Rozšírené hľadanie
Utorok 19. Marec 2024 |
meniny má Jozef

PR články - Zdravie

Aký je vzťah medzi sennou nádchou a astmou?

Aký je vzťah medzi sennou nádchou a astmou?

Datum: 28.01.2024

Senná nádcha a astma sú dva rôzne, ale niekedy prepojené zdravotné stavy, ktoré ovplyvňujú dýchacie cesty. Každý z nich má odlišné charakteristiky a príznaky. Aký je medzi nimi vzťah?

Koncová Nemocnica Bory: Ako prebieha registrácia na hospitalizáciu?

Datum: 19.12.2023

Ambulancie i lôžkové oddelenia Nemocnice Bory sú prístupné pre pacientov všetkých slovenských zdravotných poisťovní. Poslal vás špecialista na vyšetrenie do tejto Nemocnice? Máte naplánovanú operáciu?

5 dôvodov, prečo ísť na laserovú operáciu očí

5 dôvodov, prečo ísť na laserovú operáciu očí

Datum: 04.12.2023

Laserové operácie očí sú najšetrnejšími a najrýchlejšími metódami na odstránenie rôznych očných ochorení. Je však nutné podotknúť, že nie všetky očné poškdodenia sú vhodné na korekciu laserovou operáciou.

Umelé oplodnenie

Umelé oplodnenie: Prispejeme vám až 1 200 eur

Datum: 02.12.2023

Asistovaná reprodukcia už pomohla obrovskému množstvu párov k vytúženému dieťaťu aj na Slovensku. Nejde však, žiaľ, práve o lacnú záležitosť. 

Endodoncia zachráni zub postihnutý zápalom

Endodoncia zachráni zub postihnutý zápalom

Datum: 22.11.2023

Endodoncia je odvetvie stomatológie, ktoré sa špecializuje na diagnostiku a liečbu ochorení zubnej drene pomocou ošetrenia zubných kanálikov. Ošetrenie síce nepatrí k najpríjemnejším, ale vďaka umŕtveniu sú bolesti počas zákroku minimálne.

Čo má spoločné naše psychické zdravie s výskytom alergií?

Čo má spoločné naše psychické zdravie s výskytom alergií?

Datum: 19.11.2023

Psychické zdravie ovplyvňuje každý aspekt života. Od vašej schopnosti zvládať stres až po spánok a sociálne vzťahy. V posledných rokoch však výskumy ukazujú, že jeho vplyv môže siahať ešte hlbšie, až k vašej fyzickej pohode. Jedným z prekvapujúcich spojení, ktoré vyplývajú z týchto štúdií, je vzťah medzi psychickým zdravím a alergiami.

Brusnice majú nielen zdravotné benefity

Brusnice majú nielen zdravotné benefity

Datum: 18.11.2023

Brusnice, malé chutné červené bobule, sú známe predovšetkým vďaka svojim zdravotným benefitom a výnimočnej chuti. Ale aj keď o tom málokto vie, brusnice sú omnoho viac, ako len obyčajným ovocím.

Nemocnica Bory - Urgentný príjem

Nemocnica Bory - Urgentný príjem, aký poznáte len z filmov

Datum: 17.11.2023

Hrôzostrašne pôsobiace čakárne, neprehľadný systém, dlhé hodiny čakania bez informácií. Tieto negatívne skúsenosti s urgentnými príjmami na Slovensku zažilo veľké percento pacientov. Možno aj kvôli uvedeným negatívnym skúsenostiam veľa ľudí trpí doma a do nemocnice idú v hodine dvanástej.

Astigmatizmus – keď oči neposlúchajú

Astigmatizmus – keď oči neposlúchajú

Datum: 12.11.2023

Astigmatizmus patrí medzi ochorenia očí, ktoré spôsobujú zhoršené videnie. Často je táto chyba videnia spojená s krátkozrakosťou a ďalekozrakosťou.

Ortopedická podložka pre deti

Ortopedická podložka pre deti: ako si vybrať správnu podložku

Datum: 03.11.2023

Ortopedické podložky sa používajú nielen pri komplexnej liečbe deformít chodidla (plochá noha, varózne alebo valgozitné postavenie). Ľudské chodidlo je predurčené na chôdzu po nerovnom povrchu: tráva, piesok, kamene.

