Rozšírené hľadanie
Štvrtok 28. Marec 2024 |
meniny má Soňa
Portál blízky kotlebovcom je opäť v problémoch: Trestné stíhanie! NAKA obvinila Mazurekovho asistent

30.09.2020 22:04 BRATISLAVA - Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil asistenta poslanca Milana Mazureka a zakladateľa Kulturblogu Jána Pastuszeka zo zločinu rozširovania extrémistického materiálu páchaného po dlhší čas a verejne.

Výskumné centrum Huawei zasiahol OBROVSKÝ požiar: Hlásia tri obete

30.09.2020 22:04 V troskách zhoreniska nedokončeného výskumného strediska Huawei našli tri nehybné telá. Tragédia sa odohrala v čínskom meste Dongguan.

Vláda predstavila veľkú REFORMU súdnictva: Bol to návrh plný kompromisov, premiér čaká úpravy

30.09.2020 21:02 BRATISLAVA - Schválená reforma súdnictva nesúvisí len so zmenami v Ústavnom súde, Súdnej rade či so zriadeným správneho súdu, ale ide o hodnotovú otázku. Ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková to uviedla po stredajšom rokovaní vlády SR.

Matovič o núdzovom stave: Je to nástroj potrebný na ochranu života a zdravia

30.09.2020 21:02 BRATISLAVA - Núdzový stav je nástroj potrebný na ochranu života a zdravia v mimoriadnych situáciách, pre bežného človeka sa v praxi nateraz nič nezmení. Po stredajšom rokovaní vlády to skonštatoval premiér Igor Matovič . Vysvetlil, že je potrebný, aby sa mohli prijímať rôzne opatrenia v rôznych mimoriadnych situáciách. V súvislosti s jeho vyhlásením na 45 dní poznamenal, že ide o motivačný čas.

Núdzový stav je nástroj potrebný na ochranu života a zdravia, vyjadril sa Matovič

30.09.2020 20:06 BRATISLAVA - Núdzový stav je nástroj potrebný na ochranu života a zdravia v mimoriadnych situáciách, pre bežného človeka sa v praxi nateraz nič nezmení. Po stredajšom rokovaní vlády to skonštatoval premiér Igor Matovič . Vysvetlil, že je potrebný, aby sa mohli prijímať rôzne opatrenia v rôznych mimoriadnych situáciách. V súvislosti s jeho vyhlásením na 45 dní poznamenal, že ide o motivačný čas.

Vláda prerušila rokovanie o dofinancovaní VšZP: Ide o vážnu tému, pokračovať chcú v pokoji

30.09.2020 20:06 BRATISLAVA - Vláda v stredu na svojom zasadnutí prerušila rokovanie o materiáli z dielne Ministerstva zdravotníctva SR, ktorým by sa zvýšilo základné imanie Všeobecnej zdravotnej poisťovne o 300 miliónov eur. Minister financií Eduard Heger to zdôvodnili tým, že ide o vážnu tému a chcú o nej dorokovať v pokoji.

Čaputová na globálnom summite OSN: Kríza biodiverzity je i krízou ľudstva

30.09.2020 19:05 BRATISLAVA - Kríza biodiverzity je i krízou ľudstva, povedala v stredu prezidentka SR Zuzana Čaputová na globálnom summite OSN o biodiverzite v New Yorku prostredníctvom video konferencie.

Ďalšie nemocnice majú problém: Desiatky lekárov sa nakazili KORONAVÍRUSOM!

30.09.2020 19:05 BANSKÁ BYSTRICA - Ďalšie dve nemocnice majú problém. Nakazených koronavírusom hlásia v nemocnici v Banskej Bystrici aj v Krompachoch. Desiatky lekárov sú v karanténe, na chod nemocníc to zatiaľ vplyv nemá. Doobeda potvrdili nákazu aj v bojnickej nemocnici.

