Rozšírené hľadanie
Štvrtok 9. Máj 2024 |
meniny má Roland

Prečo stále viac kemperov kupuje stany na auto?

Datum: 11.03.2023

Všimli ste si, ako v kempoch pribúdajú netradičné stany, ktoré sú upevnené na streche automobilu? Ide o strešné stany resp. autostany, ktoré raz vyskúšate a už nebude chcieť nikdy spať v obyčajnom stane.

Prečo stále viac kemperov kupuje stany na auto?

Iste si kladiete otázku, ako dokážu stany na strechu tak očariť. Veľmi jednoducho. V stane na auto sa budete cítiť ako doma v posteli.

Výhody stanu na auto v skratke

Prakticky sa v skratke výhody stanu na auto nedajú opísať. Je ich toľko, že ani nevieme, z ktorej strany začať. Najviac smerodajná informácia je, že spánok v stane na auto sa naozaj dá prirovnať spaniu doma v posteli. Ako je to možné? Stan na auto má v spodnej časti zabudovaný matrac. K matracu si pridajte lôžkoviny a spánok ako v bavlnke je zaručený.

1000 a jedna noc

V autostane zažijete rozprávkové noci takmer také ako v rozprávkach 1000 a jedna noc. Praktický stan postavený na streche auta má oproti tomu postavenému na zemi veľa výhod. Medzi najväčšie výhody stanov na strechu kemperi považujú tieto bonusy:

Priestorové možnosti

Autostany sa vyrábajú vo veľkosti od 1 až po 4 osoby. Pohodlne sa v nich vyspí celá rodina.

Rýchlosť rozkladania

Stany na auto sa rozkladajú jediným ťahom alebo jediným otvorením západky.

Praktickosť prevážania

Stany sú umiestnené na streche. Zostane vám priestor v kufri na batožinu a na ťažnom miesto pre nosiče bicyklov.

Komfort

Okrem spania na matraci je komfortné aj to, že spíte vo výške. Ste chránení pred vlhkosťou, prízemným mrazom alebo nepríjemným hmyzom.

Bezpečnosť

Stan na streche je bezpečnejší s ohľadom na ochranu majetku. V noci vám do stanu len tak niekto nevlezie a niečo neukradne.

Doplnky

Niektoré stany na auto majú v streche zabudované strešné okno – výhľad na hviezdy je na nezaplatenie. K tomu si pridajte množstvo vrecúšok na ukladanie drobností a dokonca vrecká na odkladanie topánok. K stanu sa dajú dokúpiť prízemné prístrešky a markízy. Pod prístreškom si posedíte pri grilovačke alebo dodatočný priestor využijete ako sklad športových potrieb.

Náš tip: Stany na auto je možné pripevniť na takmer každé vozidlo. Budete však potrebovať priečniky, na ktoré sa stan pripevní. Pozor na hodnoty dynamickej a statickej nosnosti vozidla.

 

 

Meta description:

Kúpte stan na auto a zažite počas kempovania 1000 a jednu noc. Autostany sú pohodlné, praktické a bezpečné.

 

https://www.shutterstock.com/image-illustration/szczecinpolandjanuary-2022toyota-tacoma-tent-forest-camp-2104561640

 

Čítané: 3298 x