Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela
PRIESKUM Alarmujúci stav slovenských útulkov po silvestrovskej noci, v tomto meste je to najhoršie

31.01.2020 23:06 BRATISLAVA – Aliancia združení na ochranu zvierat zrealizovala prieskum zameraný na počet zvierat, ktoré po vianočných sviatkoch a novom roku skončili v útulkoch. Najkritickejší stav zaznamenali v Leviciach. Po silvestrovskej noci v útulku skončilo až 19 zatúlaných psov, niektoré z nich kvôli zraneniam uhynuli.

Šimkovičová sa opustila na Facebooku: Som mama a zachránim Slovensko pred zvrátenosťami! Zlízla si t

31.01.2020 23:06 BRATISLAVA - Bývalá televízna hlásateľka a súčasná poslankyňa Národnej rady SR Martina Šimkovičová začína kampaň za nové hnutie poriadne tvrdo. V statuse, v ktorom si rozhodne nedáva servítku pred ústa, povedala na pravú mieru, čo si myslí o gender ideológii a skupine ľudí LGBT. Do parlamentu nastúpila na kandidátke Kollárovcov zo Sme rodina ešte v roku 2016 a teraz to skúša pod novou značkou.

Truban prišiel o ďalšieho člena: Mladý progresívec si povedal DOSŤ! Problémy s koalícou

31.01.2020 21:43 PRIEVIDZA - Mesiac pred parlamentnými voľbami opúšťa koalíciu PS/Spolu ďalší člen. Najmladší progresívny poslanec Branislav Gigac sa rozhodol odísť pre nezhody v koalícii. Svoje rozhodnutia oznámil na sociálnej sieti.

Agresívny míting kotlebovcov v Trnave: Maskovaní "hrdinovia" trhali transparenty, zasahovala polícia

31.01.2020 20:11 TRNAVA - Predvolebný míting extrémistickej strany Mariana Kotlebu sa konal aj v Trnave. Už tradične tam prišli aj ľudia, ktorí sú proti nacizmu a extrémizmu. Trnávský míting bol však agresívny.

Registrované partnerstvá rozdeľujú opozíciu: Podľa Baránka nenájdu zhodu ani v prípade zvolenia

31.01.2020 20:11 BRATISLAVA - Nútiť politické strany k tomu, aby sa ešte pred voľbami vzdali témy životných partnerstiev, nie je podľa podpredsedníčky Progresívneho Slovenska Ireny Bihariovej správne. Volebná koalícia PS/Spolu a tiež strana Sloboda a Solidarita majú vo svojich volebných programoch zavedenie inštitútu životných partnerstiev pre osoby rovnakého, ale aj rozdielneho pohlavia.

Trápna obrana Kotlebu za propagáciu nacizmu! Na Lasicu vytiahol sumu 1488 eur, pravda je inde

31.01.2020 18:46 BRATISLAVA - Marian Kotleba sa opäť postavil pred súd za sporné šeky so sumou, ktorá odkazuje na nacistické symboly. Zdá sa, že jedna z ich miestnych organizácií sa nevzdáva a na obranu vytiahla zmluvu s rovnakou kontroverznou sumou. Ide o zmluvu Milana Lasicu vystavenú ešte v roku 2015. Zmluva síce existuje, ale nie je to také jednoznačne, ako na svojich stránkach tvrdia kotlebovci.

Problematický násyp na D4: Konzorcium musí preukázať, že je v poriadku

31.01.2020 18:46 BRATISLAVA - Spoločnosť Zero Bypass Limited, koncesionár projektu výstavby diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7, dostal 90 dní na to, aby predložil dokumentáciu, ktorou potvrdí, že problematický násyp na D4 pri Jarovciach je v poriadku. To aj z ekologického i stavebného hľadiska. Povedal to generálny riaditeľ sekcie cestnej dopravy a pozemných komunikácií na ministerstve dopravy a výstavby Peter Varga.

Klimatológ v tom má jasno: Aj tento rok hrozí na Slovensku rýchly nástup sucha a horúčav

31.01.2020 18:46 BRATISLAVA - Február by mal byť podľa počítačových modelov relatívne teplý a v južnej polovici Európy sa vyskytne relatívne málo zrážok. V relácii Pohľad na oblohu na Tablet.TV to uviedol klimatológ Milan Lapin.

