Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

PR články - Kultúra, umenie

Cirque du Soleil

Na Slovensko sa vracia Cirque du Soleil. Predstavením OVO divákov vtiahne do farebného sveta hmyzu.

Datum: 31.01.2023

Po minuloročnom úspechu s predstavením Corteo, sa svetoznámy Cirque du Soleil opäť vráti do našich končín. Mimoriadne energetická produkcia OVO návštevníkom podujatí ukáže krásu biodiverzity.

Zoznámte sa s diamantovým maľovaním

Zoznámte sa s diamantovým maľovaním

Datum: 02.10.2022

Túžite po aktivite, ktorú budete vykonávať vo voľnom čase a bude vás napĺňať? Výborným riešením je diamantové maľovanie, ktoré ide čoraz častejšie do popredia.

maľovanie podľa čísiel

Maľovanie podľa čísiel je skvelou zábavou na jesenné podvečery

Datum: 31.10.2021

Prichádza zimný čas a nám sa nielen prirodzene, ale skokovo začne stmievať o hodinu skôr ako doteraz. Dni sa skracujú, vonku sa nám chce byť stále menej. Spríjemniť si večery však ide aj inak než len sledovaním televízora. Poďte kreatívne tvoriť, ale inak než doposiaľ. Na profesionálny výsledok si teraz vďaka maľovaniu podľa čísiel siahnu aj amatéri.

erotická literatúra

Erotická literatúra nemusí byť brak

Datum: 19.07.2021

Čítali ste už niekedy eroticky ladenú knihu? Nemáte záujem, pretože si myslíte, že eroticky ladené knihy sú brakovou literatúrou a nenarazíte na kvalitný kúsok? Možno vás prekvapíme, ale neplatí to vždy a opak môže byť pravdou.

Ako vyzdobiť obývaciu izbu v štýle Boho

Ako vyzdobiť obývaciu izbu v štýle Boho?

Datum: 14.12.2020

Boho štýl je nesporným kráľom interiérového dizajnu v rokoch 2019 – 2020. Všadeprítomné kvetiny (i živé), svetlé doplnky (makramé, pleteniny) a prútené výrobky sú symboly jedného z najpopulárnejších dekoratívnych štýlov. Prečo je Boho štýl v dnešnej dobe tak populárny?

Slovenský kroj

Slovenský kroj prešiel dlhou vývojovou cestou

Datum: 12.12.2020

Medzi mladými ľuďmi tradície pomaly zanikajú. Platí to hlavne pre deti a mládež vyrastajúce vo väčších mestách. Našťastie sa nájde na dedinách ešte zopár ľudí, ktorí venujú voľný čas a energiu do rozvoja či propagácie kultúrneho dedičstva.

Umenie lieči dušu a poteší náš zrak

Keď umenie lieči

Datum: 12.12.2020

Umenie lieči dušu a poteší náš zrak. Ak sa na umenie nebudeme len pozerať alebo ho len počúvať, ale sa pokúsime umenie i tvoriť, o to väčší bude jeho prínos pre naše zdravie.

Chytilo vás maľovanie obrazov? Takto si zlepšíte techniku

Datum: 12.12.2020

Talent je úžasná vec a každý človek, ktorý je nejakým talentom obdarovaný by ho mal ďalej rozvíjať. Jedným z najkrajších spôsobov sebavyjadrenia je maľovanie obrazov. https://www.pokrok.sk/

Ako a prečo investovať do umeleckých diel

Datum: 12.12.2020

Vo väčšine domácností sa nájde jeden či dva obrazy visiace na stenách izieb. Vo väčšine prípadov ide o kópie známych umeleckých diel alebo o gýčové obrazy vyrábajúce sa v miliónoch kusov.

5 múzeí sveta, ktoré musíte navštíviť

Datum: 12.12.2020

Na dovolenky sa nechodí len ležať na pláž. Niektorí ľudia obľubujú aktívne dovolenky, iní ich trávia poznávaním danej krajiny a zvyšní chodia do zahraničia kvôli umeniu či kultúre. Najnavštevovanejšie múzeá sveta majú čo ukázať každému návštevníkovi.

Hrdinovia alebo zločinci? Ako najvýznamnejší vojnoví špióni zmenili dejiny

Datum: 09.12.2019

Montague, Garbo, Fuchs, Penkovsky… Pre nás sú to možno neznáme mená, napriek tomu by sme však mali vedieť, že nositelia týchto mien pozmenili chod dejín. Boli to najvýznamnejší tajní agenti dvadsiateho storočia. Štvordielny mini-seriál Vojnoví špióni (Spies of War) odhaľuje činnosť špiónov, skrytú v pozadí rozhodujúcich historických udalostí. Ponorte sa do tajných operácií a plánov, ktoré zmenili svet, od 10. decembra o 22:00 hod. na televíznej stanici Spektrum. 

