Rozšírené hľadanie
Streda 1. Máj 2024 |
meniny má Sviatok práce

Nemocnica Bory - Urgentný príjem, aký poznáte len z filmov

Datum: 17.11.2023

Hrôzostrašne pôsobiace čakárne, neprehľadný systém, dlhé hodiny čakania bez informácií. Tieto negatívne skúsenosti s urgentnými príjmami na Slovensku zažilo veľké percento pacientov. Možno aj kvôli uvedeným negatívnym skúsenostiam veľa ľudí trpí doma a do nemocnice idú v hodine dvanástej.

Nemocnica Bory - Urgentný príjem

Nový urgentný príjem v Nemocnici Bory je špičkovým pracoviskom s moderným systémom, ktorý vás presvedčí, že slovenské zdravotníctvo smeruje k lepšej budúcnosti.

Urgentný príjem pre Bratislavu a okolie

Oddelenie urgentného príjmu Nemocnice Bory je určené pre obyvateľov Bratislavy a Záhoria. Urgentná zdravotná starostlivosť je zabezpečená len pre dospelých pacientov. Na bezplatné ošetrenie majú nárok poistenci všetkých slovenských zdravotných poisťovní.

Špičkové resuscitačné sály a nadštandardné vyšetrovne

Urgentný príjem v Nemocnici Bory je pripravený na príjem pacientov s ťažkým zdravotným stavom v ohrození života i pre pacientov, ktorí prídu na príjem samostatne. Pre ťažké stavy sú určené vysokoprahové vstupy pre vozidlá Rýchlej zdravotnej pomoci a pre Vrtuľníkovú záchrannú službu. Pohotovosť pre verejnosť je zabezpečená cez nízkoprahový vstup.

Zázemie urgentného príjmu

Na oddelení urgentného príjmu sa nachádzajú 2 sály pre pacientov so zlyhávaním vitálnych funkcií, 10 vyšetrovní a 18 expektačných lôžok. Vyšetrenie všetkých pacientov prebieha dôkladne a rýchlo vďaka Point-of-Care ultrasonografii vrátane pažerákovej echokardiografie a triážnemu systému.

Ako prebieha registrácia pacientov na urgentnom príjme Bory

Pre identifikáciu si na urgentný príjem zoberte doklad totožnosti a kartičku poistenca. Pri vstupe sa nachádza recepcia, kde vás zaregistrujú a označia náramkom s identifikačným kódom. Náramky urýchľujú proces vyšetrenia. Na ošetrenie čakáte v pohodlnej čakárni a vyvolaní budete podľa triážneho systému (závažnosť od 1 do 5). Triážny systém je založený na princípe závažnosti -  sestra určí urgentnosť ošetrenia v závislosti od zdravotného stavu.

Moderný triediaci systém

Triážny systém zvyšuje šance na prežitie pri závažných stavoch a skracuje dobu čakania urgentných pacientov. Počas čakania sa o vás neustále stará triážna sestra, ktorá okamžite zachytí každú zmenu zdravotného stavu. Po prvotnom vyšetrení lekár určí ďalší postup. Buď prebehnú doplnkové vyšetrenia, hospitalizácia, ošetrenie na expektačnom lôžku, alebo ste prepustení do domáceho liečenia.

Všetci pacienti, ktorí prichádzajú na urgentný príjem, si musia uvedomiť, že oddelenie nie je určené na ošetrenie bežných respiračných ochorení. Menej závažné stavy a ochorenia riešte u svojho obvodného lekára alebo na pohotovostných službách polikliník.

 

 

Gabriela Kudláčová – senior copywriter

 

 

 

Čítané: 1502 x