Rozšírené hľadanie
Štvrtok 18. Apríl 2024 |
meniny má Valér
Voľby 2022: O post starostu bratislavského Starého Mesta sa uchádza 10 kandidátov

31.08.2022 15:31 BRATISLAVA - O post starostu bratislavského Starého Mesta sa v jesenných komunálnych voľbách uchádza desať kandidátov. Na post miestneho poslanca do 25-členného miestneho zastupiteľstva podalo kandidátnu listinu 126 uchádzačov. Kandidátne listiny podalo zároveň 18 subjektov . Uviedol to hovorca Starého Mesta Matej Števove.

Unikátna novinka pre odvážnych: Prvá ferrata na západnom Slovensku je nad Nitrou

31.08.2022 15:31 Verejnosť sa konečne dočkala. Zajtra sprístupnia Zoborské ferraty nad Nitrou, ktoré dala pod vrcholom Pyramídy vybudovať krajská organizácia cestovného ruchu . Podľa Úradu Nitrianskeho samosprávneho kraja bude ferraty prevádzkovať Zoborský skrášľovací spolok.

Začiatok školského roka sa blíži: Cieľom bude zabezpečiť podporu pre všetkých žiakov

31.08.2022 15:31 BRATISLAVA – Cieľom v prichádzajúcom školskom roku 2022/2023 bude prioritne zabezpečiť podporu pre všetkých žiakov, týka sa to napríklad asistentov učiteľov. Uviedol to po stredajšom rokovaní vlády minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling .

Hasiči aktuálne zasahujú pri požiari bytu vo Vranove nad Topľou

31.08.2022 15:31 VRANOV NAD TOPĽOU - Hasiči aktuálne zasahujú pri požiari bytu vo Vranove nad Topľou. Ako informoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Ivan Fecura, na mieste zasahuje päť hasičov s dvoma kusmi techniku.

Prvý zádrhel v požiadavkách OĽaNO: Čo SaS nemôže, to ostatní áno? Nad týmto musel niekto sedieť fakt dlho

31.08.2022 15:31 BRATISLAVA - Ráno sa zdalo, že riešenie je jasné. V koalícii sa nedohodli a tak SaS odchádza z vlády. Minister financií Igor Matovič však spolu so svojím hnutím OĽaNO opäť prekvapil. Ministri na čele s premiérom Eduardom Hegerom počas rokovania vlády oznámili desať požiadaviek, ktoré musí SaS splniť. Potom Matovič prijme Sulíkovu ponuku a spoločne odídu do parlamentu. Nebude to však také jednoduché.

Zdravotné sestry sú s návrhom vlády nespokojné: Prieskum hovorí jasne! Mnohé uvažujú o odchode za hranice

31.08.2022 15:31 BRATISLAVA - Nesúhlasia s ním. Reč je o zdravotných sestrách, ktorým vláda sľúbila rekordné navýšenie platov. Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek preto robila prieskum medzi zdravotnými sestrami o tom, ako sa im návrh koalície pozdáva. Ten hovorí jasne: až 80 percent z nich sa s predloženým navýšením platov nestotožňuje. Vládu preto žiadajú o nápravu.

Situácia je podľa Sulíka dramatická: Na zastropovanie cien energií nestačí VHZ, musíme zmeniť zákony

31.08.2022 15:31 BRATISLAVA – Rokovanie o schválení všeobecného hospodárskeho záujmu na zabezpečenie bezpečnosti, pravidelnosti, kvality a ceny dodávok elektriny a plynu v stredu vláda opäť prerušila. Minister hospodárstva Richard Sulík pred rokovaním uviedol, že situácia je dramatická, no na schválenie príslušných predpisov vládou je čas do začiatku rokovania Národnej rady SR. Parlament by mal po letnej prestávke opäť zasadnúť 13. septembra.

MIMORIADNY ONLINE Veľký zvrat na vláde! Šok po návrate SaS na vládu, Sulík podal prezidentke demisiu už ráno!

