Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

Starostlivosť o pleť s akné

Datum: 21.09.2023

Akné je kožným problémom, ktorý si často spájame s obdobím dospievania. Potrápiť vás môže ale aj v staršom veku.

Starostlivosť o pleť s akné

Ak viete ako sa o pleť starať môžete tvorbu bielych pupáčikov obmedziť až úplne zastaviť. Ako sa teda správne starať o pleť so sklonom k akné?

Akné sa môže objaviť z rôznych dôvodov. Okrem nerovnováhy hormónov sa môže objaviť ako dôsledok zlej starostlivosti o pleť či podráždenia kože. Na akné má vplyv aj okolité prostredie, nečistoty, suché a prašné prostredie. So správnou kozmetikou a správnou starostlivosťou o pleť sa otázkou „ako sa zbaviť akné?“ zaoberať nemusíte.

Mastná pleť

Mastná pleť je často prvým znamením toho, že by ste mali začať pleti venovať zvýšenú pozornosť. Nadmerná tvorba kožného mazu je jedným z faktorov, ktoré spúšťajú tvorbu akné. Zaobstarajte si kozmetiku, ktorá odstraňuje tvorbu kožného mazu zmierňuje a jeho nadbytok odstraňuje. Dajte si pozor aby ste pleť nevysušili. Ak je pokožka dehydratovaná reaguje na to zvýšenou tvorbou kožného mazu.

Nezabúdajte pokožku hydratovať. Zaobstarať si môžete rôzne krémy a séra s hydratačnými zložkami. Problém môže nastať ako a kedy tieto prípravky použiť.

Kozmetika na pleť

Pleť si čistite ráno a večer. Tvár umyte vodou a gélom, ktorý je určený na mastnú pleť. Po opláchnutí dočistite pleť tonikom. Teraz keď je vaša pokožka čistá môžete na ňu aplikovať ďalšiu kozmetiku.

Séra sa vyznačujú vysokým obsahom koncentrovaných aktívnych látok. Stačí použiť pár kvapiek séra s aktívnou látkou a jemne ho vmasírovať do pokožky. Počkajte pár minút kým sa sérum vstrebe. Ak by ste sérum aplikovali na pokožku pred umytím nevyužili by ste ho v plnej miere. Sérum by pokožka neabsorbovala a vy by ste sa jeho účinkov nedočkali.

Poslednou bodkou v starostlivosti o aknóznu pleť je krém na akné. Krémy sú všeobecne hustejšie a ak by ste ich naniesli na pleť skôr bránili by prieniku iných aktívnych látok do pokožky. V závislosti od dennej doby použite denný alebo nočný krém. Nemali by ste si ich pomýliť. Nočné krémy sú mastnejšie a dlhšie sa vstrebávajú. Denné krémy sa vstrebú rýchlejšie aby ste si mohli pohodlne dať make-up.

Čítané: 1745 x