Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek
Rada Európy vyzvala Slovensko na výraznejšiu podporu menšinových jazykov

31.03.2021 22:31 BRUSEL - Výbor odborníkov Rady Európy vyzval Slovenskú republiku, aby zvýšila úsilie v prospech regionálnych a menšinových jazykov na svojom území. Vyplýva to zo Správy o zavedení okamžitých odporúčaní z piateho kola monitorovania úrovne implementácie Európskej charty regionálnych alebo menšinových jazykov v SR, ktorú zverejnili v stredu.

Šeliga prichádza o svojho populárneho poradcu: Prezidentkin priateľ Rizman mu dal košom a po roku ko

31.03.2021 22:31 BRATISLAVA - Koniec veľkej spolupráce! Po avizovanej rekonštrukcii vlády prichádza na rád aj výmena na poste jedného z kľúčových poradcov podpredsedu parlamentu Juraja Šeligu - Juraja Rizmana. Ten, okrem toho, že je vo vážnom vzťahu s hlavou štátu Zuzanou Čaputovou, pôsobil aj ako Šeligov doterajší poradca v parlamente. Teraz odchádza!

Prvá štúdia dlhodobého COVIDU na Slovensku: Trápi tisícky ľudí! TOTO sú najčastejšie príznaky

31.03.2021 21:30 BRATISLAVA – Tisíce ľudí po celom Slovensku majú vážne problémy s novou chorobou - tzv. dlhodobým covidom. Ide prevažne o predtým zdravých ľudí v mladom a strednom veku. Vyplýva to zo štúdie iniciatívy CovidHelper, ktorá navyše poukázala na najčastejšie príznaky nového koronavírusu.

Dvojica obvinená z prípravy vraždy starostu Marianky ide do väzby

31.03.2021 21:30 BRATISLAVA - Sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku zobrala do väzby podnikateľa Kamila Kamila Bernátha a Romana Brenčiča. Rozhodnutie nie je právoplatné, rozhodovať bude Najvyšší súd SR.

Klop, klop, tu je polícia! Richardovi sa machrovanie na internete nevyplatilo: Z COVIDU sa nerobia ž

31.03.2021 21:30 BRATISLAVA – Richard sa na sociálnej sieti vyťahoval, že infikovaný chodí medzi ľudí. Jeho komentár sa však dostal k polícii, ktorá mu napokon zaklopala na dvere. Výsledok je prekvapujúci.

Exministri Krajčí a Krajniak nastúpia ako členovia parlamentných výborov

31.03.2021 19:41 BRATISLAVA - Exministri Marek Krajčí a Milan Krajniak sa stanú členmi niektorých parlamentných výborov. Viaceré úpravy v zložení výborov odsúhlasili poslanci Národnej rady SR na stredajšom rokovaní.

Matovič sa rozlúčil s funkciou premiéra: Poprosil o šírenie dobra a radosti

31.03.2021 19:41 BRATISLAVA - Igor Matovič sa po demisii príhovorom rozlúčil s funkciou premiéra. Zhodnotil v ňom, že Slovensko počas jeho pôsobenia prežilo najťažší rok od druhej svetovej vojny. Zároveň vyjadril presvedčenie, že "sme za vrcholom a bude už len a len lepšie". Informoval o tom v stredu tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

Plénum Národnej rady odobrilo legislatívu o genetických technológiách a GMO

31.03.2021 19:41 BRATISLAVA - Parlament v stredu odobril novú legislatívu prinášajúcu zmeny v zákone o používaní genetických technológií a geneticky modifikovaných organizmov , a v zákone o pestovaní geneticky modifikovaných rastlín v poľnohospodárskej výrobe. Ide o transpozíciu smernice Európskeho parlamentu a Rady EÚ z marca 2015. Týka sa možnosti členských štátov obmedziť alebo zakázať pestovanie GMO na ich území.

Hasiči zasahovali pri zrážke kamióna a osobného auta v Žiline

31.03.2021 18:49 ŽILINA - Hasiči zasahovali pri zrážke kamióna s osobným autom na ulici Na Horevaží v Žiline, po ktorej zostalo osobné auto po náraze prevrátené na streche. Hasičský a záchranný zbor o tom informoval na sociálnej sieti.

Chcete si vyjednať vyšší plat? Odborníci vás naučia, ako na to

31.03.2021 18:49 Ak chcete v práci lepší plat a neviete, ako si ho vyjednať, určite si dnes o 20:00 otvorte aplikáciu Clubhouse a nájdite roomku organizovanú portálom Kariéra.sk. Riaditeľ pracovného portálu Kariéra.sk Emil Čižinský a jeho hosť Michal Batis z personálnej agentúry Grafton Slovakia sa dnes budú rozprávať aj o tom, ako si v zamestnaní vybojovať lepšiu plácu.

Chcete si vyjednať vyšší plat? Odborníci vás naučia, ako na to

31.03.2021 18:49 Bratislava - Ak chcete v práci lepší plat a neviete, ako si ho vyjednať, určite si dnes o 20:00 otvorte aplikáciu Clubhouse a nájdite roomku organizovanú portálom Kariéra.sk. Riaditeľ pracovného portálu Kariéra.sk Emil Čižinský a jeho hosť Michal Batis z personálnej agentúry Grafton Slovakia sa dnes budú rozprávať aj o tom, ako si v zamestnaní vybojovať lepšiu plácu.

Z nemocnice v Nemecku prepustili Slováka, ktorý sa liečil na KORONAVÍRUS

31.03.2021 18:49 BOCHUM - Slovenského pacienta, ktorý sa v Nemecku liečil z ochorenia COVID-19, previezli v stredu letecky naspäť na Slovensko. Jeho stav je stabilizovaný. Informovala o tom univerzitná nemocnica Bergmannsheil v meste Bochum v tlačovej správe.

Zúfalá honba rodiny za Ivermectinom. Doktor im ho odmietol predpísať

31.03.2021 18:49 BANSKÁ BYSTRICA – Zdanlivé nachladnutie z prechádzky na čerstvom jarnom vzduchu prerástlo do čohosi horšieho. Do redakcie sa nám ozvala čitateľka, ktorej mama si vypočula v dnešnej dobe známu diagnózu – COVID-19. Príbuzných dôchodkyne premkli obavy z možných komplikácií aj zhoršenia stavu a začali podnikať kroky, ktoré by čo možno najviac staršej žene zmiernili príznaky

Národná rada by mala o predlžovaní núdzového stavu rozhodnúť ešte na tejto schôdzi

31.03.2021 18:49 BRATISLAVA - Do programu aktuálnej 25. schôdze Národnej rady SR pribudlo odobrovanie predĺženia núdzového stavu. Informoval o tom podpredseda parlamentu Juraj Šeliga v pléne po zasadnutí poslaneckého grémia. Rozhodnúť o predlžovaní by tak mali zákonodarcovia ešte na tejto schôdzi.

Prezidentka vymenuje novú vládu vo štvrtok: Zatiaľ bez ministra práce

31.03.2021 17:41 BRATISLAVA - Prezidentka Zuzana Čaputová vymenuje členov novej vlády na čele s premiérom Eduardom Hegerom vo štvrtok 1. apríla o 10.00 h, zatiaľ však bez ministra práce, sociálnych vecí a rodiny.