Rozšírené hľadanie
Pondelok 29. Apríl 2024 |
meniny má Lea

Turistika na Slovensku: 5 vrcholov s úchvatným výhľadom

Datum: 06.04.2024

Slovensko je známe svojou krásnou a rozmanitou prírodou, ktorá ponúka nespočetné možnosti na turistiku. Ak hľadáte výlet s úchvatným výhľadom, zvážte výstup na jeden z nasledujúcich 5 vrcholov.

Turistika na Slovensku: 5 vrcholov s úchvatným výhľadom

1. Veľká Fatra - Chránená krajinná oblasť Veľká Fatra

Veľká Fatra je pohorie na strednom Slovensku, ktoré je známe svojimi dramatickými skalnými útvarmi, hlbokými dolinami a malebnými horskými chatami. Jedným z najpopulárnejších cieľov turistov je vrchol Krížna, z ktorého sa vám naskytne panoramatický výhľad na celú Veľkú Fatru, na Nízke Tatry a Kremnické pohorie. Pred každou túrou skontrolujte stav výbavy a preverte hlavne turistické topánky.

2. Slovenský raj - Národný park Slovenský raj

Turistická obuv sa vám zíde aj pri objavovaní krás Slovenského raja. Slovenský raj je národný park na severovýchodnom Slovensku, ktorý je známy svojimi úzkymi roklinami, kaskádovitými vodopádmi a hlbokými tiesňavami. Jedným z najkrajších výhľadov v Slovenskom raji je z vrcholu Tomášovský výhľad, z ktorého si užijete očarujúci pohľad na Suchú Belú a okolité skalné steny.

3. Vysoké Tatry - Národný park Vysoké Tatry

Vysoké Tatry sú najvyšším pohorím na Slovensku, v ktorom objavíte veľa vrcholov presahujúcich 2000 metrov nad morom. Jedným z najpopulárnejších turistických cieľov vo Vysokých Tatrách je Lomnický štít, na ktorý sa môžete vyviezť lanovkou. Na vrchole Lomnického štítu sa nerušene zrelaxujete vďaka panoramatickému výhľadu na tatranskú prírodu a v diaľke uvidíte i Poľsko a Ukrajinu.  

4. Malé Karpaty - Chránená krajinná oblasť Malé Karpaty

Malé Karpaty je pohorie na západnom Slovensku, ktoré je známe svojimi lesmi, lúkami a malebnými vinicami. Jedným z najkrajších výhľadov v Malých Karpatoch je z vrcholu Kamzík. Za priaznivého počasia uvidíte z Kamzíka Bratislavu a rieku Dunaj.  

5. Považský Inovec - Chránená krajinná oblasť Považský Inovec

Považský Inovec je pohorie v strednom Slovensku s mnohými skalnatými útvarmi, po ktorých sa dá prejsť len vďaka kvalitnej obuvi. Pánska a dámska turistická obuv vám pomôže prekonať nielen skaly, ale si tiež užiť prehliadky jaskýň a výstupy k horským chatám. Jedným z najkrajších výhľadov v Považskom Inovci je z vrcholu Veľký Inovec. Iste vás očarí výhľad na celé Považie a okolité kopce.

Autor: Gabriela Kudláčová

 

 

 

Čítané: 600 x