Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav
ONLINE Matovič vo funkcii zostáva: SaS napriek tomu posiela ostrý odkaz! Tvrdia, že vláde škodí

30.06.2021 21:46 BRATISLAVA - Opozícia mala včera večer poriadny dôvod na hnev. Mimoriadna schôdza o odvolávaní ministra financií Igora Matoviča sa totiž pre opakovanú neuznášaniaschopnosť pléna v utorok nekonala. Po viac ako hodinovom čakaní na otvorenie schôdze z pléna odišla celá opozícia, ktorá schôdzu iniciovala. Kritizovali koalíciu za to, že naťahuje otvorenie rokovania. Ako dôvod padli aj technické problémy či iné záležitosti. Dnes to napokon začalo - na pravé poludnie.

Digitálne technológie treba modelovať v prospech človeka a spoločnosti, tvrdí Korčok

30.06.2021 21:46 BRATISLAVA - Rozvoj digitálnych technológií je globálnou realitou, ktorú však treba modelovať v prospech človeka a spoločnosti. Povedal to v stredu slovenský minister zahraničných vecí Ivan Korčok na konferencii venovanej tzv. digitálnemu humanizmu, ktorá sa v Slavkovskom formáte konala v Rakúsku.

Digitálny COVID preukaz budú uznávať v krajinách EÚ: Štát už spustil aj tzv. GreenPass

30.06.2021 21:46 BRATISLAVA - Slováci už môžu žiadať a používať Digitálne COVID preukazy Európskej únie . Ľudia si o ne môžu požiadať cez internet a uložiť do štátnej aplikácie GreenPass vydanej spoločnosťou Slovensko IT.

Podľa prezidentky Čaputovej sa skončil jeden z najkomplikovanejších školských rokov

30.06.2021 21:46 BRATISLAVA - Pre žiakov, študentov, učiteľov, ale aj rodičov sa skončil jeden z najkomplikovanejších školských rokov. Prezidentka SR Zuzana Čaputová to uviedla na sociálnej sieti. Dodala, že pandémia nového koronavírusu preniesla vyučovanie do online priestoru, oddelila žiakov od ich učiteľov, deti od svojich spolužiakov, narušila zaužívaný chod domácností a rodičov prekvalifikovala na pedagógov.

Ako zanechať skvelý prvý dojem: 7 inteligentných trikov

30.06.2021 21:46 Ľudia sa rozhodnú, či s vami chcú pracovať do dvoch sekúnd od momentu, kedy vás prvý krát stretnú. V tomto krátkom čase si druhá strana o vás vytvorí názor na základe vášho vzhľadu, vašej reči tela, vášho správania a toho, ako ste oblečený. Tieto prvé dojmy môžu byť takmer nezvrátiteľné, preto je dôležité, aby ste sa uistili, že za tieto dve sekundy dokážete na ľudí urobiť dobrý dojem. Nižšie nájdete jednoduchý návod, ako tieto dôležité chvíle ovplyvniť vo váš prospech.

KORONAVÍRUS Odborník neprináša povzbudivé slová: Boj s deltou sme už teraz prehrali, zachráni nás len TOTO!

30.06.2021 21:46 BRATISLAVA - Aj keď je momentálna epidemiologická situácia na Slovensku dobrá, je tu však veľký strašiak pod označením "delta variant". Ten spôsobuje vrásky ľuďom po celom svete aj keď už naplno prebieha vakcinácia, a to aj u nás. Odborník Martin Pavelka z Inštitútu zdravotných analýz nás však svojim vyjadrením vôbec nepotešil.

Premiér verí, že koalícia podrží Matoviča vo funkcii

30.06.2021 21:46 BRATISLAVA - Premiér Eduard Heger verí, že pri hlasovaní o odvolaní ministra financií Igora Matoviča koalícia povýši "spoločné dobro Slovenska nad akékoľvek osobné spory". Hovorí o pokuse opozície rozbiť koalíciu. Matovič je podľa neho dôležitý člen vlády, ktorý nesie symbol boja za spravodlivosť Slovenska.

