Rozšírené hľadanie
Utorok 7. Máj 2024 |
meniny má Monika

QR kódy – nový spôsob komunikácie?

Datum: 03.08.2011

Predstavte si, že by ste nakúpili počas čakania na autobus. A pokiaľ s ním budete domov cestovať, nákup vám príde domov a vy si v kľude môžete navariť večeru. Koľko času by sme tak vedeli ušetriť? Nič nie je nemožné!

Kórejské Tesco
Kórejčania sú druhý najtvrdšie pracujúci národ na svete. Keď si pomyslíme ako človeku, ktorý sa už narodí ako workoholic musí prekážať, že svoj drahocenný čas stráca pri nákupoch, niečo už muselo prísť. Kórejske Tesco, ktoré je dvojka na miestnom trhu sa rozhodlo, že pôjde ľuďom v ústrety. Ako? Jednoducho, nainštalovalo virtuálne obchody do podzemia metro staníc. Ľudia, čakajúci na vlak si v rámci prezerania bilboardov mohli aj nakúpiť. To všetko vďaka QR kódom.


http://www.mojevideo.sk/video/ef97/online_nakupovanie_potravin.html


QR kódy - čo to vlastne je?
Je to zvláštny obrázok zložený z  bielych a čiernych štvorcových modulov, ktoré majú podobu štvorcovej matice. Rozmery matice sú od 21×21 do 177×177 bodov s nárastom o 4 moduly v každom rozmere. QR kód vyvinula japonská spoločnosť Denso -Wave už v roku 1994. QR je v preklade Quick Response (Rýchla reakcia), nakoľko kód bol navrhnutý s ohľadom na rýchle dekódovanie. Ak by ste chceli byť IN, vytvorte si svoj vlastný QR kód a použite ho na zadnú stranu svojej vizitky. Človek, ktorý od vás navštívenku dostane, si len jednoducho skopíruje informácie o vás do telefónu, ktoré sa skrývali v QR kóde.
Skúste odkazy na najznámejšie weby, ktoré túto možnosť ponúkajú :


qrcode.kaywa.com
zxing.appspot.com/generator
qrdemo.com/qrcoder/


Stačí, ak len vložíte vyžiadaný typ obsahu a text. Automaticky sa vám objaví nielen obrázok v rôznych grafických formátoch, ale dokonca aj adresa odkazu, kde je vami zadaný kód uložený na webe.

Čítané: 938 x