Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela
Nebojíte sa zažiť noc na hrade Strečno? Obľúbené prehliadky aj tento rok

27.06.2019 12:08 Hrad Strečno počas leta žije aj v noci a obľúbené prehliadky v neskorých hodinách lákajú stovky návštevníkov. V sobotu 20. júla a 24. augusta čaká na všetkých záujemcov mimoriadny program. Tentokrát sa môžu tešiť na napínavú rozprávku pod názvom „Srdce draka alebo ako sa Ďuro kráľom stal“, v ktorej sa prítomní dozvedia ako po mnohých nástrahách opäť raz zvíťazí láska a dobro.

Jaro Filip 70 – vydarený koncertný pozdrav do neba

25.06.2019 16:37 Bratislava, 25. jún 2019: Standing ovation a búrlivý potlesk poslali diváci cez otvorenú strechu Axa arény NTC Jarovi Filipovi do neba k jeho nedožitej sedemdesiatke. Na pódiu vystúpili hudobné zoskupenia Bolo nás jedenásť, Teatro Fatal, Richard Müller a špeciálny hosť Zuzana Mauréry.

Buďte na oslave 70 narodenín Jara Filipa a príďte do NTC na výnimočný koncert

21.06.2019 12:31 Jaro Filip by zajtra oslávil sedemdesiat rokov. Určite by to bola oslava plná zábavy, humoru a dobrej hudby. Páčilo by sa mu stretnutie s priateľmi a bolo by ich naozaj veľa. Pravdepodobne by na to potreboval športovú halu. Presne tak bude jeho oslava 70-tky vyzerať a aj vy môžete byť pri tom.

Cigánski Diabli vydali nové CD „Kone“, pokrstia ho na koncerte 8. augusta na Bratislavskom hrade!

21.06.2019 10:31 Cigánski Diabli majú nové „KONE“! Tak sa volá nový album, ktorý nazvali podľa najsilnejšej skladby na novom CD. Album obsahuje 12 piesní, ktoré naživo predstavia 8. augusta na exkluzívnom koncerte na Bratislavskom hrade. Na nádvorí hradu si pre fanúšikov pripravili premiéru klipu a bombastickú svetelnú šou. Nebude chýbať ani prekvapenie v podobe špeciálnych huslí, na ktorých odpália Montiho čardáš!

Cesta Dušana Mocka bude vystavená pre verejnosť

21.06.2019 09:31 Stručný názov výstavy Cesta, ktorý je odvodený z autoportrétu s motívom prerušovaných a stúpajúcich schodísk, je jasným symbolom jeho tvorivej púte z Bratislavy cez Stuttgart a Berlín znova do rodného mesta. V nadväznosti na túto skutočnosť výstava predstavuje niekoľko diel z raného obdobia, ucelenú kolekciu z rokov po prelome storočia, no a najmä temer dve desiatky diel z najnovšej tvorby.

POZOR! - 1. Detský festival je tu - už tento víkend si užijete najväčšiu detskú párty roka

19.06.2019 19:01 Netreba čakať ďalší týždeň. Prázdninová zábava na výstavisku Agrokomplex v Nitre sa začne už tento piatok 21. júna a potrvá do nedele 23. júna. Piaty ročník obľúbeného detského festivalu sľubuje mega dávku programu pre deti od tých najmladších až po najstaršie. Festival je určený pre všetky deti a dokonca aj pre dospelé deti.

Vrbovské Vetry 2019 zverejňuje line-up: Vystúpia Le Payaco, David Koller aj Slobodná Európa

19.06.2019 17:00 Už prvú júlovú sobotu, 6. júla, sa vo Vrbovom uskutoční 13. Ročník Vrbovských Vetrov. Organizátori zverejnili kompletný program, tešiť sa môžete na silné hudobné mená zo Slovenska aj Česka. Vstupenky nájdete na Predpredaj.sk.

Na tieto Podfukárky si dajte pozor!

19.06.2019 11:09 Rebel Wilson a Anne Hathaway sú PODFUKÁRKY! Obe milujú bohatých, skazených a sebaistých mužov. Okúzľujúcej Josephine a trošku neohrabanej Penny však nejde o lásku, ale len a len o peniaze...veľa peňazí. Letná komédia PODFUKÁRKY sa v kinách premieta od 20. júna.

