Rozšírené hľadanie
Sobota 1. Jún 2024 |
meniny má Žaneta

Strieborné šperky, prstene, náušnice a náhrdelníky - Insperky.sk

Datum: 07.10.2010

Internetový obchod Inšperky ponúka najmä strieborné šperky s polodrahokamami alebo zlaté šperky s diamantmi, ku ktorým dodáva certifikát pravosti vydaný Puncovým Úradom SR. V ponuke sú šperky všetkých typov – prstene, náušnicenáhrdelníky.

Chystáte sa na firemný večierok, na zábavu alebo len chcete oživiť svoj outfit? Potom sú luxusné šperky zaručene tou pravou voľbou pre Vás.

 

Šperky sú ozdobou, ktorá má schopnosť vyzdvihnúť a podčiarknuť Vašu osobnosť v každej situácii, kdekoľvek sa v nich objavíte. Je len a len na Vás, či chcete byť zaručene a vždy IN!

 

Strieborné šperky alebo radšej zlaté šperky?

 

Záleží iba na vkusu nositeľa šperku, či preferuje skôr strieborné šperky nebo naopak zlaté šperky. Zaťal čo v 90. rokoch boli veľmi populárne zlaté šperky predovšetkým zo žltého zlata, v posledných rokoch sa viac predávajú naopak strieborné šperky nebo zlaté šperky z bieleho zlata.

 

Strieborné šperkyprstene, náušnice, náhrdelníky i náramky sa často predávajú v pestrej, ale vkusnej kombinácii s polodrahokamami, podľa obchodu Inšperky  sú najžiadanejšie kamene ametyst, granát, zafír, citrín, rubín, topás, peridot, jadeit a akvamarín.

 

Na druhej strane, zlaté šperky sú jedinečné kombináciou s diamantmi. Pri kúpe šperku s diamantmi je dôležité uistiť sa, či sa diamanty dodávajú s certifikátom pravosti diamantu, vydaným Puncovým Úradom SR, ako je tomu napríklad u internetového obchodu Inšperky, aby ste neplatili za lacný falzifikát.

 

Čo dokáže polodrahokam vo Vašom šperku?

 

  • Ametyst sa dlho považoval za "kameň triezvosti". V starovekom Ríme ho pridávali do vínových pohárov, aby sa tí, čo pili alkohol, neopili. Má vraj zázračné účinky pri liečení alkoholizmu a všetkých druhov závislostí. Prináša energiu stability, ukľudňuje a posilňuje vnútornú silu. Taktiež pomáha proti nervovým záchvatom. Okrem iného pomáha vidieť Váš minulý život a vidieť Vašu budúcnosť. V neposlednom rade uľahčuje pocit zármutku a bolesti a prináša šťastie. Ametyst sa používa vo šperkoch typu prstene, náušnice, náhrdelníky i náramky.
  • Zafír je kameň podporujúci kreatívne myslenie, premýšľanie, intuíciu a komunikačné schopnosti. Zafír taktiež napomáha čistote mysle a potláča depresiu. Okrem iného pomáha uzatváraniu úspešných obchodov, keďže pomáha vyhýbať sa podvodníkom. Je vhodný k príležitostiam ako zásnuby, svadba alebo rôzne výročia. Vhodný ako darček pre nežné pohlavie. Zafírem bývajú osadzované šperky typu prstene, náušnice, náhrdelníky i náramky.
  • Granát je kameň romantickej lásky a vášne. V metafyzike sa používa na podporu zmyselnosti a sexuality. Hovorí sa, že prináša pozitívne myšlienky a vzbudzuje energiu. Mysticky sprevádza jeho nositeľa v jeho kariére a budovaní sebadôvery. Prstene, náramky či náušnice s granátom majú ochrannú energiu a prinášajú duševnú pohodu.
  • Citrín očistí Vašu myseľ od konfliktných myšlienok a dodáva energiu. Podporuje intelektuálnu tvorivosť a komunikáciu. Používa sa na detoxikáciu organizmu a má blahodárne účinky na pečeň, ľadviny a žlčník. Stimuluje zažívanie a obeh. Chráni pred žiarením, podporuje imunitný systém organizmu, pôsobí dobre pri cukrovke, nafukovaní, žalúdočných kŕčoch, fóbiách a depresiách. Je veľmi vhodný pri zápale slepého čreva. Priťahuje do života hojnosť, či už ide o peniaze alebo priateľov.
  • Rubín vo Vás zapáli odhodlanie, odvahu, osmelí vás. Vďaka jeho energii, prekonáte sami seba a pôjdete za novými cieľmi. Zvýši Vašu fyzickú vitalitu a duševnú energiu tým, že posilní krvný obeh a dodá silu. Odstraňuje stav slabosti, používa sa pri tuberkulóze, chorobách očí, posilňuje srdce, čistí krv, tlmí menštruačné bolesti. Takže ak máte problémy s nedostatkom energie a sebadôvery, strieborné šperky s rubínom sú určené práve pre Vás.
  • Topás dokáže umierniť a skrotiť divoké emocionálne správanie. Pomáha nám opustiť rôzne predpojaté pocity, zvyklosti a je oporou v hľadaní nových ciest. Odstraňuje naše skostnatené myslenie a snaží sa zlepšiť naše vnímanie pre potreby druhých. Zároveň vnáša do života svojho nositeľa vitalitu, zásobuje ho energiou a tým spomaľuje proces vyčerpanosti. Prstene, náhrdelníky či náušnice s topásom sú pre svoju širokospektrálnu farebnosť vhodným doplnkom k akémukoľvek štýlu ich nositeľa.
  • Peridot (alebo olivín) podporuje duševnú inšpiráciu a sústredenie, je vhodný aj pre meditácie. Je zvlášť vhodný pre čistenie tenkého a hrubého čreva, pomáha pri zápaloch (najmä slepého čreva) a odstraňuje z organizmu toxické látky. Je ochranný kameň proti zlým duchovným silám, pomáha prekonať pocit odcudzenia. Tíši smútok, tlmí sebaľútosť a precitlivelosť. Strieborné šperky s peridotom priľnú k celej Vašej osobnosti, očistia telo a  pozdvihnú myseľ.
  • Jadeit stimuluje funkciu obličiek, pretože vyvažuje metabolizmus vody, solí a pomer kyslých a zásaditých látok v organizme. Používal sa na liečenie ľadvinových kameňov. Stimuluje nervový systém, čím zrýchľuje našu reakcie schopnosť. Lieči boky a bedrové kĺby. Podporuje činnosť orgánov, ktoré čistia krv. Zmierňuje a zastavuje krvácanie, preto sa používa pri pôrodoch. Zvyšuje plodnosť. Zbavuje organizmus toxínov a znižuje horúčky. Znižuje napätie, relaxuje a zmierňuje bolesti hlavy. Používa sa pri problémoch s očami, s tráviacim traktom (hlavne vredy), pri ochoreniach močového mechúra a pri depresiách. Zlepšuje spánok.
  • Akvamarín je vhodný k meditácii, jeho vibrácie vyrovnávajú a pomáhajú upevniť vzťah tela a duše. Má vlastnosť odstraňovať blokády tvorené nečistými myšlienkami – prežiari ľudskú dušu a zaženie temnotu (mierni podráždenosť, agresivitu a depresiu). Výborne pomáha človeku vyjadriť svoje myšlienky. Prstene a iné strieborné šperky s akvamarínom Vám vďaka ich pozitívnej a nežnej modrej farbe pomôžu navodiť hlboké vnútorné uvoľnenie.
Čítané: 779 x