VOĽBY 2020 Fico sa opäť pustil do Kisku: Na Slovensku nechce žiadnu ucelenú moslimskú komunitu

31.01.2020 18:46 BANSKÁ BYSTRICA - Predseda Smeru-SD Robert Fico vyhlásil, že nechce na Slovensku žiadnu ucelenú moslimskú komunitu a nechce, aby "títo ľudia" menili charakter štátu. Povedal to v piatok v Banskej Bystrici ako reakciu na slová predsedu strany Za ľudí Andreja Kisku. Ten v televízii hovoril o povinnosti Slovenska ako úspešnej krajiny pomôcť "niekoľkým stovkám, možno tisíckam ľudí, ktorí utekajú pred vojnou a násilím".

Na zákrute pozor na tank: Budúci týždeň sa uskutočnia presuny vojenskej techniky

31.01.2020 18:46 BRATISLAVA - Ministerstvo obrany SR upozorňuje obyvateľstvo na budúcotýždňové presuny vojenskej techniky zahraničných ozbrojených síl cez územie Slovenska. Naplánované sú v dňoch od 3. do 9. februára. TASR o tom informovala hovorkyňa rezortu Danka Capáková.

FOTO V Petrovciach niekto vypustil do potoka odpad zo skládky: Polícia pátra po páchateľovi

31.01.2020 18:46 PETROVCE - Z retenčných nádrží skládky v obci Petrovce v okrese Vranov nad Topľou, ktoré slúžia na priesakovú vodu, neznámy páchateľ vypustil mimo samotný areál skládky časť ich obsahu do voľného priestranstva. Polícia na sociálnej sieti informovala, že zatiaľ nie je známe, akým spôsobom a za pomoci akého zariadenia tak doposiaľ neznámy páchateľ urobil.

Podľa europoslanca Polláka je chybou, keď si Slovensko nevie poradiť so zrušením ĽSNS

31.01.2020 18:46 BRUSEL - Je chybou, keď si Slovensko nevie poradiť so zrušením strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko . V rozhovore to povedal europoslanec Peter Pollák . Reagoval tak na silnejúcu podporu kotlebovcov. Podľa neho je v demokracii sloboda slova dôležitá, no ĽSNS ju zneužíva na propagáciu zločinov. Riaditeľ rómskej vzdelávacej organizácie eduRoma Vladimír Rafael informoval, že spúšťajú informačnú kampaň, aby ľudia išli voliť, ale nevolili ĽSNS.

Pellegrini o odchode Británie z EÚ, potom to prišlo: VIDEO Otázka na sexit a smiech!

31.01.2020 17:11 BRATISLAVA - V najbližších jedenástich mesiacoch sa pre Slovákov nič nezmení, kľúčové bude nastavenie vzťahov medzi Európskou úniou a Spojeným kráľovstvom. Povedal to premiér Peter Pellegrini po stretnutí s veľvyslancom Spojeného kráľovstva Andrewom Grantom. Nevyhli sa ani vtipnej situácii.

Exprimátor Medzilaboriec spoznal svoj trest: Za kupovanie hlasov smiešna pokuta

31.01.2020 17:11 PEZINOK - Špecializovaný trestný súd v Pezinku, pracovisko Banská Bystrica odsúdil v piatok exprimátora Medzilaboriec Ivana S. za prečin volebnej korupcie na peňažný trest vo výške 600 eur.

VOĽBY 2020 Mimovládka podáva podnet na volebnú komisiu: Kusý mal porušiť kampaňové pravidlá

31.01.2020 17:11 BRATISLAVA - Mimovládna organizácia Transparency International Slovensko podáva volebnej komisii dva podnety na prešetrenie predvolebnej kampane Rudolfa Kusého. Starosta bratislavskej mestskej časti Nové Mesto, ktorý vo voľbách do NR SR kandiduje na siedmom mieste za stranu Dobrá voľba, sa údajne dopustil dvojnásobného porušenia Zákona o volebnej kampani. TIS o tom informuje vo svojom profile na sociálnej sieti.