Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

Koncová Nemocnica Bory: Ako prebieha registrácia na hospitalizáciu?

Datum: 19.12.2023

Ambulancie i lôžkové oddelenia Nemocnice Bory sú prístupné pre pacientov všetkých slovenských zdravotných poisťovní. Poslal vás špecialista na vyšetrenie do tejto Nemocnice? Máte naplánovanú operáciu?

Ak je vaša odpoveď na uvedené otázky áno, iste vás zaujíma, ako prebieha proces vyšetrenia či hospitalizácie a čo vás vlastne v Nemocnici Bory čaká.

Vyšetrenie v ambulanciách Bory

V ambulanciách Nemocnice Bory môžu byť vyšetrení všetci poistení pacienti. Podmienkou je, aby mali výmenný lístok od svojho lekára. Ambulancie totiž fungujú ako vyššie špecializované ambulancie. Na vyšetrenia v novej koncovej Nemocnici Bory sa môžete objednať rôznymi spôsobmi.

Prvým je telefonický kontakt, ktorý nájdete na stránkach nemocnice. Druhou možnosťou je priama návšteva recepcie Nemocnice Bory. Alebo môžete požiadať vášho lekára, aby spravil rezerváciu za vás. Vo všetkých prípadoch vám príde 48 hodín pred vyšetrením SMS a email, ktoré sú pripomenutím blížiaceho sa vyšetrenia. Nová koncová nemocnica poskytuje vyšetrenia v 39 odbornostiach.

Hospitalizácia v Nemocnici Bory

Pred hospitalizáciou v Nemocnici Bory musíte absolvovať vyšetrenie v ambulanciách. Na základe vyšetrení lekár určí nutnosť hospitalizácie prípadne operačného zákroku. Na operačné zákroky v nemocnici sa čaká v závislosti od oddelenia približne 3 mesiace.

Možnosť bezplatnej dopravy na hospitalizáciu

Novinkou v službách Nemocnice Bory je doprava z celého Slovenska na plánovanú hospitalizáciu i na spätnú cestu domov. Podmienky bezplatnej dopravy sú dve: pacient musí byť poistencom zdravotnej poisťovne Dôvera a nesmie ísť o pacienta s naplánovanou jednodňovou chirurgiou alebo pôrodom. Po splnení podmienok môžete žiadosť o dopravu do nemocnice vyplniť na webových stránkach poisťovne. Následne sa vám ozvú pracovníci call centra Nemocnice Bory a dohodnú s vami detaily.

Príchod na hospitalizáciu a ubytovanie

Podľa dohody s lekárom nastúpite na hospitalizáciu v stanovený čas. Vaše prvé kroky budú viesť na recepciu alebo do kiosku, kde sa zaregistrujete pomocou občianskeho preukazu. S registráciou môžete ísť na konkrétne oddelenie. V Nemocnici Bory sa nachádzajú navigačné panely, oddelenia sú odlíšené farebne, takže iste nezablúdite. Na oddelení vás príjme sestra a lekár hospitalista. Po úvodnom vyšetrení vás personál zavedie do vašej izby.

Nemocničné izby sú zariadené moderne a útulne. Každá izba je jednolôžková bez doplatku. Okrem polohovateľnej postele sa v nemocničnej izbe Bory nachádza samostatné sociálne zariadenie, nastaviteľná klimatizácia, jedálenský stolík so stoličkami, šatníková skriňa, televízor, wifi pripojenie a rozťahovacie kreslo. V izbe s vami môže byť za poplatok ubytovaný rodinný príslušník .

Čo si so sebou vziať do Nemocnice Bory

Okrem občianskeho preukazu nezabudnite na kartičku poistenca. Potrebné sú odporučenia na hospitalizáciu od lekára a v prípade potreby aj potvrdenie o práceneschopnosti. Z osobných vecí vám odporúčame zobrať kozmetické prípravky, uterák, pyžamo, župan, prezuvky, spodnú bielizeň, osobné veci dennej potreby a lieky, ktoré pravidelne užívate.

Autor: Gabriela Kudláčová – senior copywriter

 

 

 

Čítané: 819 x