Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela
Najmenej stráca hodnotu žlté auto. Zlatá je prepadák. Platí to aj u nás?

19.04.2024 16:00 Cenu jazdeného auta do istej miery ovplyvňuje aj farba. Až 64 % áut ponúkaných na slovensku je v jednej zo štyroch najčastejších farieb - šedá, biela, čierna alebo červená. Biele a čierne autá sú najčastejšie kombi, červené ako SUV a crossovery a šedé sú najčastejšie hatchbacky. Najmenej stráca hodnotu prekvapivo žlté auto. Najviac zlaté. No videli ste nejaké tento týždeň?

Dacia Spring po facelifte má slovenské ceny a sú obrovským prekvapením! Čo na to konkurencia?

19.04.2024 16:00 Dacia Spring po facelifte vyzerá ako model novej generácie, ešte raz ale pre istotu pripomíname, že automobilka zásadne menila len jej dizajn, zatiaľ čo základná technika ostala identická. Týka sa to motorov, batérie či samotnej karosérie, ale naopak interiér poteší príplatkovým modernejším rozhraním Media Nav Live a sympatické tiež je, že z auta teraz môže byť powerbanka vďaka obojsmernému nabíjaniu V2L. Najviac ale prekvapuje cenník samotný, Spring sa totiž stáva bezkonkurenčne najlacnejším elektromobilom na trhu.

Pozor, slovenské diaľnice spoplatnia inak! 6 úsekov bez diaľničnej známky, stanovili podmienku

19.04.2024 16:00 Pripravuje sa zmena pre motoristov: slovenské diaľnice spoplatnia inak. Po novom nebude potrebné kupovať si diaľničnú známku, a to v celom rozsahu obchvatov významných miest naprieč krajinou. Ide o šesť lokalít, no niektoré mestské diaľničné obchvaty sa na zoznam nedostali. Minister dopravy Jozef Ráž vysvetlil dôvod. Jeho rezort teraz musí celú iniciatívu nových bezplatných častí diaľnic a rýchlostných ciest ešte administratívne pripraviť a nechať schváliť. Je možné, že sa to nestihne na leto.

Zákaz jazdy autom vo vybrané dni?! Chcú obmedziť len niektorých, minister sa tvrdo vyhráža Nemcom

19.04.2024 05:30 Bezradnosť vlád pri hľadaní konštruktívnych riešení na ochranu klímy sa prejavuje rôzne. Zákaz jazdy autom vo vybrané dni patrí k opatreniam, ktoré rôzni politici spomínajú dlhodobo. Najnovšie sa ho rozhodol vytiahnuť ako riešenie nemecký minister dopravy. Takzvaný víkendový zákaz šoférovanie by mal diskriminovať ľudí s klasickými autami, keďže má platiť len pre spaľovacie motory.

Nové elektrické Audi Q6 e-tron má slovenskú cenu, začína na hranici 75 tisíc eur

18.04.2024 19:00 Kým u niektorých nových áut čakáme na spustenie predaja po svetovej premiére kľudne rok či dlhšie, v prípade nového Audi Q6 e-tron je to naopak. Kvôli problémom s vývojom novej platformy elektrického SUV boli Nemci nútení odložiť jeho odhalenie hneď niekoľkokrát, akonáhle nám ho ale ukázali, dostupné je prakticky obratom. Jeho premiéra prebehla presne pred mesiacom a v tejto chvíli si môžu novinku objednávať už aj slovenskí zákazníci. A ceny? Tie začínajú na čiastke 75 600 eur.

Nový 7-miestny Citroën C3 Aircross oficiálne. Tieto základy využije tiež chystaný Opel Frontera

18.04.2024 19:00 Nový Citroën C3 Aircross – odhalený na prvých fotografiách v elektrickej verzii ë-C3, ale bude dostupný aj so spaľovacími motormi – narástol v porovnaní s predchodcom o radikálnych 23 centimetrov! Tento prírastok posúva novinku výrazne bližšie k teritóriu väčšieho modelu C5 Aircross, ktorý je tým pádom dlhší len o 11 centimetrov. Prečo tento skok? Francúzi chceli aj menšiu „Cé-trojku“ vo verzii Aircross ponúknuť s tromi radmi sedadiel, presnejšie povedané v 7-miestnom prevedení, a tak natiahli novú C3 až o 380 milimetrov.

Nová Mazda CX-80 detailne: vlajková loď dostala aj naftové šesťvalce a zvládne 2,5-tonový príves

18.04.2024 19:00 CX-60 dostala väčšiu a priestrannejšiu sestru. Nová Mazda CX-80 kráča v jej stopách, presnejšie povedané využíva jej platformu, motory i elektroniku, dostala však výrazne väčší interiér vďaka predĺženej karosérii a natiahnutému rázvoru. V kabíne vám dovolí vybrať si šesť alebo sedem sedadiel a pod prednou kapotou môžete spočiatku voliť z dvoch pohonných jednotiek , ktoré samozrejme poznáte z menšej šesťdesiatky.

Tunel Višňové ohrozuje veľká trhlina: Spustia novú D1 v režime, ktorý nikto nečakal?