Laserová operácia očí

Laserová operácia očí – Pre jasnejší pohľad do budúcnosti

Datum: 31.10.2023

Laserové operácie očí sa využívajú pri korigovaní zraku už viac ako 60 rokov. Napriek tomu je tento typ operácie stále opradený mnohými mýtmi, strachom a nepravdivými informáciami. Čo sa operácií očí týka, ľudia sú naozaj veľmi opatrní.

Laserová operácia očí

Laserová operácia očí: Revolúcia v korekcii zraku

Datum: 25.10.2023

Či už je to kvôli astigmatizmu, krátkozrakosti alebo ďalekozrakosti, mnohí z nás siahajú po kontaktných šošovkách alebo okuliaroch. Avšak technologický pokrok priniesol revolučnú metódu korigovania zraku – laserovú operáciu očí.

Bezhistamínové víno

Histamínová intolerancia: Bezhistamínové víno je riešenie

Datum: 16.10.2023

Konzumácia vína v primeranom množstve môže mať pre zdravie mnohé blahodarné účinky. Ale nie je to vždy tak – najmä ak vás pri jeho pití obleje horúčava, tvár vám sčervenie a na hrudi vám naskáču červené fľaky. 

Starostlivosť o pleť s akné

Starostlivosť o pleť s akné

Datum: 21.09.2023

Akné je kožným problémom, ktorý si často spájame s obdobím dospievania. Potrápiť vás môže ale aj v staršom veku.

5 znakov, podľa ktorých spoznáte modernú pôrodnicu

5 znakov, podľa ktorých spoznáte modernú pôrodnicu

Datum: 15.09.2023

Moderná pôrodnica nie je len o modernom vybavení. Luxusné vybavenie môže zakrývať horšiu lekársku starostlivosť o ženu a dieťa.

Športy, ktoré najviac prospievajú srdcu

Športy, ktoré najviac prospievajú srdcu

Datum: 08.09.2023

Kardiovaskulárne ochorenia trápia až 50 % ľudí vo veku nad 40 rokov. Jedným z dôvodov je nedostatok pohybu. Športovanie je pre srdce posilňovaním, ktoré je základom pre správne fungovanie kardiovaskulárneho systému.

Moringa

Moringa: Rastlina zabalená v množstve živín!

Datum: 23.08.2023

Počuli ste už niekedy o rastline s názvom moringa? Pochádza priamo z juhovýchodnej Ázie a je známa aj ako zázračný strom. 

Vodeodolný návlek na predlaktie: Aké prináša výhody?

Vodeodolný návlek na predlaktie: Aké prináša výhody?

Datum: 30.07.2023

V prípade, že máte nejaké zranenie alebo si z iného dôvodu nemôžete namočiť predlaktie, skvelým riešením je špeciálny vodeodolný návlek. Prináša viacero benefitov, ktoré jednoducho stoja za pozornosť.

Očná klinika so špičkovými službami a ľudským prístupom

Očná klinika so špičkovými službami a ľudským prístupom

Datum: 29.07.2023

Oči sú jedným zo zmyslových orgánov, ktoré nám umožňujú prežiť život plnohodnotne. Starať sa o zrak znamená, že vám oči budú slúžiť dobre aj vo vysokom veku. Krokom k dobrému zraku sú pravidelné kontroly na očnej klinike.

Prírodná kozmetika

Prírodná kozmetika: 4 dôvody, prečo ju používať

Datum: 27.07.2023

V dnešnej dobe, keď sa stále viac ľudí zaujíma o zdravý životný štýl a udržateľnosť, prírodná kozmetika sa stáva viac populárnejšou. Prírodná kozmetika sa líši od bežných kozmetických výrobkov tým, že je vyrobená z prírodných a organických surovín bez použitia syntetických chemikálií a škodlivých látok. Táto forma kozmetiky ponúka mnoho výhod pre vašu pleť a telo, a preto stojí za to ju preskúmať.