Prostriedky z fondov na zmiernenie dôsledkov KORONAKRÍZY by chcel rezort kultúry rozdať do konca rok

30.09.2020 19:05 BRATISLAVA - Prostriedky z Fondu na podporu umenia či Audiovizuálneho fondu na zmiernenie dôsledkov koronakrízy by chcel rezort kultúry rozdať do konca roka. Počas stredajšieho rokovania vlády to povedala ministerka kultúry Natália Milanová . Dodala, že ďalšie kompenzácie by mali ísť aj z dotácií Ministerstva kultúry SR, na tento účel má kabinet schváliť úpravu dotačného zákona. Parlament by mal o ňom rokovať v skrátenom legislatívnom konaní.

Posledná kvapka: Toto sú dôvody, pre ktoré zamestnanci menia prácu

30.09.2020 19:05 Bratislava - Slovenský pracovník toho veľa vydrží. Niekedy až prekvapivo veľa. Veľa vecí zamestnávateľom ticho prejde. Ľudom sa totiž často nechce zbytočne dohadovať. Lenže potom, jedného krásneho dňa, sa to stane. Pohár trpezlivosti jednoducho pretečie, a už niet cesty späť. Zamestnanec si uvedomí, že toho má tak akurát dosť a podá výpoveď. Zmena a neistota spojená s odchodom z práce ho už nedesí. Naopak: cíti úľavu.

Slovenská a belgická prokuratúra sa dohodli: Pri objasňovaní smrti Chovanca budú spolupracovať

30.09.2020 19:05 BRATISLAVA - Zástupcovia slovenskej i belgickej prokuratúry sa dohodli na spolupráci pri objasňovaní úmrtia občana SR Jozefa Chovanca v Belgicku. A to "formou vykonania vyšetrovacích úkonov, ktoré sa budú uskutočňovať na území SR prostredníctvom európskeho vyšetrovacieho príkazu na základe žiadostí belgických justičných orgánov". Informovala o tom hovorkyňa prokuratúry Jana Tökölyová.

KORONAVÍRUS Na Slovensku je celkovo zatvorených 48 škôl, potvrdilo MŠVVaŠ

30.09.2020 18:01 BRATISLAVA - Na Slovensku je k strede z dôvodu ochorenia COVID-19 úplne zatvorených 48 škôl. Ide o nárast, uplynulý piatok ich bolo napríklad 30. Potvrdil to tlačový odbor Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Zbytočná smrť malého Sebinka : Pred súd sa postavili štyri zdravotníčky z nitrianskej nemocnice

30.09.2020 18:01 NITRA - Malého Sebastiánka hospitalizovali v nitrianskej nemocnici v januári 2017. Sebinko, ako ho jeho rodina volala, mal podozrenie na cukrovku. Po necelom dni hospitalizácie, však chlapček v nemocnici zomrel. Dnes sa postavili pred súd dve obžalované lekárky a dve sestričky.

KORONAVÍRUS Strana Hlas-SD kritizuje nedostatočné odôvodnenie núdzového stavu

30.09.2020 18:01 BRATISLAVA - Mimoparlamentná strana Hlas-SD kritizuje, že vláda dostatočne nezdôvodnila prijatie núdzového stavu. Jej líder a nezaradený poslanec Peter Pellegrini poukázal na to, že v uznesení chýbajú fakty, na základe ktorých sa vláda rozhodla, ale aj akých práv a slobôd sa majú týkať obmedzenia. V súvislosti s pandémiou na stredajšej tlačovej konferencii tiež informoval, že nezaradení poslanci pôsobiaci v Hlase podporili svojimi podpismi otvorenie mimoriadnej schôdze, na ktorej majú ministri vysvetľovať, ako budú zachraňovať svoje rezorty.

KORONAVÍRUS Vianočné trhy na Hlavnom a Františkánskom námestí tento rok nebudú

30.09.2020 18:01 BRATISLAVA – Vianočné trhy na Hlavnom a Františkánskom námestí v centre Bratislavy tento rok nebudú. Rozhodol o tom bratislavský magistrát ako ich organizátor vzhľadom na zhoršujúcu sa situáciu s pandémiou nového koronavírusu a najnovšie protiepidemické opatrenia.