Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela
Asi také bude Porsche Taycan Cross Turismo

30.06.2019 15:41 Porsche to s elektromobilmi myslí smrteľne vážne. Ich prvý plne elektrický typ Taycan o ktorom sa už vie dobrý rok sa ukazuje na prvých náčrtoch. Septembrové predstavenie sa nezadržateľne blíži, no už teraz sa vie, že príde aj druhá verzia. Jej meno je Porsche Taycan Cross Turismo. Inými slovami, Porsche plánuje stavať auto na štýl verzií Škoda Scout. Bude to crossover/kombi a stránka motor1.com ukazuje, ako asi bude vyzerať.

Najrýchlejší traktor je JCB Fastrac 8000. Dokáže viac než 160 km/h

30.06.2019 13:35 Svetové rýchlostné rekordy a pokusy o ich prekonávanie sú tu od nepamäti. Vo väčšine prípadov sa však o ne jazdci snažia v prísne aerodynamických nízkych športových špeciáloch vyvíjaných výlučne pre tento účel. O to zaujímavejší je svetový rýchlostný rekord v kategórii traktorov. Upravený JCB Fastrac 8000 sa rozbehol na svoju maximálku. Najrýchlejší traktor prekonal 100 míľ za hodinu.

Najrýchlejšie kombi na svete je...

30.06.2019 13:35 Možno si poviete, prečo píšem tento článok. Donedávna platilo, že si tento titul preberali medzi sebou Audi RS6 Avant a Mercedes-AMG E63 S T-Modell. Avšak najrýchlejšími sériovo produkčnými kombi pri porovnaní maximálnej rýchlosti nie sú. Aspoň nie sériovo od automobiliek. Je tu totiž ešte jedna automobilka. Automobilkou je síce len "technicky", pretože tak je registrovaná nemeckými úradmi. No je to v princípe úpravca áut značky BMW. Najrýchlejšie kombi na svete teda je...

Nechýbalo veľa a Škoda Tudor koncept navždy stratí. Po výstave ho ukradli

29.06.2019 22:04 Bez dlhej diskusie sa drvivá väčšina zhodne, že Škoda Tudor koncept je historicky jednou z najkrajších škodoviek.  Platí to do dnes, napriek tomu, že ho predstavili ešte v roku 2002. Aj po 17 rokoch by sa našlo mnoho fanúšikov okrídleného šípu, ktorí by také auto chceli a kúpili. Dokonca som si istý, že keby škode bolo umožnené také auto vyrábať, prilákalo by mnoho nových zákazníkov. No nestalo sa. Po premiére na autosalóne Ženeva 2002 sa tento jedinečný kúsok dostal do depozitára Škoda Auto v Mladej Boleslavi. A potom ho zas opustil...

Vedenie PSA končí výrobu troch Opelov. Ide o Mokka X, Adam a Karl

28.06.2019 13:35 O tom, že za vysoké hodnoty CO2 v rámci celej flotily musia automobilky odvádzať nemalé poplatky, ste určite počuli. Aktuálne to postihlo automobilku z Rüsselheimu. Koniec výroby Opel Mokka X, Adam a Karl síce pri dvoch z nich znamená výsledok malého záujmu, ale pri jednom z nich je dôvod pragmatický. Vysoké CO2 a z toho súvisiace poplatky za nadlimitné hodnoty. Preto PSA končí výrobu troch modelov Opel.

Čo čaká spaľovacie motory podľa šéfa Porsche?

28.06.2019 09:02 Spojenie Porsche a spaľovacie motory ide jednoducho k sebe. Áno, Porsche už ponúka aj elektrifikované modely, ktoré sú skutočné rýchle. Napríklad taká Panamera Turbo S E-Hybrid je najrýchlejšou Panamerou vôbec a elektromobily pôjdu ešte ďalej, čo sa týka rýchlosti. Avšak je tu niečo, čo nás láka zotrvať pri spaľovacích motoroch. Zvuk, vôňa, prejav motora, to je niečo, čo nám elektromobil nedodá. Majú však spaľovacie motory nejakú budúcnosť. Povedzme konkrétne pri Porsche?

Briti odhalili úspech SUV. Sú za ním ženy

28.06.2019 09:02 Ženy a ženský rozum je dlhé roky len ťažko pochopiteľná záležitosť. Nie len pre chlapov, ale aj medzi ženami samotnými. No priznajme si, do života jedna žena patrí. A často im musí byť podriadená aj voľba auta. Pravda, ak je automobilovo založená aj ona, určite podľa rodinného rozpočtu prejde aj nejaký ten kombík, alebo vymierajúce MPV. No týchto áut vidíme na cestách pomenej a dominujú SUV. Ale prečo je úspech SUV tak veľký, keď mnoho novinárov aj nadšencov hovorí, že kombíky sú pre spôsob použitia áut vo väčšine prípadov lepšie?

modernizované Audi Q7 má v sebe o 34% viac Lamborghini

28.06.2019 09:02 Veľké luxusné SUV dostalo nový dizajn a okrem veľkorysej ponuky priestoru imponuje aj vysokou dynamikou a vynikajúcim komfortom. Technológia mild-hybrid, digitálna koncepcia ovládania a voliteľné reflektory HD Matrix LED s laserovými diaľkovými svetlami sú iba niektoré z významných nových prvkov. Práve modernizované Audi Q7 v Európe začnú predávať v polovici septembra.

