Rozšírené hľadanie
Štvrtok 28. Marec 2024 |
meniny má Soňa
Baránik navrhol odmietnuť správu GP o činnosti: Kollár preto zvolal grémium

30.09.2021 20:30 BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady SR Alojz Baránik podal v pléne pozmeňujúci návrh k uzneseniu NR SR o správe o činnosti prokuratúry v roku 2020. Nechce, aby ju parlament "vzal na vedomie", ale odmietol. Predseda NR SR Boris Kollár reagoval, že ide o porušenie koaličnej zmluvy, a preto zvolal poslanecké grémium.

Segment eventov postupne ožíva: Incheba hostí výstavy, významné konferencie aj veľké koncerty

30.09.2021 20:30 Segment organizovania podujatí, ktorý v uplynulom období masívne postihla pandémia koronavírusu, postupne ožíva. V bratislavskej Inchebe sa v uplynulých mesiacoch uskutočnilo hneď niekoľko významných akcií a ďalšie sú do konca roka v pláne. „Tešíme sa, že situácia sa postupne zlepšuje. Priestory nášho výstavno-kongresového centra majú veľkú kapacitu a sú natoľko multifunkčné a variabilné, že umožňujú usporiadať nielen výstavy a veľtrhy, ale aj kongresy a kultúrne podujatia svetového formátu na vysokej úrovni,“ uviedol Alexander Rozin ml., výkonný riaditeľ akciovej spoločnosti Incheba.

VIDEO Pokarhal ich ako malé deti: Kňaz z východu si nedával servítku pred ústa, na veriacich začal na omši kričať!

30.09.2021 20:30 ĽUTINA/SABINOV - Tak takéto karhanie ste možno počuli len kedysi dávno v školských laviciach. Paradoxne, v dospelom veku si ho vypočuli s istou dávkou "déjà vu" aj veriaci na východe v obci Ľutina, kde mal v Bazilike Zosnutia Presvätej Bohorodičky "prejav" kňaz, ktorý na veriacich v závere omše pre nedisciplinovanosť poriadne nakričal. Toto si zrejme budú v pamäti odnášať ešte veľmi dlho.

KORONAVÍRUS ŠÚKL eviduje 8649 hlásených podozrení na nežiaduce účinky vakcín

30.09.2021 20:30 BRATISLAVA - Štátnemu ústavu pre kontrolu liečiv nahlásili v súvislosti s očkovaním proti novému koronavírusu k strede 8649 podozrení na nežiaduce účinky. Z celkového počtu hlásení vyhodnotili 1008 z nich ako závažné. Ústav o tom informuje na svojom webe.

Muž neposkytol pomoc zranenému: Súd ho odsúdil na 18 mesiacov väzenia

30.09.2021 20:30 TRENČÍN - Na 18 mesiacov väzenia odsúdil vo štvrtok Okresný súd Trenčín 25-ročného muža za to, že neposkytol pomoc zranenému, ktorý ležal v bezvedomí na ulici. Informoval o tom hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus.

PRVÝ INCIDENT! Otvorenie novej stanice sa nezaobišlo bez problému: V akcii aj Vallo a Chren

30.09.2021 20:30 BRATISLAVA – Veľkolepé otvorenie novej autobusovej stanice v Bratislave je za nami. Mlynské Nivy odo dnes obsluhujú cestujúcich v novom, veľkolepom a reprezentatívnom stánku, ktorý vyrástol na základoch starej, pôvodnej stanice. Veľké ceremónie sa však nezaobišli bez incidentu.

JE ROZHODNUTÉ Šiestich obvinených poslal sudca do väzby: VIDEO Plačková a jej manžel odkráčali domov

30.09.2021 20:30 PEZINOK - Skončia za mrežami? Prokurátor žiada väzobné stíhanie desiatky obvinených z drogovej trestnej činnosti a účasti v zločineckej skupine, medzi ktorými je aj influencerka Zuzana Plačková a jej manžel René Strausz. Práve v týchto chvíľach sudca Špecializovaného trestného súdu rozhoduje o ich osude.

