to z návrhu novely zákona, ktorou sa bude Národná rada SR zaoberať na nadchádzajúcej septembrovej schôdzi. Návrh predkladajú poslanci Peter Osuský, Ondrej Dostál a Martin Klus.

Lubyová: Nedostatok učiteľov na školách je fenoménom Bratislavy

31.08.2018 13:30 BRATISLAVA – Pri počte učiteľov, ktorých je okolo 90.000, hľadajú školy viac ako 200 nových pedagógov. Nedostatok učiteľov je najmä fenomén Bratislavy, uviedla to v rozhovore pre TASR ministerka školstva, vedy, výskumu a športu Martina Lubyová .