31.08.2022 15:31 BRATISLAVA - Je tu koniec augusta a pre štvorkoalíciu to znamená jediné - vypršanie ultimáta od SaS a ich následné podanie demisií. Je toto už len otázka niekoľkých hodín alebo sa stane zázrak a kríza sa v jediný deň prekvapujúco vyrieši? To nateraz netuší nikto, a možno ani sám premiér. Isté však je, že dnešné rokovanie vlády môže byť pre štvorkoalíciu posledné. Liberáli totiž po konci dnešného rokovania plánujú podať demisiu. Heger však zamiešal karty a pripustil, že Matovič predsa len odíde. Sulík medzitým už poslal prezidentke svoju demisiu a na ťahu je teraz podľa neho Matovič.

FOTO len pre silné žalúdky: Beštia v ľudskej koži utýrala psov! Muž telá stiahol z kože a rozporcoval

31.08.2022 15:31 CHMINIANSKE JAKUBOVANY - Nechutný prípad týrania psov sa stal v okrese Prečov v osade Chminianske Jakubovany. 40-ročný muž vo svojom príbytku utýral minimálne päť psov, ktoré neskôr stiahol z kože a rozporcoval.

Napätie pokračuje! Traja najvyšší ústavní činitelia budú v paláci hovoriť o vládnej kríze

31.08.2022 15:31 BRATISLAVA - Traja najvyšší ústavní činitelia sa v stredu popoludní stretnú v Prezidentskom paláci. Diskutovať budú o aktuálnej situácii vo vládnej koalícii. TASR o tom informoval hovorca prezidentky Martin Strižinec.

Robert Fico vyzýva prezidentku, aby okamžite vyhlásila referendum s oboma otázkami

31.08.2022 15:31 BRATISLAVA - Líder opozičného Smeru-SD Robert Fico vyzval prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby okamžite vyhlásila referendum s obomi navrhovanými otázkami. Uviedol to v stredu v súvislosti s podmienkami OĽANO na odchod z vlády ministra financií Igora Matoviča. Len demokratické priame riešenie môže viesť podľa Fica k vyriešeniu bezprecedentnej vládnej krízy spôsobenej politickými "deckami". Informoval o tom hovorca strany Ján Mažgút.

Poslankyňa Tabák opäť prekvapuje: Tajomné odkazy na sociálnej sieti! Má záujem o lukratívny flek?!

31.08.2022 15:31 BRATISLAVA - K politike sa dostala náhodou, no očividne jej zachutila. Reč je o nezaradenej poslankyni NR SR Romane Tabák, ktorá sa do parlamentu dostala po voľbách 2020. Zdá sa však, že jedna stolička sa jej máli a v pláne má zabojovať aj o druhú - a to už v blížiacich sa komunálnych voľbách.

Ďalšia zbytočná smrť na cestách: Mladík nezvládol riadenie, zomrela žena! Z áut ostala len kopa šrotu

31.08.2022 15:31 ŠAĽA - Nehodu, ku ktorej došlo v utorok popoludní medzi Šaľou a Vlčanmi, neprežila jedna osoba. Informovala o tom polícia.

KORONAVÍRUS Na Slovensku odhalili viac ako 300 prípadov nákazy: Pribudli štyri obete

31.08.2022 15:31 BRATISLAVA - Prostrednícvom 1186 vykonaných PCR testov na Slovensku odhalili 342 prípadov nákazy. Zomreli 4 ľudia.

Krátko pred hodinou H pre koalíciu: Matovič vraj chystá po demisii sulíkovcov nečakaný ťah

31.08.2022 15:31 BRATISLAVA - Hoci už takmer všetci rátajú s tým, že vládna kríza sa bez odchodu SaS len tak ľahko neskončí, ešte môže poriadne zamiešať karty aj sám Igor Matovič . Ten, o ktorého demisii SaS hovorí už poriadne dlho, môže nakoniec funkciu položiť, no zrejme až po odchode ministrov za SaS.