Rozšírené hľadanie
Sobota 20. Apríl 2024 |
meniny má Marcel
Kollár rokoval s Orbánom o spolupráci V4 i politike podpory rodiny

30.06.2020 22:50 BRATISLAVA - Spolupráca krajín Vyšehradskej štvorky , presadzovanie národných záujmov, politika podpory rodiny i otázka ilegálnej migrácie boli v utorok témami stretnutia predsedu Národnej rady SR Borisa Kollára s maďarským premiérom Viktorom Orbánom.

KORONAVÍRUS O krajinách, ktorým sa Slovensko otvorí, sa bude rozhodovať doma, tvrdí Korčok

30.06.2020 19:38 BRATISLAVA - O tom, ktorým tretím krajinám zo zoznamu Európskej únie sa SR otvorí, sa bude rozhodovať na Slovensku na základe odporúčaní ústredného krízového štábu a epidemiológov. Po utorkovom schválení zoznamu to uviedol minister zahraničných vecí Ivan Korčok . Doplnil, že príslušné cestovné odporúčanie potom upraví Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR. Informoval o tom tlačový odbor ministerstva.

Ruský špión mal využiť dieru v systéme: FOTO Zneužil slovenské víza, spájajú ho s atentátom v Berlín

30.06.2020 19:38 BERLÍN/BRATISLAVA - Stavebný inžinier Roman Davydov chcel Bratislavu navštíviť ako turista. Bývať mal v hoteli Falkensteiner v srdci hlavného mesta. V žiadosti o slovenské vízum uviedol aj to, že pochádza z Petrohradu, a že sa narodil v roku 1981. Všetko má však jeden podstatný háčik. Tento muž v skutočnosti neexistuje. Vyplýva to zo zistení tímu investigatívcov.

PRÁVE TERAZ Súd rozhodol! Kičura ostáva vo väzbe

30.06.2020 17:45 BANSKÁ BYSTRICA – Bývalý predseda Správy štátnych hmotných rezerv Kajetán Kičura zostáva vo väzbe. Rozhodol o tom v utorok sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu , pracovisko Banská Bystrica. Obhajca podal sťažnosť, definitívne tak rozhodne Najvyšší súd SR.

Kollár pôjde na koberček aj k SaS! OĽaNO žiada zmenu zákona: Opozícia hovorí o odvolávaní

30.06.2020 16:41 BRATISLAVA - Šéf parlamentu Boris Kollár sa pre kauzu svojej záverečnej práce napriek kritike z radov koaličných aj opozičných poslancov odísť nechystá. Jeho odchod žiadala najmä koaličná strana Za ľudí, Kollár okrem toho čelil aj otázkam partnerov zo SaS a najsilnejšej koaličnej strany OĽaNO. Matovičovci žiadajú preverenie záverečných prác na vysokých školách za obdobie, na ktorom sa dohodnú minister školstva a ministerka spravodlivosti.

KORONAVÍRUS Zamestnancov úradu práce v Čadci otestovali s negatívnym výsledkom

30.06.2020 16:41 ČADCA – Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Čadci otestoval v súvislosti so zhoršujúcou sa epidemiologickou situáciou na Kysuciach všetkých zamestnancov služieb zamestnanosti. Podľa riaditeľa ÚPSVaR Mateja Šimášeka boli všetky testy negatívne.

AKTUÁLNE Policajný prezident Lučanský odchádza z funkcie! VIDEO Zmiešané reakcie politikov

30.06.2020 16:41 BRATISLAVA - Prezident Policajného zboru Milan Lučanský odstupuje z funkcie. Informoval o tom v utorok na sociálnej sieti.

Vyžeňte baktérie zo svojej domácnosti: Poradíme vám, ako na to

30.06.2020 16:41 BRATISLAVA - Udržať si doma poriadok vyžaduje dobrý plán. Čisté, príjemné a zdravé prostredie pre seba a našich blízkych – po tom zrejme túži každý z nás. Poradíme vám, ako ho dosiahnuť efektívne a na čo pri upratovaní nezabudnúť.

Súd oslobodil bývalého riaditeľa Lesov SR Jozefa Minďáša

30.06.2020 15:44 BANSKÁ BYSTRICA – Okresný súd v Banskej Bystrici v utorok oslobodil spod obžaloby bývalého generálneho riaditeľa štátneho podniku Lesy SR Jozefa Minďáša ktorého obžaloba vinila z obzvlášť závažného zločinu porušovania povinností pri správe cudzieho majetku.

FOTO Opitý vodič narazil do dvoch áut: Namerali mu takmer tri promile

30.06.2020 15:44 POVAŽSKÁ BYSTRICA – Takmer tri promile alkoholu namerali považskobystrickí policajti v dychu 32-ročného vodiča automobilu Ford Focus, ktorý spôsobil dopravnú nehodu. Informovala o tom trenčianska krajská polícia na sociálnej sieti.

KORONAVÍRUS Prezidentka poďakovala učiteľom za odvahu pri hľadaní nových foriem vyučovania

30.06.2020 15:44 BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa poďakovala učiteľom za odvahu a tvorivosť pri hľadaní nových foriem vyučovania. Hlava štátu to uviedla na sociálnej sieti. Ako tvrdí, školský rok 2019/2020, ktorý sa v utorok končí, bude pamätným.

AKTUÁLNE Policajný prezident Lučanský odchádza z fukcie! VIDEO Zmiešané reakcie politikov

30.06.2020 15:44 BRATISLAVA - Prezident Policajného zboru Milan Lučanský odstupuje z funkcie. Informoval o tom v utorok na sociálnej sieti.

Súdna rada má výhrady voči rušeniu odmien sudcov

30.06.2020 14:36 BRATISLAVA - Súdna rada SR má výhrady voči vládnemu návrhu novely zákona, ktorá má zrušiť odmeny pre sudcov a prokurátorov. Členovia súdnej rady nesúhlasia ani s tým, aby parlament prijal právnu normu v skrátenom legislatívnom konaní. Zhodli sa na tom na pondelkovom zasadnutí.

PRÁVE TERAZ Policajný prezident Lučanský po 30 rokoch odchádza z polície!

30.06.2020 13:31 BRATISLAVA - Prezident Policajného zboru Milan Lučanský odstupuje z funkcie. Informoval o tom v utorok na sociálnej sieti.

AKTUÁLNE Dostane sa na slobodu? Súd rozhoduje o Kičurovej väzbe!

30.06.2020 13:31 BANSKÁ BYSTRICA – Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu, pracovisko Banská Bystrica, začal v utorok o 13.00 h rozhodovať o žiadosti o prepustenie z väzby bývalého predsedu Správy štátnych hmotných rezerv SR Kajetána Kičuru. Je obvinený z prijímania úplatku a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Rozhodovanie je neverejné.