Rozšírené hľadanie
Štvrtok 18. Apríl 2024 |
meniny má Valér
KORONAVÍRUS Kto pomôže Slovensku? Ľudia sa spojili, aby uľahčili prácu nielen zdravotníkom

31.03.2020 22:00 BRATISLAVA - V čase, keď nielen Slovensko, ale aj celý svet sužuje pandémia nebezpečného koronavírusu, je každá pomoc vítaná. Na Slovensku vznikla iniciatíva, prostredníctvom ktorej ľudia pomáhajú tým, ktorí to najviac potrebujú.

KORONAVÍRUS Ľubovnianska nemocnica zriaďuje miesto na odber biologického materiálu

31.03.2020 21:00 STARÁ ĽUBOVŇA - Ľubovnianska nemocnica od stredy zriaďuje miesto na odber biologického materiálu od pacientov podozrivých z ochorenia na COVID-19 pred budovou polikliniky.

KORONAVÍRUS Do USA odleteli dve lietadlá, repatriujú 257 Maďarov a 18 občanov Slovenska

31.03.2020 21:00 BUDAPEŠŤ - Do Spojených štátov a Kanady odleteli v utorok dve lietadlá, ktoré odtiaľ repatriujú 257 občanov Maďarska a 18 občanov SR uviaznutých pre pandémiu koronavírusu, uviedol pre agentúru MTI maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó.

Čaro prírody v okolí Kremnice: Zverejnili FOTO medvedej rodiny, ktorá si užíva priestor bez človeka

31.03.2020 21:00 KREMNICA - V situácii, v akej sa momentálne nachádzame, je ťažké myslieť na niečo iné, ako na nebezpečný koronavírus, ktorý sužuje celý svet. Zvieraciu ríšu však netrápi a banskobystrickým policajtom sa nakytol úžasný pohľad.

KORONAVÍRUS Slovenskí vojaci v zahraničí zostanú na misiách dlhšie, nemá ich kto prestriedať

31.03.2020 20:00 BRATISLAVA – Slovenskí vojaci nasadení na misiách v Lotyšsku, Afganistane a v Iraku zostanú na nich dlhšie, ako bolo plánované. Dôvodom je šírenie nového koronavírusu, kvôli ktorému Ozbrojené sily SR nemajú kapacity na cvičenie ich náhradníkov. TASR o tom informoval zástupca hovorcu OS SR Peter Poldruhák.

MIMORIADNA SPRÁVA Slovensko má prvú obeť koronavírusu

31.03.2020 20:00 BRATISLAVA - Pacient, pozitívne testovaný na nový koronavírus, ktorý bol prepustený z pľúcneho oddelenia bojnickej nemocnice a v domácom prostredí skolaboval, zomrel na obojstranný zápal pľúc. Ide o bývalého primátora Bojníc Vladislava Oravca . Po utorkovom rokovaní vlády to v súvislosti s výsledkami pitvy zosnulého uviedol minister zdravotníctva SR Marek Krajčí .

KORONAVÍRUS Rodičia v Žiline nemusia od apríla uhrádzať poplatky za školy a školské zariadenia

31.03.2020 19:00 ŽILINA - Rodičia nemusia od 1. apríla uhrádzať poplatky za prevádzku škôl a školských zariadení v pôsobnosti mesta Žilina. Finančné prostriedky zaplatené za marec školy zohľadnia po opätovnom nástupe detí do škôl. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

Zverejnili MAPU nakazených s konkrétnymi ulicami: Stiahli ju! Matovič si myslí, že by to mali ľudia

31.03.2020 19:00 BRATISLAVA - Z Národného centra zdravotníckych informácií ešte včera unikla mapa s informáciami o nakazených, ktorá kolovala po sociálnych sieťach. NCZI však uviedlo, že nešlo o únik. Premiér Igor Matovič na dnešnej tlačovke uviedol, že o takýchto údajoch by mali ľudia vedieť, aby sa vedeli chrániť.

