Rozšírené hľadanie
Štvrtok 18. Apríl 2024 |
meniny má Valér
Premiér vyzýva rodičov: Mali by deťom vysvetliť, aby v škole nosili rúško

31.08.2020 20:38 BRATISLAVA - Premiér Igor Matovič apeluje na rodičov, aby deťom vysvetlili, že majú v školách nosiť rúško, a to nielen na druhom stupni. Povedal to v pondelok vo svojom mimoriadnom príhovore na RTVS pred začiatkom nového školského roka.

Meteorológovia varujú: Na väčšine Slovenska sa v utorok môžu objaviť výdatné zrážky

31.08.2020 20:38 BRATISLAVA - Výdatné zrážky sa môžu objaviť v utorok na väčšine Slovenska. Slovenský hydrometeorologický ústav preto vydal výstrahu prvého stupňa pred dažďom.

Pred 25 rokmi uniesli prezidentovho syna: FOTO Remiášová o darebákoch v talároch! Verím, že im odzvo

31.08.2020 20:38 BRATISLAVA/SVÄTÝ JUR - Už je tomu neuveriteľných 25 rokov, čo na území Slovenska došlo k zavlečeniu syna prvého slovenského prezidentka Michala Kováča. Michal Kováč mladší bol 31. augusta 1995 na ceste autom zo svojho domu vo Svätom Jure skupinou mužov zavlečený za rakúske hranice. Táto kauza sa do dejín slovenskej politiky zapísala veľkým písmenami aj preto, lebo sa spája aj s ďalšími vážnymi udalosťami, ktoré sa po ňom odohrali. Najtragickejšou je jednoznačne výbuch auta, v ktorom sedel bývalý policajt Róbert Remiáš, ktorý na mieste zahynul. Táto udalosť je často spájaná s únosom prezidentovho syna.

Protest na oslavách SNP nebol ohlásený, mesto sa od neho dištancuje

31.08.2020 19:04 BANSKÁ BYSTRICA - Banskobystrická samospráva nedisponovala žiadnymi informáciami o konaní protestu nespokojných občanov, ktorí v sobotu , počas celonárodných osláv 76. výročia Slovenského národného povstania v areáli Pamätníka SNP v Banskej Bystrici, rušili dôstojnú pietnu spomienku piskotom a výkrikmi na adresu všetkých troch najvyšších ústavných činiteľov.

Union zdravotná poisťovňa bude oceňovať firmy, ktoré si poradili s koronou

31.08.2020 19:04 Bratislava - Drvivá väčšina slovenských firiem a podnikateľov si v uplynulých mesiacoch prešla asi najťažším obdobím vo svojej histórii. Aj preto sa zdravotná poisťovňa Union rozhodla oceniť zdravý a inovatívny prístup firiem k ich zamestnancom.

Poverenie Kovaříka potvrdzuje, že ide o bezúhonného človeka, tvrdí Hlas-SD

31.08.2020 19:04 BRATISLAVA - Poverenie Petra Kovaříka vedením Policajného zboru potvrdzuje, že ide o schopného a bezúhonného človeka. Za predchádzajúcich vlád úspešne viedol odbor prevencie korupcie na Úrade vlády SR. Uviedla to novovznikajúca strana Hlas-SD.

Slovensko žiada dôkladné vyšetrenie smrti Chovanca: VIDEO Kollár apeluje na belgickú políciu

31.08.2020 19:04 BRATISLAVA - Slovák Jozef Chovanec zomrel pred dvoma rokmi v Belgicku. Jeho smrti predchádzalo aj brutálne zaobchádzanie letiskovej polície. Jedna príslušníčka dokonca ukazovala nacistické gestá. Predseda parlamentu Boris Kollár požaduje vyšetrenie prípadu. K téme sa uskutoční spoločné vyhlásenie Kollára a ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Ivana Korčoka.