KORONAVÍRUS Matovič chce ľudí odškodňovať za očkovanie: Vidina veľkého losovania a sprostredkovateľský bonus

30.06.2021 21:46 BRATISLAVA - Štát bude finančne odškodňovať ľudí za to, že sa dali zaočkovať proti ochoreniu COVID-19. Uviedol to vicepremiér a minister financií Igor Matovič . Má sa tak diať cez očkovaciu prémiu a sprostredkovateľský bonus. Oba modely pomoci putujú do parlamentu cez pozmeňujúci návrh.

Od pondelka platia nové pravidlá: Vláda schválila prísny COVID semafor! Slovensko prechádza do horšej fázy

30.06.2021 21:46 BRATISLAVA - Vláda dnes rokuje primárne o nových pravidlách, ktoré majú platiť už od zajtra alebo v lepšom prípade od pondelka. Týkať sa majú zmeny režimu na hraniciach a vedieť by sme mali aj to, čo platí pre zaočkovaných, pre nezaočkovaných a pre pendlerov. Od pondelka však platí nové rozdelenie okresov a väčšina z nich je už vo fáze monitoringu, teda v tej najlepšej.

Vážna nehoda na diaľnici D2: FOTO Zrážka dvoch kamiónov a dodávky! Zasahovať musel aj vrtuľník

30.06.2021 21:46 BRATISLAVA - Pre dopravnú nehodu je diaľnica D2 na 51,5 kilometri v smere zo Stupavy do Bratislavy uzavretá. Zrazili sa dva kamióny a dodávkové vozidlo. Informovala o tom Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru .

NAKA zasahovala v Nitre, zadržať mala bývalého riaditeľa daňového úradu

30.06.2021 21:46 NITRA - V Nitre v stredu v skorých ranných hodinách zasahovala Národná kriminálna agentúra . Zásah mal súvisieť s miliónovými vratkami DPH. Podľa informácií, ktoré zverejnila televízia TA3, policajti zadržali bývalého riaditeľa nitrianskeho daňového úradu Radoslava Uharku a ďalšieho muža Ladislava S.

NAKA zasahovala v Banskej Bystrici a Brezne: Zaistili 27 kilogramov marihuany

30.06.2021 21:46 BANSKÁ BYSTRICA - Národná kriminálna agentúra zasahovala v Banskej Bystrici a Brezne. V rámci protidrogovej akcie s krycím názvom Frodo zaistila 27 kilogramov marihuany a laboratórium. Informovala o tom polícia v stredu na sociálnej sieti.

Populárny herec aktérom záhady a iné kuriozity: Vieš, ktorú známu firmu zachránil Blackjack?

30.06.2021 21:46 BRATISLAVA - #Kasína a ich rôzne populárne hry priťahovali pozornosť ľudí už od nepamäti. Spájajú sa s nimi aj viaceré zaujímavosti, o ktorých si zrejme ešte nepočul. Možno by si neveril, ale zachránili aj úspešnú spoločnosť pred krachom a nebola pri nich núdza ani o kuriózne udalosti.

Novým generálnym tajomníkom služobného úradu Ministerstva spravodlivosti bude Roman Krpelan

30.06.2021 21:46 BRATISLAVA - Novým generálnym tajomníkom služobného úradu Ministerstva spravodlivosti SR bude od 1. júla Roman Krpelan. V stredu ho vymenovala vláda. Vo funkcii vystrieda odvolaného Štefana Mesároša.

Na Slovákov útočí najnechutnejšie klamstvo o očkovaní: Zneužili malého chlapca! Jeho smrť je blud

30.06.2021 21:46 PIEŠŤANY - Konšpirátori sa neštítia ničoho! Po nanočipoch vo vakcínach a rôznych iných hoaxoch, prišiel ďalší, avšak oveľa nebezpečnejší. Žena sa neštítila pri tomto klamstve zneužiť malého chlapca.