KORONAVÍRUS Priznanie na daň z príjmov bude stačiť podať a zaplatiť mesiac po skončení pandémie

31.03.2020 19:00 BRATISLAVA - Daňovníci budú môcť podať daňové priznanie k dani z príjmu, ako aj zaplatiť daň, definitívne až po skončení pandémie. Vláda totiž v utorok schválila návrh zákona o niektorých mimoriadnych opatreniach vo finančnej oblasti v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19, ktorý počíta s odsunutím termínu podania daňového priznania až na koniec mesiaca nasledujúceho po skončení obdobia pandémie. V rovnakej lehote musí daňovník daň z príjmov aj zaplatiť. Ministri schválili aj návrh na skrátené legislatívne konanie k návrhu, už onedlho by sa tak mal dostať aj na rokovanie parlamentu.

KORONAVÍRUS Mesto Žiar nad Hronom zverejnilo nový termín zápisov prvákov do základných škôl

31.03.2020 18:00 ŽIAR NAD HRONOM - Mesto Žiar nad Hronom zverejnilo nový termín zápisov prvákov do základných škôl . Vzhľadom na mimoriadnu situáciu v súvislosti s novým koronavírusom sa tento rok zápisy do základných škôl uskutočnia v Žiari nad Hronom bez osobnej prítomnosti detí.

KORONAVÍRUS Rehabilitačná zdravotná starostlivosť je pacientom poskytovaná aj naďalej

31.03.2020 18:00 BRATISLAVA - Rehabilitačná zdravotná starostlivosť je slovenským pacientom poskytovaná napriek epidémii spôsobenej novým koronavírusom aj naďalej. Potvrdila to hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová.

Svojej funkcie sa vzdalo 19 sudcov, sú medzi nimi aj zástupcovia Najvyššieho súdu

31.03.2020 18:00 BRATISLAVA - Funkcie sudcu sa vzdalo 19 sudcov najmä z košických súdov a Najvyššieho súdu SR. Svoje vzdanie sa funkcie doručili prezidentke SR Zuzane Čaputovej v pondelok a utorok. Funkcia im všetkým zanikla k utorkovému dátumu. Informoval o tom hovorca prezidentky SR Martin Strižinec.

KORONAVÍRUS Policajti i záchranári by mohli mať pre krízu nárok na platené voľno

31.03.2020 18:00 BRATISLAVA - Policajti, hasiči a záchranári by mohli mať počas krízovej situácie pre pandémiu nového koronavírusu nárok na platené voľno v prípade potreby celodennej starostlivosti o dieťa či zverenej osoby. Obmedziť by sa tiež malo prijímanie žiadostí o občianske preukazy či cestovné pasy. Vyplýva to z návrhu zákona o niektorých opatreniach v pôsobnosti Ministerstva vnútra SR v súvislosti s ochorením COVID-19, ktorý v utorok odsúhlasila vláda. Súbor opatrení navrhuje vláda Národnej rade SR prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní.

KORONAVÍRUS Na COVID-19 sa pripravia ďalší poskytovatelia zdravotnej starostlivosti, rozhodla vláda

31.03.2020 18:00 BRATISLAVA – Na zoznam subjektov hospodárskej mobilizácie pribudnú ďalší poskytovatelia zdravotnej starostlivosti. Dôvodom je situácia okolo pandémie ochorenia COVID-19. Na svojom utorňajšom zasadnutí o tom rozhodla vláda SR.

KORONAVÍRUS Patakyová navrhuje krízovému štábu opatrenia v rómskych komunitách

31.03.2020 18:00 BRATISLAVA - Verejná ochrankyňa práv Mária Patakyová navrhuje ústrednému krízovému štábu opatrenia v zariadeniach pre seniorov a v marginalizovaných rómskych komunitách. Informovala o tom Michaela Pavelková z Kancelárie verejného ochrancu práv.