Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

5 dôvodov, prečo ísť na laserovú operáciu očí

Datum: 04.12.2023

Laserové operácie očí sú najšetrnejšími a najrýchlejšími metódami na odstránenie rôznych očných ochorení. Je však nutné podotknúť, že nie všetky očné poškdodenia sú vhodné na korekciu laserovou operáciou.

5 dôvodov, prečo ísť na laserovú operáciu očí

Pred rozhodnutím o laserovej operácii by mal pacient absolvovať dôkladnú predoperačnú konzultáciu s očným chirurgom, ktorý vyhodnotí možnosti korekcie. Váhate nad operáciou? Nasledujúce dôvody vás presvedčia, že laserové metódy operácií očí sú správnym rozhodnutím.

1. Laserová operácia vyrieši vaše problémy so zrakom

Najmodernejšie metódy laserovej operácie očí iLASIK a FemtoLASIK korigujú stav známy ako krátkozrakosť t.j. neschopnosť vidieť na diaľku. Laserová operácia očí si poradí tiež s ďalekozrakosťou, kedy máte problém s čítaním alebo videním nablízko. Ďalšou vadou, ktorú je možné laserom korigovať je astigmatizmus. Astigmatizmus je spôsobený nepravidelným tvarom rohovky alebo šošovky, čo vedie k rozmazanému videniu na všetky vzdialenosti. V niektorých prípadoch pomôže laser aj pri presbyopii. Toto ochorenie je prirodzeným procesom starnutia očí a vedie k strate schopnosti zaostriť nablízko.

2. Ušetríte peniaze a budete žiť plnohodnotne

Najčastejšie ľudí k operácii očí presvedčí fakt, že operáciou ušetria peniaze. Stačí si zrátať náklady na dioptrické okuliare a sklá, prípadne na kontaktné šošovky. Zásadné je však to, že vďaka laserovej operácii očí budete konečne žiť plnohodnotne. Už žiadne zarosené dioptrické okuliare, žmurkanie, pretože ste si okuliare zabudli doma alebo vzdávanie sa športových aktivít kvôli noseniu okuliarov. Prvé hodiny po operácii považujú pacienti za zázrak a vždy ľutujú, že zákrok nepodstúpili skôr.

3. Laserové operácie očí sú bezbolestné

Obávate sa, že by ste v priebehu operácie či po operácii pociťovali bolesti? Obavy nie sú na mieste. Prakticky si ani neuvedomíte, že podstupujete operáciu. Lekár vás bude navigovať a vy len pokojne ležať. Bezbolestná je nielen samotná operácia, ale tiež rekonvalescencia. Nové technológie umožňujú oko zmapovať a samostatne riadiť operáciu rýchle, efektívne a bez čo i najmenšej bolesti.

4. Operácie laserom trvajú len niekoľko minút

Operačný deň prebieha nielen bez bolesti, ale tiež bez stresu. V jeden deň vám budú zoperované obe oči. Zákrok trvá niekoľko minút, zväčša ste zoperovaný do 15 minút. Na klinike však strávite približne 2 hodiny kvôli vyšetreniam a overeniu prípadných zmien alebo akútnych ochorení očí. V uvedenom čase je zahrnutá aj informačná inštruktáž a samotná operácia.

5. Rýchly návrat do bežného života

Laserové operácie očí sú unikátne v rýchlosti zákroku i krátkej rekonvalescencii. Po operácii musíte mať v očiach 12 hodín ochranné šošovky, ktoré majú funkciu podobnú ako obväz. Znamená to, že po operácii sa vyspíte a druhý deň už môžete plnohodnotne fungovať, ísť do práce či sa venovať svojim koníčkom. Pooperačná starostlivosť o oči pozostáva len z aplikovania kvapiek do očí podľa pokynov lekára.

Gabriela Kudláčová – senior copywriter

 

 

Čítané: 1295 x