RECENZIA Orgovánové dievčatá: Kniha o II. svetovej vojne vznikala celé roky. Prekvapivý výsledok v t

18.06.2019 12:30 BRATISLAVA - Vždy ma fascinovala téma II. svetovej vojny, osobitne však toho, čím všetkým si museli prejsť väzni v koncentračných táboroch. Videla som množstvo dokumentov týkajúcich sa tejto problematiky a prečítala som snáď všetko, čo sa dalo. Keď sa mi do rúk dostala kniha Orgovánové dievčatá od autorky Marthy Hallovej Kellyovej, mala som pocit, že ma už nič nemôže prekvapiť. Avšak pútavý štýl a reálnosť, s ktorou opisuje hrôzy koncentračného tábora mi ukázali, ako veľmi som sa mýlila. Táto kniha je klenot, ktorý vyniká nad všetkými ostatnými a aj preto sa ju oplatí prečítať.

Tomáš Klus, Cílová skupina a Janáčkova filharmónia pripravujú album Klusymfonie a spoločné turné

18.06.2019 11:30 Úspešná spolupráca Tomáša Klusa, Cílovej skupiny a Janáčkovej filharmónie Ostrava, ktorá sa začala vo februári minulého roka koncertom v Dolnej oblasti Vítkovice, pokračuje. V týchto dňoch vzniká prvý spoločný album Klusymfonie s piesňami Tomáša Klusa v aranžmánoch pre symfonický orchester. Výsledok si budete môcť naživo vypočuť aj na jedinom spoločnom koncerte tento rok na Slovensku, 1. decembra 2019 v Bratislave.

SIAF-u bude patriť prvý augustový víkend: Odrátavame 50 dní do najväčšej leteckej udalosti

17.06.2019 15:34 Deviaty ročník najväčšej leteckej udalosti na Slovensku, Medzinárodných leteckých dní SIAF, sa tento rok uskutoční o čosi skôr. Nebude to záver letných prázdnin, ale prvý augustový víkend , keď organizátori SIAF-u privítajú na Leteckej základni Sliač účastníkov z 13-tich krajín a fanúšikov letectva zo všetkých kútov Slovenska. Aj tento rok sa kladie dôraz na bezpečnosť, plynulosť dopravy, atraktívny program a čo najväčší komfort všetkých návštevníkov. Podujatím si v predstihu pripomenieme 75. výročie Slovenského národného povstania.

Chcel som byť premietač filmov - neprístupných, priznáva Jaro Filip v doteraz NEZVEREJNENOM ROZHOVOR

14.06.2019 12:36 Jaro Filip by sa tento rok dožil 70-tky. Pri tejto príležitosti sa uskutoční 24.6. v Bratislave koncert Pocta Jarovi Filipovi, ktorý tohto vzácneho „človeka hromadného výskytu“, pripomenie prostredníctvom jeho tvorby. Andrej Wallner vo svojej súkromnej zbierke objavil doteraz nikdy nepublikovaný rozhovor s Jarom Filipom. Celý rozhovor nájdete v článku.

Podobenstvo o hľadaní dobra v človeku v Štátnom divadle Košice

14.06.2019 09:36 Dá sa v každom človeku nájsť dobro? Odpoveď nielen na túto otázku hľadá posledná premiéra divadelnej sezóny v Štátnom divadle Košice. Inscenácia Adamove jablká režiséra Jána Luterána je adaptáciou slávneho filmu dánskeho režiséra Andersa Thomasa Jensena a za svojimi divákmi sa vydáva v piatok 14. júna na Malej scéne ŠDKE.

Najväčší košický “dance music festival” FREE SUMMER už pozná mená účinkujúcich

12.06.2019 18:35 Minulý ročník prilákal tisícky návštevníkov a priniesol skvelé mená. Tento rok organizátori zdvíhajú latku ešte vyššie a sľubujú 12-hodinový set elektronickej hudby, viaceré novinky a 5 stageov.

Už čochvíľa nás čaká vesmírne divadlo: Zabudni na spánok, nenechaj si ujsť výnimočný úkaz na oblohe

11.06.2019 14:14 BRATISLAVA - Vesmír je fascinujúci, ťažko pochopiteľný a podľa mnohých bezhraničný. Ak plánuješ v utorok večer zostať v posteli a spať, urobíš veľkú chybu. Na nebi sa odohrá scéna, ktorú by si si nemal nechať ujsť a ktorú by si mal rozhodne vidieť.