História v ultra modernom podaní. V Novom Meste nad Váhom zažijete výnimočnú akciu pri príležitosti 30 výročia Nežnej revolúcie.

Datum: 12.11.2019

Už túto sobotu rozsvieti  mesto VIDEOMAPPING, ktorý zmení budovu MsÚ na nepoznanie. Digitálne graffitti ponúknu nový zážitok, vyjadriť sa, čo pre Vás znamená sloboda a dostane Vás do súťaže o DVE LETENKY DO NEW YORKU od INVIA NMnV!!

Top 5 najzaujímavejších nápadov na darček z The Best Vouchers

Datum: 17.04.2019

V dnešnej dobe sa zdá byť všetko na dosah ruky, a zakúpenie nám potrebnej veci je ľahšie ako kedykoľvek. 

Chcete byť slávni? Stačí poriadny škandál

Datum: 22.02.2019

Ako sa z bežného človeka stane osoba, ktorú v priebehu niekoľkých dní spozná celý národ, nezriedka aj celý svet? Nezabudnuteľné príbehy ľudí, ktorí sa z hodiny na hodinu stali najskloňovanejšími menami v krajine, prináša už tretia séria dokumentárneho seriálu Preslávil ma škandál. Ak je ešte niečo, čo neviete napríklad o Kim Kardashian, sledujte tento týždeň stanicu CBS Reality. 

Monty Python: Vianoce v tej najlepšej spoločnosti

Datum: 15.12.2018

Monty Python a Svätý Grál je film z roku 1975, v ktorom sa šestica britských komikov snaží ukázať legendu o kráľovi Artušovi a okrúhlom stole Camelotu z trochu iného uhla. Veľmi originálne, a najmä veľmi vtipne. Podobne aj film Život Briana opisuje počiatky kresťanstva veľmi osobitým štýlom. Užite si predvianočný čas nielen s rozprávkami, ale aj s filmovou klasikou, ktorá sa nezunuje. Sledujte televíznu stanicu AMC a užite si adventný čas v tej najvyberanejšej spoločnosti britského humoru. 

Sila fotografie

Datum: 22.06.2016

  Zamysleli ste sa niekedy nad tým, prečo si tak radi stále dokola pozeráme svoju súkromnú zbierku fotografií, či domáce fotoalbumy?

Zbierajte obrazy súčasných slovenských autorov

Datum: 05.11.2014

Zberateľstvo ako také je potrebné dávať do súvisu s umením a umeleckou tvorbou. Ak začneme na zberateľský materiál nazerať ako na starožitnosť disponujúcu určitou umeleckou hodnotou, sme na najlepšej ceste k tomu, aby vytvorená zbierka po určitom čase nabrala investičný charakter.

Či ide o mince, známky, porcelán, keramiku, knihy alebo obrazy, je veľmi dôležité správne si vybrať, do čoho vložiť voľné  finančné prostriedky. Vezmime si napríklad také obrazy. Nie každý obraz má (alebo v budúcnosti bude mať) vysokú hodnotu. Pri hodnotení obrazu nezáleží ani tak na estetickom dojme vyvolanom pri pohľade naň, ale skôr o to, kto daný obraz namaľoval, akú techniku použil, respektíve, čo chcel obrazom povedať.   

Osobnosť svetovej kinematografie: Tom Hanks

Datum: 16.11.2011

V kinematografii pri filmoch je to ako so životom. Raz sme hore, inokedy zas dole. Následne po nás nemusí šteknúť ani pes, alebo naopak, sme populárni, nechýbajú nám peniaze, naša rodina je spokojná a užívame si život na plné obrátky.

Užite si kultúrne leto s WomanMan!

Datum: 03.08.2011

Ak ste milovníci hudby, filmu a pikošiek z kúltúrneho diania u nás i v zahraničí, ste na správnej adrese! Internetový magazín WomanMan Vám bude prinášať tie najaktuálnejšie informácie zo šoubiznisového priemyslu.

Do začiatku festivalu PUNKÁČI DEŤOM ostáva už len mesiac!

Datum: 22.06.2011

Už o mesiac sa všetci vidíme na jedinom punk-rockovom benefičnom festivale u nás. Punkáči deťom otvoria svoje brány už vo štvrtok 21. júla 2011. Aj tento rok sa stretneme v piešťanskej LODENICI, kde vystúpi viac ako 60 kapiel z celého sveta. K hudobnému programu pridávame okrem dvoch hlavných pódií ešte jedno kryté, kde bude každú noc po skončení hlavných pódií prebiehať ska-reggae párty až do rána. Okrem hudobného zážitku si môžete vyskúšať aj množstvo sprievodných atrakcií. Tento rok…