Rozšírené hľadanie
Streda 1. Máj 2024 |
meniny má Sviatok práce

Laserová operácia očí – Pre jasnejší pohľad do budúcnosti

Datum: 31.10.2023

Laserové operácie očí sa využívajú pri korigovaní zraku už viac ako 60 rokov. Napriek tomu je tento typ operácie stále opradený mnohými mýtmi, strachom a nepravdivými informáciami. Čo sa operácií očí týka, ľudia sú naozaj veľmi opatrní.

Laserová operácia očí

Opatrnosť je v poriadku pri hľadaní najlepšej očnej kliniky a laserovej metódy. Následne sa odovzdajte do rúk lekárov a vychutnajte si jasnejší pohľad do budúcnosti. Čo vás čaká pred, v priebehu a po laserovej operácii očí?

Najmodernejšia metóda korigovania zraku ReLex SMILE

Na korigovanie krátkozrakosti t.j. mínusových dioptrií a tiež astigmatizmu existuje niekoľko metód laserových operácií. V súčasnosti je najmodernejšou metódou laserová operácia očí femtosekundovým laserom s názvom ReLex SMILE. V čom je táto metóda tak výnimočná? V prvom rade v rýchlosti zákroku. Celá operácia trvá neuveriteľných 10 sekúnd. Počas pár sekúnd laser dokáže separovať poškodené vrstvy tkaniva, ktoré lekár z oka odstráni. Rohovka zostáva nepoškodená, a preto je rekonvalescencia veľmi rýchla. Už pár hodín po zákroku môžete vykonávať bežné činnosti a k obľúbenému športu je možné sa vrátiť do jedného týždňa.

Operácia očí laserom – predoperačné vyšetrenia

Pred dňom D je potrebné na očnej klinike absolvovať predoperačné vyšetrenia. Operácia očí laserom je bezpečná, ale lekár musí poznať váš kompletný zdravotný stav a presne identifikovať rozsah poškodenia zraku. Predoperačné vyšetrenia je nutné zrealizovať niekoľko dní pred samotnou operáciou a trvajú 3 až 4 hodiny. Pred vyšetreniami nesmiete 5 dní nosiť kontaktné šošovky. Vyšetrenie zahŕňa celý komplex krokov, ktoré pomôžu lekárovi zistiť, ktorá metóda korekcie zraku je pre vás najvhodnejšia.

Podobne ako laserová operácia očí je aj predoperačné vyšetrenie úplne bezbolestné. Najskôr vám budú do očí aplikované kvapky pre rozšírenie zreničiek. S pomocou štrbinovej lampy očný lekár preskúma stav sietnice a šošovky. Komplexne vyšetrenie zahŕňa tiež meranie zrakovej ostrosti, zakrivenia rohovky i šírky zrenice. Nasleduje konzultácia s lekárom, počas ktorej zodpovie všetky vaše otázky a vysvetlí vám celý postup operácie.

Laserová operácia očí – balíčky služieb a priebeh operácie

Po vstupných vyšetreniach si s lekárom dohodnete dátum zákroku a tiež to, či je pre vás vhodná femtosekundová, alebo eximer operácia očí. Pod týmito názvami sa neskrýva nič iné ako dva najviac využívané laserové prístroje. Nemusíte sa rozhodnúť ihneď. Vyšetrenia sú nezáväzné a platné 3 mesiace. Vybrať si môžete aj balíčky služieb, z ktorých je nevýhodnejší balíček NeoSMILE PRO ®. Ide all inclusive balíček zahŕňajúci operačný zákrok, lieky, polročnú pooperačnú starostlivosť a hlavne doživotnú záruku na prípadnú laserovú dokorekciu.

Desať sekúnd, ktoré zmenia život k lepšiemu

Laserová operácia očí je bezbolestná, takže prebieha pri plnom vedomí. Pred zákrokom vám budú do očí aplikované znecitlivejúce kvapky. Na recepcii dostanete jednorazový plášť, ktorý je potrebný z hygienických dôvodov. Po polhodine čakania nastáva čas na operáciu. Lekár vás v polohe ležmo naviguje a prakticky si ani neuvedomíte, kedy vám laser prinavrátil zrak. V jeden deň môžu byť zoperované obe oči. Pár sekúnd v operačnej sále zmení k lepšiemu celý váš život. Po zákroku nasleduje krátka kontrola a ihneď ste prepustení domov. Odporúčané je nosenie slnečných okuliarov kvôli citlivejším očiam. Tesne po operácii je ideálne oddychovať.

Laserová operácia očí – čo vás čaká po operácii

Čo vás čaká po laserovej operácii očí? V prvom rade budete nahnevaní, že ste ju neabsolvovali skôr. Následne pár hodín po zákroku zistíte, že môžete robiť všetky bežné činnosti bez dioptrických okuliarov. Stabilizácia zraku prebehne do 24 hodín po operácii. Keďže počas laserovej operácie očí zostáva rohovka neporušená, hojenie je naozaj otázkou hodín. Večer po zákroku pokojne pracujte s počítačom či sledujte televíziu. Na druhý deň sa vyberte do práce autom a po pár dňoch si zašportujte. Pri rekonvalescencii je nutné používať lekárom doporučené očné kvapky a riadiť sa odporúčaniami lekára.

Zdroj informácií: https://www.neovizia.sk/

 

 

Čítané: 1504 x