AKTUÁLNE Epidemiologická situácia je zlá: Tretia vlna bude ešte horšia! Na Kysuciach hrozí najprísnejšia fáza

30.09.2021 20:30 BRATISLAVA - Ďalší týždeň a ďalšie zlé správy. Počet prípadov stále narastá a momentálne sme na hranici okolo tisíc až 1500 prípadov denne. Od pondelka bude krok od najhoršej fázy až 13 okresov a zelený už nie je ani jeden.

Opatrenia na základných školách sa zjemnili: Rúška v triedach už nebudú povinné!

30.09.2021 20:30 BRATISLAVA - Žiaci na základných školách by v triedach počas vyučovania nemuseli nosiť rúška. V spoločných priestoroch chodieb a jedálne by mali mať prekryté dýchacie cesty. Na štvrtkovom rokovaní sa na tom zhodlo konzílium odborníkov. Oznámila to hlavná odborníčka Ministerstva zdravotníctva SR pre pediatriu Elena Prokopová.

SHMÚ upozorňuje na silný dážď: Zasiahne veľkú časť územia Slovenska

30.09.2021 20:30 BRATISLAVA - Banskobystrický, Košický, Prešovský a Žilinský kraj zasiahne vo štvrtok poobede silný dážď. Na svojom webe na to upozornil Slovenský hydrometeorologický ústav . V tejto súvislosti vydal výstrahy prvého a druhého stupňa.

Hlavná stanica je veľký bôľ primátora Bratislavy: Mesto je pripravené na zmenu, čaká na štát

30.09.2021 20:30 BRATISLAVA - Mesto Bratislava má od štvrtka novú autobusovú stanicu. Železničná Hlavná stanica však zostáva aj po rokoch plánov a sľubov bez rozsiahlejšej rekonštrukcie. Primátor Bratislavy Matúš Vallo tvrdí, že ho pre to, ako Hlavná stanica vyzerá, bolí veľmi srdce. "Stále prosím a žiadam ľudí, ktorí to majú v rukách, a to je minister dopravy a premiér," vyhlásil vo štvrtok Vallo.

Kuriózny prípad: Mladík uhryzol seniora do nosa, hrozí mu trojročné väzenie

30.09.2021 20:30 VRANOV NAD TOPĽOU – Trest odňatia slobody na jeden až tri roky hrozí 21-ročnému mužovi z Vranova nad Topľou, ktorý v júni na schodisku jedného z miestnych bytových domov fyzicky napadol 63-ročného seniora. Pri útoku ho okrem iného uhryzol do nosa. O prípade informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

Z Instagramu za mreže pre DROGY: Kto natrel Plačkovú s manželom? Hovorí sa o týchto ľuďoch

30.09.2021 20:30 PEZINOK - O osude bývalej playmate Zuzany Plačkovej, jej manžela Reného a ďalších ôsmich obvinených sa rozhodne už dnes popoludní. Sudca Špecializovaného trestného súdu vyhlási, či budú stíhaní väzobne. Proti Plačkovej má svedčiť jeden z obvinených, ale aj sereďská skupina.

Ďalšia tragická nehoda a auto na šrot! Šokujúce zistenie polície: Totožnosť obete bola pre nich ranou

30.09.2021 20:30 KOMÁRNO – Ďalšia hrozivá dopravná nehoda, rozbité autá ale hlavne ďalší vyhasnutý ľudský život. Dopoludnia došlo k tragickej havárii, pri ktorej osobné auto prešlo do protismeru a skončilo pod kamiónom. Vodič bol na mieste mŕtvy. Šok pre policajtov nastal, keď zistili, že išlo o ich kolegu.

S dieťaťom museli ísť dvakrát na pohotovosť, zomrelo: Nemocnica sa ani neospravedlnila, bude platiť

30.09.2021 20:30 ILAVA - Sumu 40.000 eur každému z rodičov je povinná zaplatiť Nemocnica s poliklinikou Ilava, n. o., ako náhradu nemajetkovej ujmy v súvislosti so smrťou ich dieťaťa. Rozhodol o tom Okresný súd Trenčín, senát Krajského súdu v Trenčíne rozsudok potvrdil.