Volkswagen tvrdí, že elektromobily sú drahé a nerentabilné

27.06.2019 21:03 To, že elektromobily sú drahé oveľa viac ako autá poháňané konvenčnými spaľovacími motormi, vieme hádam všetci. Aké sú však reálne náklady na ich vývoj zostáva často zahalené rúškom tajomstva. Ako je to v skutočnosti však nedávno naznačil Volkswagen. Vedia o čom hovoria, pred troma rokmi sa razantne rozhodli ísť cestou vývoja a výroby elektromobilov. Ich celá rodina sa volá ID. Podľa vyjadrení najväčšej Európskej automobilky zatiaľ vôbec nejde o rentabilnú záležitosť. Dôvody ich výroby sú v nátlaku emisnej legislatívy.

modernizované Audi Q7

27.06.2019 10:03 Veľké luxusné SUV dostalo nový dizajn a okrem veľkorysej ponuky priestoru imponuje aj vysokou dynamikou a vynikajúcim komfortom. Technológia mild-hybrid, digitálna koncepcia ovládania a voliteľné reflektory HD Matrix LED s laserovými diaľkovými svetlami sú iba niektoré z významných nových prvkov. Práve modernizované Audi Q7 v Európe začnú predávať v polovici septembra.

Legendárny Land Cruiser oslavuje 65 rokov

27.06.2019 10:03 Pre Toyotu a fanúšikov seriózneho tvrdého off-roadingu je 23. jún 1954 dôležitý dátum. V ten deň nielen najväčšia japonská, ale medzičasom aj najväčšia automobilka na svete prvýkrát použila názov Land Cruiser. Ten sa po  65 rokoch stal synonymom pre terénne vozidlá po celom svete. 

súťaž o lístky na preteky formúl a ťahačov na Slovakiaringu

27.06.2019 10:03 Preteky ťahačov opäť prichádzajú na Slovakiaring. Niekoľkotonové kolosy medzi sebou nemilosrdne súperia o každý centimeter trate a kontaktom sa rozhodne nevyhýbajú. Sprievodný program im bude robiť presný opak ťahačov. Ľahké a obratné formuly z čias, kedy pod kapotami burácali objemné motory od V8 až po V12! Tieto skvelé motoršportové ingrediencie si budete môcť vychutnať aj vy. Naša súťaž o lístky vám dáva možnosť ísť tam s vybranou osobou zdarma!

Prečo prakticky nie je možné jazdiť s otvoreným oknom vzadu?

26.06.2019 18:30 Iste ste si dávno všimli, že otvoriť zadné okná pri jazde tempom väčším než prislúcha jazde v obci je akusticky veľmi nepríjemné. Pritom práve tí, ktorí nemajú, alebo nemôžu používať klimatizáciu by to často ocenili. V aute obsadenom primárne na predných sedadlách by to bolo bez priameho prievanu. Prečo autá vnútri s otvoreným zadným oknom tak hrozne hučia? Ako môžete jazdiť s otvoreným oknom?

Čínania majú liek na dopravné zápchy. Je tvrdý a nekompromisný

26.06.2019 18:30 Slovensko a Čína v automobilizme veľa spoločného nemajú. Ani len otravné zápchy nie, pretože také ako majú tam nie sú azda nikde na svete. Aj keď, na hrubo je asi možné povedať, že v oboch prípadoch je hlavný problém neadekvána infraštruktúra. Naša cestná infraštruktúra za rozvojom automobilovej dopravy v mnohom zaostáva. Nie však preto, že by sa u nás doprava rozvíjala tak rýchlo a nekontrolovane ako v Číne. U nás preto, že už celé desaťročia sa rieši veľmi pomaly, spiatočnícky a neodborne... V Číne je to celé inak.

Tie najlepšie autokamery

26.06.2019 11:13 Šoférovanie je v dnešnej dobe uponáhľané a jazdiť v špičke je čoraz častejšie väčším rizikom. Každý deň sme svedkami dopravných nehôd a situácií, kedy sa či už vedome alebo nevedome porušuje na cestách zákon. Mnohé takéto videá sa objavujú na internete alebo v televíznych správach. Tie sú väčšinou natočené práve autokamerou.