18.04.2024 19:00 Nedostatky a problémy na stavbe spôsobili už niekoľkonásobný odklad termínov. Tunel Višňové ohrozuje veľká trhlina. Musíme si počkať, ako sa vyvinie situácia na novom úseku diaľnice D1 Lietavská Lúčka - Dubná Skala s chystaným najdlhším cestným tunelom v SR. Nateraz sa hovorí o sprevádzkovaní novej diaľnice do konca budúceho roka. Minister dopravy Jozef Ráž avizoval tlak na stavbárov, aby sa rýchlu cestu podarilo v ideálnom prípade otvoriť aj o niečo skôr. Je to však vôbec reálne?

Dlhý výpadok semaforov v BA: Policajti stáli 2 dni na známej križovatke, ako ju zvládli riadiť?

18.04.2024 19:00 Na križovatke Bajkalská - Trnavská nefungovala až 2 dni svetelná signalizácia. Polícia vysvetľuje výpadok semaforov v BA a jeho dôvod. Jej príslušníci pritom museli v čase nefunkčných semaforov riadiť križovatku ručne. Počasie im neprialo. V strede frekventovanej bratislavskej cesty museli  stáť chtiac-nechtiac aj v daždi. Ako zareagovali motoristi a ako z laického pohľadu hodnotili výkon policajtov?

Dacia Sandero je drahšia, ako pred mesiacom. Aký je dôvod?

18.04.2024 08:15 Jedná sa o najlacnejší model rumunskej značky. Aj ten sa však nevyhol postupnému zdražovaniu a z role auta do 10 tisíc eur už preskočil do vyššej kategórie. V nej na kúpu 4-ciferná suma nestačí. Najnovší cenník opäť nemilo prekvapí, najlacnejšia Dacia Sandero je drahšia a už nestojí pod 12 tisíc eur. Čím to je?

Reálna spotreba áut: Takýto je rozdiel oproti sľubom automobiliek, najhoršie skončil jeden pohon

18.04.2024 08:15 Dáta EÚ poukázali na problém: Reálna spotreba áut nie je ani roky po zavedení WLTP cyklu na úrovni, ktorá by sa aspoň približovala dátam zo štandardizovanej metodiky. Práve naopak. Rozdiely existujú a sú naozaj výrazné. Žiadnej z automobiliek sa nepodarilo dostať na úroveň udávaných hodnôt podľa WLTP, no niektoré sa ku nim dokázali aspoň o niečo viac priblížiť ako iní výrobcovia. Pre úplnosť však musíme dodať: Rolu isto zohráva aj to, aký druh pohonu sa pri tej-ktorej automobilke najviac predáva či spôsob jazdy.

Pretláčajú riešenie na drahý benzín na Slovensku, rozdiel 20 centov! Má to však problém

17.04.2024 21:45 Bolo to vladni pred voľbami, keď Robert Fico požadoval kroky a riešenia pre drahý benzín na Slovensku. Dnešný premiér sa sťažoval, že vtedajšia vláda vraj bola v súvislosti so zdražovaním PHM málo aktívna. Teraz sme sa dočkali niečoho podobného, no v opačnom garde. Opozičná Sloboda a Solidarita včera adresovala vláde kritiku a navrhla riešenia, vďaka ktorým by sme vraj mohli mať najnižšie ceny v regióne. Kto ich však zaplatí?

Zatvorený najväčší tunel u susedov: Dlhé mesiace budú nutné obchádzky, ovplyvní to letné dovolenky

17.04.2024 21:45 Motoristi musia počítať s meškaním a obcházkami. Zatvorený najväčší tunel u susedov v Rakúsku je zlou správou pre vodičov, no následne sa minimálne môžu tešiť na komfortnejšiu jazdu zrekonštruovaným tunelom. Ten je dlhý takmer 14 kilometrov, spája Vorarlbersko a Tirolsko a je jedným z dôležitých cestných spojení na mape európskej diaľničnej siete.

Masové obmedzenie rýchlosti v obci na 30 km/h?! Nový bič na vodičov blízko SR, dátum je jasný

17.04.2024 21:45 Pripravte sa na výrazné obmedzenie rýchlosti v obci na 30 km/h, a to v mnohých obciach a mestách Rakúska. Zaviesť nové, nižšie rýchlostné limity bude pre samosprávy omnoho jednoduchšie. Navyše dostanú do rúk aj nástroj na rozdávanie pokút za rýchlosť prostredníctvom stacionárnych radarov. Zámerom je dosiahnuť znižovanie počtu úmrtí a zranených na cestách, menej škodlivých emisií či nižšiu spotrebu paliva u motoristov.

Záplavy v Dubaji ochromili dopravu: Hlásia nové dianie, najväčšia diaľnica bola pod vodou

17.04.2024 21:45 Takéto problémy sú v Dubaji veľmi vzácne. Záplavy v Dubaji ochromili dopravu - meškali lety z medzinárodného letiska a pod vodou sa ocitli aj cesty. V krajine chýba odvodňovacia infraštruktúra. Počas väčšiny času roka ju totiž vôbec nepotrebujú. Teraz sa však ocitli v kritickej situácii. Podľa meteorológov spadlo v Dubaji v utorok počas 12 hodín takmer 100 mm zrážok. To je približne toľko, čo v meste zvyčajne zaznamenajú za celý rok.

Následujúci mesiac