KORONAVÍRUS Príprava na druhú vlnu pandémie bola jednoduchšia ako na tú prvú, tvrdí Gröhling

31.08.2020 19:04 BRATISLAVA – Príprava na druhú vlnu pandémie nového koronavírusu v školstve bola jednoduchšia ako na tú prvú. V rozhovore to pred začiatkom školského roka 2020/2021 uviedol minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling . Podotkol, že školstvo má za sebou 77 dní prvej vlny pandémie.

Účastník Povstania Strmeň kritizuje protestujúcich: Hanbite sa, pokazili ste nám náš sviatok SNP

31.08.2020 17:33 BANSKÁ BYSTRICA – Hanbite sa, v tento jediný, najkrajší pamätný deň v roku, kedy si pripomíname 76. výročie Slovenského národného povstania a našich padlých spolubojovníkov, ste nám ho pokazili. Odkázal to cez sociálnu sieť skupine ľudí, ktorí v sobotu počas celoslovenských osláv v Banskej Bystrici narúšali ich dôstojný priebeh piskotom a nadávaním, jeden z posledných žijúcich účastníkov Povstania, 92-ročný Vladimír Strmeň. Video s jeho kritickým odkazom protestujúcim zverejnil v pondelok na facebooku generálny riaditeľ Múzea SNP Stanislav Mičev.

Osoby prichádzajúce z Ukrajiny do SR sa musia zaregistrovať, informuje polícia

31.08.2020 17:33 BRATISLAVA - Osoby prichádzajúce z Ukrajiny na Slovensko sa pred prekročením hraníc musia zaregistrovať. Platí to od utorka . Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

VRAŽDA KUCIAKA Hrozí odklad rozsudku? Prokurátor navrhol nový dôkaz!

31.08.2020 17:33 BRATISLAVA/PEZINOK - Už vo štvrtok sa očakávalo, že sa Slovensko dozvie, ako rozhodol súd v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka. teraz však prokurátor navrhol nový dôkaz a je možné, že rozsudok sa nedozvieme ani teraz.

Školský rok sa začne neskôr aj v Čiernej nad Tisou: Pedagogička má pozitívny test na KORONAVÍRUS

31.08.2020 17:33 ČIERNA NAD TISOV – Školský rok sa pre nový koronavírus začne v základnej škole s vyučovacím jazykom slovenským v meste Čierna nad Tisou v okrese Trebišov neskôr. Ako o tom informuje mesto na svojej internetovej stránke, na základe rozhodnutia krízového štábu mesta, ktorý zasadal v pondelok, začnú 9. septembra vyučovať aj v miestnej materskej škole a tiež základnej umeleckej škole.

KORONAVÍRUS V Michalovskom okrese je najviac pozitívnych v obci Staré: Začiatok školského roka sa po

31.08.2020 17:33 MICHALOVCE – Väčšina z 18 prípadov potvrdeného nového koronavírusu, ktoré za nedeľu 30. augusta pribudli v Michalovskom okrese, súvisí s epidemiologickou situáciou v obci Staré. Pre TASR to povedala regionálna hygienička Janka Stašková s tým, že v obci preto okrem iného odporučila začať nový školský rok neskôr. Opatrenia zamedzujúce šíreniu nákazy má v pláne vyhlásiť v rámci celého okresu.

Maďarský motorkár skončil na východe v protismere: Zrazil sa s autom, utrpel ťažké zranenia

31.08.2020 16:11 VEĽKÝ FOLKMÁR - Ťažké zranenia utrpel motorkár z Maďarska, ktorý sa v nedeľu dopoludnia na ceste z obce Veľký Folkmár do Košíc zrazil s protiidúcim osobným autom.

Dlhová brzda pre nemocnice je krokom vpred, tvrdí Vlachynský

31.08.2020 16:11 BRATISLAVA - Dlhová brzda pre nemocnice je krokom vpred. Od tohto opatrenia však netreba mať prehnané očakávania. V reakcii na návrh dlhovej brzdy nemocníc koaličnej poslankyne Jany Cigánikovej uviedol analytik Inštitútu ekonomických a spoločenských analýz Martin Vlachynský.